banner564

Amcaoğlu “Eziyet bitecek”

Dün arabamın seyrüsefer işlemlerini yaptırmak için Araç Kayıt Dairesi’ne gittim. Aslında ilk olarak Sanayi Bölgesi’nde yer alan Araç Muayene İstasyonu’na gittim. Çünkü daha önce muayene ücretini yatırmıştım, vakit bulup bir türlü muayeneyi yaptıramamıştım. Görevli arkadaşlar sağ olsunlar hemen ilgilendiler. Ancak yılbaşındaki zam yağmurundan bizde nasibimizi aldık. Muayene ücretini ödemiş olmama rağmen aradaki zammı fark olarak gidip Lefkoşa’da ki Araç Kayıt Dairesi’ne yatırmamı istediler. 
14 liralık fark için Sanayi’den tekrar Lefkoşa için Araç Kayıt Dairesi’ne gittim. İçerisi tıklım tıklım, numaramatikten sıra aldım, önümde 30 kişi var ve sadece 4 vezne işliyor. Etraf pislik içinde, duvarlar yosunlaşmış, çatlamış, üstümüze yıkıldı yıkılıyor. Yerde bir köşede şikâyet ve öneri kutusu duruyor. 
Şikâyetlerimi zaten buradan paylaşıyorum, öneri için daire müdürü Salih Boran’a başvurdum. Çok uzun zamandan beri tanırım kendisini, işini seven ve işini bilenlerdendir. Ve uzun süredir de bu daireyi yönetmeye çalışıyor. 
Salih Bey, “Vatandaş bize kızıyor, kızmakta da çok haklıdır ama lütfen sizde bizi anlayın. Bu ülkede 1995 yılında 60 bin kayıtlı araç var iken 40-45 kişi ile hizmet veriyorduk ve ön tarafta 7 veznemiz vardı. 
Şimdi yıl oldu 2016 ve biz 180 bin kayıtlı araca 20 kişi ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Ön tarafta 7 veznemiz var ama çalıştıracak personelimiz yok. 3-5 kişi ile idare ediyoruz. Koskoca dairede 1 odacı bir arşivci kaldı. Günde ortalama bin 600 kişinin işlem yaptığı bir daireyiz. Bazı günler bu rakam binleri geçiyor. Devletin en önemli gelir kaynağının toplandığı yer ama binamız üstümüze ne zaman yıkılacak diye bekliyoruz” diyor ve artık çalışanlarında kendisinin de çalışmaktan değil, dairenin fiziki şartları ve personel eksikliğinden usandıklarını anlatıyor.
Tüm bu konuları konuşurken Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu geliyor. Hani derler ya iyi olacak hastanın ayağına doktor gelir diye. Tam da öyle oluyor. Mecliste komitede yeni oluşacak olan Trafik Dairesi’nin son şeklini vermişler. KKTC’deki tüm trafik birimleri, kurulacak Trafik Dairesi çatısı altında toplanacakmış. 4 birimden oluşacak yeni daire ve Araç Kayıt Dairesi de bu birimler arasında olacakmış. Yeni yasa ile personelin görev kuruluş ve esasları günün koşullarına göre belirlenmiş. Eksikliklerin de tamamlanması için yasanın yürürlüğe girmesi bekleniyormuş. 
AB’ye uyum kapsamında da bazı tüzükler yeni baştan ele alınmış ve hazırlanmış. Amcaoğlu, “Tam 21 günde Bakanlar Kurulu’na hazır hale getirdik yasayı” diyor. Oradan meclise sevk edilip ivedilik alınmış ve ilgili komitede (İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi) tüm sendika ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri doğrultusunda uyum içinde yasanın son hali verilmiş. Şimdi genel kurulda oylaması ve resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe gireceği günü beklediklerini anlatıyor.
Olgun Amcaoğlu’na içinde olduğumuz binayı da sordum; “Projesi ve kaynağı hazır, yasanın meclisten geçmesi ile birlikte yeni oluşacak birimlere kaynak aktaracağız ve hemen yeni bina için inşaata başlayacağız. AB’den de maddi olarak destek sözü aldık” dedi. Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde olacakmış yeni binada. Araç muayene istasyonuna yakın bir yerde yani.
Kapıdaki bekleyen öfkeli vatandaşlara “Az biraz daha sabredin” demekten başka bir şey elimden gelmese de artık bu eziyete de bir neşter vurulma hazırlığında olunmasının rahatlığı ile yeniden muayene istasyonun yolunu tutum. Araç muayenesinden sonra gelip seyri sefer harcımı yatırmak için yeni sıraya girdim bekledim… Anlaşılan bir müddet daha bekleyeceğiz sevgili okurlar...
 
MESAJLAR
Kemal DÜRÜST: Son günlerde resmen bir arabulucu gibisiniz. Yakında iki toplumlu müzakere heyetine de atanırsanız hiç şaşmayacağız. Belki yıllardır kimsenin yapamadığını siz yapar iki toplumun da arasını bulursunuz. 
Faiz SUCUOĞLU: Ünlü internet sitesi booking.com’a hukuk savaşı açmak için bugün öğlen çok değerli hukuk duayenleri ile birlikte bir yol haritası çizmek için bir araya gelecekmişsiniz. Gazanız şimdiden mübarek olsun.  
Asım AKANSOY: Dün Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda son derece olumlu bir konuşma yaptınız ve her iki tarafından gönlünü aldınız. Birde konuyu tam uyum içinde bir yere bağlayabilirseniz ne mutlu size. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Uydu sıkıntısı çeken kanallar için dün gün boyunca Ankara ile sıcak temas kurup sıkıntının aşılması için önemli bir katkı koymuşsunuz. 
Ferdi Sabit SOYER: Birlik mücadele gitti birbirini yeme birbirinin ayağını kaydırma dönemi geldi diyerek durumu aslında çok net özetlediniz. 
Ersin TATAR: Mecliste yaptığınız kredi kartları ve Türkiye bankalarının burada reklam vermeme konusu bakalım ne zaman destek bulacak. Bu arada kredi kartı ile yapılan ödemelerden devlet ne kazanıyor? 
Hasan ERÇAKICA: Girne’de sizin de imara açık yerde araziniz varmış ama siz gökdelen yapma fikrine sıcak bakmamışsınız. Şimdi yeni emirname ile isteseniz de yapamayacaksınız. Oysa yapanların yanına kar kaldı. 
Olgun AMCAOĞLU: İstanbul’dan çok özel bir hediye gelmiş, üzerinde Fenerbahçeli futbolcuların imzası olan formanız hayırlı ve uğurlu olsun. Bakalım sezon sonu tur atmaya çıkabilecek misiniz o formayla. 
Rasim KARAS: Ufaktan ufaktan işleri devredip İstanbul için hazırlıklara başlamışsınız. Bu arada ikizler nasıl, geceleri uyutuyorlar mı sizi. 
Sadık GARDİYANOĞLU: Pek muhterem Teyzeniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Değer DENKTAŞ: Denktaş Masa takvimlerini dağıtmaya başlamışsınız. Biz aldık, en güzel yerde saklayacağız. Durmak yok, yola devam. 
Mehmet HASGÜLER: Cumartesi günü saat 14.00’te Taksim Sahası’nda toplu bir yürüyüş etkinliği düzenliyormuşsunuz. Biz tam 14’te oradayız. 
Türel ÖZDEŞ: Bölgenin kalkınmasına bir ivme başladı son günlerde. Ve bunda sizin de payınız çok, geçen akşam bir yatırımcı ile bölgeye büyük bir yatırım konusunda el sıkışmışsınız. Hayırlara vesile olsun. 
Güven YÜCENER: Yerli patates 11 liraya değil 7 buçuk liraya satılıyormuş. Düzeltmemizi yaptık ama daha geniş bilgi için tesisleri gezmek şart oldu. Yakında bir acı kahvenizi içmeye geleceğiz. 
Latif AKÇA: Denktaş karikatür kitapları ülkeye gelmiş ama bir süreden buyana gümrükte bekliyormuş. Bakalım bir babayiğit çıkıp bu kitapların gümrük parasını ödeyecek mi? 
Osman AKTUNÇ: Yahya Usta’nın yeni mekânı Gönyeli Yenikent’te açılmış ve açıldığı günden beri de siz oradaymışsınız. Afiyet olsun, Cemal Hoca ile artık bir gün bizi de davet edersiniz yeni mekana.  
Olgun ÜSTÜN: Ülkemizin önemli su uzmanlarından bir tanesi olarak siz nasıl değerlendiriyorsunuz hükümetin Su konusunda yaptığı son antlaşmayı? 
Serhat AKPINAR: Bugün öğlen çok önemli misafirleriniz varmış yemekte. Gelenlerin hepsi diyet yapıyor, bol bol kaynamış sebze hazırlatmakta fayda var. 
Âdem KOÇ: Okçuluk kurslarının bu yaz ülkemizde açılması için yoğun bir hazırlık içine girmişsiniz. Ata sporu olan okçuluk kursuna bakalım kimler katılacak. 
Ahmet BENLİ: Madem figüran olmayı kabul etmiyorsunuz o zaman söz verdiğiniz gibi istifa edin bizde görelim ne kadar sözünüzün erisiniz. 
  
GÜNÜN SÖZÜ
 “Kıbrıs Türk ekonomisinin geleceğinin şekillendirilmesinde ülkedeki ekonomik enstrümanların analizi yanında, Güney’deki partner kurucu devletin ekonomi politikasının, bölgedeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin, AB’deki benzer modellerin ve dünya ekonomisinin gittiği yönün iyi analiz edilmesi gerekir.”
TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay
YORUM EKLE
YORUMLAR
okur
okur - 8 yıl Önce

araç kayıt dairesine diğer dairelerden personel kaydırsınlar akşama kadar kalem oynatmadan günü tüketen daireler var. çokmu zor yanii

vatandaş
vatandaş - 8 yıl Önce

alihan kardeşim havadis gazetesindeki ahmet okan a ait o pis yazıyı sizde okumuşsunuzdur. bunlara sizlerin yada siyasetçilerin diyeceği bi şey yokmu yeter artık yahu kendilerini aydın yerine koyar sürekli hakaretler yağdırılar.
avukatın birisi çıkar ne kadar türkiyeli var ise hem kktc de hemde türkiyede hakaret eder insanların inancına hakaret ederek aşağılar ve hiç bir siyasetciden ses çıkmaz.
şimdide ahmet okan denen bir yaratık tüm türkiyelileri kastederek salya akıtır aynen iade ediyorum

banner608

banner474