banner564

53’üncü dakika ve sonrası

Yenicami ile Lefke çeyrek final maçı ile birlikte bu sezon 4’ncü kez karşı karşıya geldiler. (Süper Kupa, 2 lig ve çeyrek final maçı) Ne ilginçtir ki tüm maçlar da aynı skorla(3-1)sona erdi.
Yenicami kazanıp ligdeki başarısına kupayı da eklemek, Lefke de son şampiyon olarak bu unvanını korumak istiyordu. İki takım da en ideal kadroları ile maça çıktılar. Böylesine tek maçlarda stratejiler zaman zaman çok farklı olur. Maçın gidişine veya ortaya çıkan skorlara göre farklı hamleler yapmak gerekir. 
Maçın ilk yarısında Yenicami çok daha düşük seviyede ve etkisiz oynadı. Sadece 1 pozisyon bulabildi, bunu da değerlendiremedi. Orta alandan istenilen toplar hiç gelmedi. Kanatlardan da top gelmeyince ilerideki Esin ve H.Turan hiç etkili olamadılar. Ünal beklenenin çok altında kaldı. Uğur belli bölümlerde vardı. Serhan defansın önünde oynayıp emniyet görevini yaparken zaman zaman da ilerideki arkadaşlarını desteklemek istedi. H.Sadıklar gördüğü sarı karttan sonra oyundan düştü ve pas hataları yapmaya başladı. Ona diğer takım arkadaşları da eklendi. Yani İlk yarıda neredeyse hiç etkili olamadılar. 
Maçın ikinci yarısında çok daha etkili oldular. Batshi’yi de oyuna alarak rakibini daha çok zorlamaya başladılar. Rakiplerinin 10 kişi kalması, ayni dakikada beraberliği de yakalamaları onları maça ortak etti. Neval geçmiş maçlarda olduğu gibi yine ileriye çıkarak çok olumlu toplar kullandı. İleriye çıktığında Uğur onun boşluğunu doldurdu. Ünal ilk yarının tam tersine etkili olmaya başladı. Rakip kaleye daha yakın oynamaya başlayınca takım olarak da etkili oldular. Orta alanda Uğur çok iyi oynadı. Rakiplerinin her atağında onları karşılayan adamdı. Lefke’nin eksik kalmasını çok iyi değerlendirerek kendi sol taraflarından çok etkili ataklar geliştirdiler. Bunun da karşılığını almasını bildiler. Bu yarıda ilk yarıya oranla çok daha yardımlaşarak oynadılar. 
Esin pek varlık gösterememesine rağmen kritik penaltı golünü atarak takımının maçta kalmasını sağladı. H.Turan 2 dakikada ortaya çıkıp 2 gol atınca takımına turu getiren adam oldu.
Lefke rakibine oranla ilk yarıda çok daha etkili oynadı. Öne de geçmelerine rağmen maçı 2 farka taşıyacak pozisyonu Kasım ile değerlendiremedi. Yenicami’nin bu kadar etkisiz olduğu ilk devrede maçı koparabilirdi.
İlerideki Kasım ve Cedric değişken oynayarak rakip defansın dengesini bozmaya çalıştılar. İkinci yarıda onlar adına her şey 53’üncü dakikada ters döndü. Hem beraberlik golünü kalelerinde gördüler, hem de sahada 10 kişi kaldılar. Bu dakikadan sonra kendi sağ kanatlarından Yenicami’nin geliştirdiği ataklara dur diyemediler. Ayni şekilde diğer kanattan da tehlikeler yaşadı. Oyun içinde de değişiklikler yaptılar. Yakup defansa geçti, defansta daha az adamla oynamaya çalıştılar. İleriye çıkıp gol aramaya çalıştıkları anlarda geride açıklar verdiler. Rakipleri de skoru yakaladıktan sonra orta alanı daha kalabalık tutarak onlara fazla oyun alanı bırakmadı. Cedric ve Kasım ilk yarıdaki hareketli oyunlarından çok düşük tempoda oynadılar. Rakiplerinin daha tecrübeli ve deneyimli olması da maçın sonucunda etkili oldu.
Onlar için bu sezon adına elde kalan tek başarı olan kupa maçında istenilen sonucu alamayarak kupanın dışında kaldılar. 
YORUM EKLE

banner608

banner474