banner564

Atta görelim Sayın Erk!

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Hataylılar Dernek Başkanı Bertan Zaroğlu’nu “KKTC vatandaşlığından çıkaracaklarını” söylemiş. Gıdıklayın da güleyim bari…
Sayın Erk kadar her halde siyasetçilerimiz içinde bir böyle bir böyle döneni yoktur son zamanlarda. 
Daha geçen Pazartesi günü “Emeğin partisini” ziyarete giden sendikacılara “randevusuz neden geldiniz buraya” diye eleştiren, Niyazi Düzgün ile birlikte “BİZ BAŞKAYIZ, HÜKÜMET BAŞKA” diyen bir anlayışın maskesini “BİR KEZ DAHA” düşürmek yine bize nasip olacak anlaşılan.
Öyle ki Belediye Başkanlığını Cemal Bulutoğulları’na kaptırırken Hataylıları suçlayan Cemal Başkana kızmıştı. Hataylıları savunmuştu. 
Aradan zaman geçti, UBP iktidar oldu. CTP’nin yeniden iktidar olmasına başında Bertan Zaroğlu’nun Hataylılar Derneği yine önemli görevler üstlenmişti. 
Öyle ki 12.08.2013 Star Kıbrıs Gazetesindeki şu habere bir bakın; 
“KKTC Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu, son seçimde UBP’nin oylarının düşmesinde, Hataylı seçmenin büyük rolü olduğunu savundu. Temsil ettiği vatandaşların bazı sıkıntıları olduğunu, geçmiş hükümetin bunları kaale almadığını, seçim dönemi kendilerine oylarını satmak için rüşvet teklifinde bulunulduğunu iddia eden Zaroğlu, “Sorunların çözümü yerine rüşvet teklif eden, insanları parayla satın alabileceğini sanan zihniyeti sandığa gömdük” dedi. 
Zaroğlu, son seçimde UBP’yi neden desteklemedikleri ve medyada yer alan, CTP Milletvekili Tufan Erhürman ile anlaşma yaptıkları yönündeki iddialar konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erhürman’la görüştüklerini ve bir anlaşma yaptıklarını doğrulayan Zaroğlu, “Bu maddi çıkara dayalı bir anlaşma değildi. Hataylılarla arasına duvar çeken CTP’nin bu tutumundan vazgeçmesine yönelikti. Bunda da başarılı olundu” ifadesini kullandı.”

 
O günlerde Kutlay Bey çıkıp Bertan’ı vatandaşlıktan atalım diyemiyordu. Ama bugün diyebiliyor. 
Sayın Erk, gelin herkesin önünde sizinle bir iddiaya girelim. Ben derim ki siz Bertan Zaroğlu’nun vatandaşlıktan attıramayacaksınız. Var mısınız benimle iddiaya? 



MESAJLAR

Mehmet Ali TALAT: Gördüğünüz gibi memlekette her şey suni gündem oldu. Suni gübreden sonra suni gündem hayatımızda. 

Dr. Sibel SİBER: Meclis başkanı olarak meclisten çıkmayan yasaları şikayet etmeniz pek hoş kaçmadı açıkçası. Sonuçta o meclisin başkanı hala sizsiniz. 


Dr. Hakan DİNÇYÜREK: Tamda fiyatlar indirilmesin filtre alalım derken biranda döviz yeniden tırmandı. Neyse başka bahara artık. 


İzlem GÜRÇAĞ: Gazeteye TDP’li diye yazınca sizi en çok Zeki Çeler sevinmiş. Siz gene de dikkatli olun bu Zeki’ye. Ne yapacağı hiç belli olmaz. 

Ferdi Sabit SOYER: Meclisin pilavcı Pehlivanları derken her halde bizi kast etmediniz değil mi? Bu arada dün Reşat Akar ile çıktığınız programda yine formunuz yerindeydi. 

Emin AKKOR: Hadi gözünüz aydın Adel kardeşimiz doğmuş. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.

 
Halil ESENDAGLI: Düzova Avcılık Atılcılık balosundan geçen gece pistten biran olsun inmemişsiniz. Hayırdır, neyi kutluyorsunuz bu kadar?    

Ercan TURHAN: FBM Makina Balçova maçından sonra arabanızla tura çıktığınız yönde haberler aldık. Her halde Balçova’yı  Barcelona zannettiniz.  

Asım VEHBİ: Okula alınan otobüslerin hala daha izinlerini alamamışsınız. Oysa hükümet kanadında onca bürokrat dostunuz var. Onlarda mı bir işe yaramıyor. 

Hayri ORÇAN:  Cuma günü Yeni belediye binasını hizmete sokuyormuşsunuz. Tatlısu’ya yakışır bir bina oldu.

 
Hasan SUNGUR: Ofisin arkasında yetiştirdiğiniz özel asmalardan bize ne zaman hediye edeceksiniz. Yoksa tüm asmaları kendiniz için mi yetiştiriyorsunuz? 

Mustafa GÖÇER (Çatlı): Yılbaşı kutlamalarına erken başlamışsınız. Dün sizin ofisin önünden dumanlar yükselmiş. Bu arada ara sıra mangala ette koyun. Hep yağ hep duman. 

Kemal ALTUNC: Diyalog TV Londra temsilciliğiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Çok yakında Londra’dan programlara başlıyormuşsunuz. 

Sefa KARAHASAN: Tahsin Ertuğruloğlu’nun resmini çekip altına “Cimcom’un büyüklüğünü kabul etti” diye yazmışsınız.  Tahsin bey sizi gördüğü yerde Aynapa’ya kadar kovalayacaktır. 

Adem YURDAGÜL:  KKTC Ülkü Ocakları olarak gerçekten son derece sağ duyulu bir açıklama yapmışsınız son günlerde yaşananlara. Sağ duyu çağrısı son derece yerinde bir çağrı olmuş. 

Barış TİLKİ: Yeniden Şoför Okulları Birliği başkanlığına seçilmişsiniz. Yeniden hayırlı ve uğurlu olsun. 

Kenan AKIN: Memleketin o kadar sorunu var iken günlerdir ne ile uğraşıyoruz değil mi? 

Ozan CEYHUN: Son günlerde Türkiye’den AB ye yönelik sert eleştirilere siz nasıl bir yorum getiriyorsunuz. Yıllardır AB deyip durduk, yoksa boşuna mı? 

Serhat ÖZÇELİK: T&T Ercan Airport Havalimanı içine yılbaşı için ağaçları ve süslemeleri koydurtmuşsunuz. Ercan Havalimanı birçok belediyemizden bile güzel süslenmiş yılbaşı için, elinize sağlık.   

 GÜNÜN SÖZÜ
“Hataylılar Derneği, Hatay’dan gelen insanlar olabilir ama o dernek üyeleri KKTC vatandaşlarıdır. Dolayısı ile o insanlar 'mağaradan gelmiş bir Arap' gibi bir benzetme ile insanı aşağılayan hakaretler kullanmak insanlara yakışmaz. Ben 70'den beri CTP'liyim diyorsanız, solcuların her şeyden önce eşitlikçi olduğunu, başka etnik kökenden gelen insanları aşağılamaması gerektiğini görmek gerekir.”
CTP Milletvekili Tufan ERHÜRMAN  
YORUM EKLE

banner608

banner474