banner564

Akıncı, Beyaz Saray’ı terk etti

Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından dünya ülkelerinin liderleri ile yaşadığı gerilimlere bir yenisi eklendi. ABD ziyaretini gerçekleştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Beyaz Saray’da zor anlar yaşadı.
Merak ediyorum, olur ya, bir gün bizim liderimiz Akıncı’da Beyaz Saray’dan davet alsa ve Trump’un artistik hareketlerine maruz kalsa ne olurdu?
BİRİNCİSİ: ABD Başkanı her ne kadar şu ana kadar herkese ayar vermeye çalıştıysa da Akıncı’ya sökmez.
İKİNCİSİ: Akıncı, ayar olayına terlidir. Geçmişte komutan olayı var hafızalarda kalan. Sonra Erdoğan ile girdikleri kısa süreli münakaşa ve son olarak Rum lider ile masanın dağılmasına neden olan kapı krizi.
ÜÇÜNCÜSÜ: Akıncı’nın bir tarafı terstir. Trump ayar vermeye kalktığı dakika Akıncı ya Beyaz Saray’ı terk eder ya kameralar önünde ABD Başkanı’na ayar vermeye kalkabilir.
DÖRDÜNCÜSÜ: Akıncı ayar çekileceğini bile bile gitmez o Beyaz Saray’a. Sırf gıcıklık olsun diye Moskova’daki Kremlin Sarayı’na gider. 
BEŞİNCİSİ: Diyelim ki, Akıncı Beyaz Saray’a gitti, diyelim ki, Trump bizimkine kameralar önünde ayar verdi, Amerika defteri o saat kapanır Akıncı için.

CTP’nin Sosyalist Ekonomik modeli
Geçen hafta yazmıştık, sosyalist CTP bir yerde patronlar kulübü olarak da bilinen Ticaret Odası’nı ziyaret etmiş ve burada yaptıkları açıklamada yeni dönemde parti politikalarında ekonominin daha ön planda tutulacağı söylenmişti.
Biz de merak etmiştik, liberal ekonomik politikaları savunan Birikim Özgür ile Sosyalist Ekonomik modeli savunan Hasan Ulaş Altıok gibi isimler ne diyecekler bu işe. Zira CTP hangi ekonomik modeli benimseyecek.
Hasan Ulaş Altıok sosyal medyadan bir açıklama gönderdi. Altıok açıklamasında CTP’nin tüzüğünde sosyalist yazdığının altını çizdi.
“Alihan Bey merhaba, yazınızda önemli bulduğum şöyle bir paragrafa yer verdiniz: "Örneğin Birikim Özgür gibi partinin daha liberal politikalar izlemesini savunanlar var iken Hasan Ulaş gibi bazı kişilerde daha sosyalist bir ekonomik anlayışı savunuyorlar."
Ben şu an parti yöneticisi değilim ancak bununla ilgili yorum yapabilmek için yönetici olmaya gerek yok. CTP tüzüğü partinin "sosyalist" olduğunu belirtir. İyi çalışmalar, iyi günler. Hasan Ulaş Altıok ”
Şimdi Sosyalist bir politika izlemesi gerektiği tüzüğünde yazılı bir parti ile Ticaret Odası nasıl bir zeminde buluşacak, valla merak ediyorum…

Teşekkür 
“ 2 günlük yoğun çalışma sonrasında Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Çalıştayı'nı tamamladık. Çok verimli bir çalışma oldu, bu çalışmaların sonuç raporlarına da objektif şekilde yansıyacağını düşünüyorum. Bütün masalarda TOCED'in yürürlüğe koyulmasının çıkması oldukça sevindirici. Emeği geçen herkese, Sayın Bakan Ersan Saner'e, çalışma Bakanlığı personeline, kadın örgütlerinden arkadaşlarıma ve DAÜ hocalarına çok teşekkür etmek gerek.”
Doğuş Derya

Şikâyetim var
“Selamlar Alihan Bey, ben Lapta Tınaz Tepe Mahallesi Zafer Sokak Sakini Sinan Dede. Bir şikâyetimiz var, KIB-TEK ve belediyeye bildirmemize rağmen kimse bizimle ilgilenmedi. Sokak lambalarımız bir aydan bu yana yanmıyor. Üstelik bedelini her ay ödüyoruz. Lütfen bu konuda yetkilileri harekete geçirmek için şikâyetimize köşenizde yer veriniz. İyi çalışmalar.”
Sinan Dede
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Ülkede sosyal demokrat hareketin başlamasının 41’inci yılı kutlu ve mutlu olsun. Yalnız resepsiyonda bazı isimleri göremedik, acaba eski yoldaşlar neden gelmedi resepsiyona? 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Galatasaray Trabzonspor’a yenilince bir süreliğine artık Cimbom’un maçlarını izlememe kararı almışsınız. Valla biz Digitürk’ü çoktan maçlara kapattırdık bile. Size de tavsiye ederiz. 
Serdar DENKTAŞ: Dün Avtepe’den iki bağ ayrelli alırken görülmüşsünüz. Bir Pazar günü Ahmet Havutçu ile bize katılın, para vermeden de ayrelli sahibi olabilirsiniz, hem spor yapmış olursunuz hem de ayrelli toplamış olursunuz. 
Kudret ÖZERSAY: Hafta sonu dahi demeden bölge gezilerine hız vermişsiniz. Bu arada Boğazköy’de hellimlinin de tadına baktınız mı? 
Ersan SANER: Kadın Çalıştayı’na katılan muhalefet vekillerinden bile takdir dolu eleştiriler aldıysanız demek ki doğru bir iş yaptınız demektir. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Türkiye Kızılay’ın bağışladığı modern kan toplama otobüsü ülkeye gelmiş ve ilk olarak Vadili’de görücüye çıkmış. Vatandaş yeni araçtan ziyadesi ile memnun kalmış. 
Zeki ÇELER: TDP’nin Gelenekten Geleceğe 41 Yıl" resepsiyonu için hayli efor sarf ettiniz ama sonuçta güzel bir resepsiyon oldu. Ha keşke herkes sizin kadar uğraşsa daha güzel olabilirdi bazı şeylerde. 
Ersin TATAR: Karma oyun kaldırılmaması için bir inisiyatif üstlenip bu işin önderliğini yapacağınız konuşuluyor. Zaten meclisin yarısı karma oyun kaldırılmasına karşı. 
Ali KORALP: Pek muhterem valideniz küçük bir operasyon geçirmiş. Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığına kavuşur. 
Durali GÜÇLÜSOY: Hafta sonu tarlada zeytinleri çapalarken görülmüşsünüz. Eskiler ne demiş; bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.  Siz dağ olmasına izin vermeyin ve bahçenizi boş bırakmayın. 
Taner ERGİNEL: Pek muhterem peder beyiniz Çanakkale Gazisiymiş. Bence en kısa zamanda bununla ilgili anılardan oluşan bir kitabı kaleme almanız gerekiyor. Yoksa ileriki nesiller bundan da haberdar olmayacak.  
Taner ULUTAŞ: Kanal T ile el sıkışmak üzere olduğunuzu öğrendik, zaten Ersin Bey ile de eski bir hukukunuz var, taa Yenicami günlerinden. Sibel Hanımı da ikna ederseniz yakında programlara başlayabilirsiniz. 
Olgun AMCAOĞLU: Bahçedeki yabani otları temizlemişsiniz. Sakın ilaç kullanıp börtü böceğe zarar vermeyin. En güzeli elle sökmek. Siz de öyle yaptınız değil mi?
Ziya ÖZTÜRKLER: Araştırma, geliştirme faaliyetlerinin önem kazandığı bir dönemden geçiyoruz ama gel gör ki 14 üniversitesi olan KKTC’de bu kaynaktan ne kadar faydalanılıyor? 
 
GÜNÜN SÖZÜ
 “Düzenlenen her aktivitede Kuzey Kıbrıs’a gösterilen ilginin arttığını görüyoruz. Fuarlarda yaptığımız organizasyonlar diğer ülkeler tarafından örnek alınıyor ve çalışmalarımız hakkında bilgi vermemiz isteniyor. Prestiji yüksek olan fuarlarda ülkemizi temsil ediyoruz ve takdir kazanarak ödüller alıyoruz. Artık Kuzey Kıbrıs turizm destinasyonu olarak rakip görülmeye başladı”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu
YORUM EKLE

banner471

banner474