banner564

70’den sonra derbi

Binatlı ile Yalova arasındaki mücadeleye geçmeden önce Zümrütköy sahasının basının görev yapmasına uygun olmadığına değinmek istedim. Basın tribününün olmamasından dolayı saha içerisinde taç çizgisi kenarında görev yapmak zorunda kaldık. Derbiye iki takım da neredeyse aynı diziliş ve mantalitede başladı. İki takım da risk almayarak rakibinin hata yapmasını beklemeyi tercih etti. Zaman zaman sertliğin arttığı karşılaşmanın ilk yarısında pozisyon zenginliği yok denecek kadar azdı. İki takım da uzun toplarla savunma arkasına sarkmaya çalışırken bunda pek başarılı olamadılar ve izleyenlere sıkıcı, futbol güzelliklerinden uzak bir ilk yarı izlettirdiler. Binatlı’da, Mehmet Neşe’nin maçın hemen başında sakatlanıp yerini Salih’e bırakması oyun planı ve ileriki dakikalarda hamle yapma açısından handikaptı. Karşılaşma pozisyonsuz geçerken Yalova duran toptan Dike ile kilidi açmayı başardı. Dike’yi bu pozisyonda bomboş bırakan Binatlı savunması gole adeta davetiye çıkardı. İkinci yarıya Binatlı, Çağakan-Okan değişikliği ile başladı. Binatlı ikinci devreye geride olmanın da verdiği psikolojiyle biraz daha hücumu düşünerek başladı ve Aleksandi ile penaltı kazanmayı başardı. Yalova savunmasındaki Ercan, gereksiz bir faul yaparak penaltıya sebebiyet verirken Emek bu ikramı geri çevirmedi ve skora dengeyi getirdi. Yalova yediği golden sonra değişikliklere giderek Sabri ve Hasan’ın yerine oyuna Cemal ile Muammer’i oyuna aldı ve Ali Özbahar’ı da ileriye gönderdi. Yalova bu hamlenin karşılığını Ali’nin kaydettiği golle almayı başardı. Golde Mahmut’un güzel pasının ve Binatlı kalecisi Adnan’ın hatasının payı büyüktü. Bu golden hemen sonra da Adnan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve Binatlı üç değişiklik hakkını da kullandığı için kaleye futbolcu Abdullah geçmek zorunda kaldı. Yalova, Binatlı’nın bu durumundan özellikle de Dike’nin bulduğu net fırsatı harcamasıyla yararlanamadı. Binatlı, 10 kişi kalmasına ve kalecisiz oynamasına rağmen beraberlik için Yalova kalesine tüm hatlarıyla yüklendi ve uzatma dakikalarında Israel ile yeniden skora dengeyi getirmeyi başardı. Zümrütköy’deki derbi böylece isminin karşılığını ancak 70. Dakikadan sonra verebildi. 70.dakikaya kadar goller olmasına rağmen sıkıcı geçen karşılaşma heyecan fırtınasına büründü ve futbol adına güzellikler ortaya kondu.
Binatlı, ligde kötü gidişe dur demek ve galip gelmek istediği derbiden zor da olsa bir puanı almayı başardı. Kaleci Adnan’ın hataları, takımın pozisyon üretmekte zorlanması eksilerdi. Kemal Uçaner, yaratıcı oyuncu eksikliğine ne kadar çare olur bilinmez. Binatlı’da bugün öne çıkan isimler Sertaç ve Ayhan biraz da Aleksandi’ydi diyebiliriz.
Yalova, laubaliliğinin bedelini avucundan kaçan galibiyetle ödedi. Rakip eksik ve kalecisizken, Dike tüm maç iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen maçı kopartacak golü atamadı ve beraberliğe davetiye çıkardı. Savunmada Ercan, gereksiz penaltı yaparak yine rakibi canlı tuttu. Yalova’da Dike, Ali Özbahar ve Mahmut günün iyi isimleriydi.
Karşılaşmanın hakemi Mehmet Malek hatasız bir yönetim sergiledi. Penaltı ve kırmızı kart kararları doğruydu.
YORUM EKLE

banner608

banner473