banner564

Ayin

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Güney Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Rumların KKTC’deki kiliselerde ayin yapma taleplerinde son dönemde “ciddi ve maksatlı” bir artış yaşandığını ifade etti, dünkü Bakanları Kurulu sonrasında. 
Hükümet bu nedenle ayin izin prosedürünü yeniden gözden geçirmek zorunda kalmış. Elbette Başbakan inanç özgürlüğüne atıfta bulunurken, Rumların istikrarlı bir şekilde gelişlerinin arttığının da altını özellikle çizdi.
Kıbrıslı Türkler Hala Sultan’a veya başka yere giderken, Rumların takındığı tavırlar ortada iken, sürekli bir şekilde ve arttan bir taleple Rumların dini özgürlüklerini Ada’nın Kuzeyinde yerine getirmek istemesi çok da masum değil!
Eğer olaya gerçekten Din üzerinden bakılacaksa, o zaman Rumların da Türklere her türlü dini vecibelerini yerine getirmelerine imkan ve olanak tanıması gerekiyor. 

Fasulye
Fasulye bir aydır 7 lira, domates daha yeni yeni 1 lira oldu. Marul, kıvırcık, taze soğan, patateste bir lira. Limon geçen hafta 7 liraydı.
Belediyeler suyun maliyet hesaplamasını yaparken domatesin, biberin ve fasulyenin de hesaplamasını yapmak zorunda. Zira mutfaktaki yangın sebebi pahalı sebzeler.
Herkes evine damacana ile su alıyor memlekette. Bunun da bir maliyeti var elbette. Suyun maliyetini hesaplayan belediyeler, bunu da ekleyin listeye.
Yeni yeni iş yerleri, yeni yeni restoranalar açılacak suyun gelmesi ile birlikte. Bunlarda vergi ödeyecekler belediyeye. Ekleyin bunları da listeye.
Şimdi bunları da alt alta koyup hesapladıktan sonra, suyun maliyeti çıkacak ortaya. Öyle kuru kuruya sadece kar hesaplanıp su beledi çıkmaz ortaya. 

Aman Petrol!!
Petrolün varili 2016'da ilk kez 50 doların üzerine çıktı. Brent ham petrolü Asya piyasalarında 50 dolardan işlem gördü.  Uluslararası piyasalar ciddi bir çalkantı yaşıyor. Ve son birkaç yıldır hayatı ve yaşamı ucuzlatan petrol yeniden yükselişe geçiyor.
120 dolarlardan gelmişti 40 dolarlara. Ve yeniden 50 doların üzerinde. Ne kadar daha gider bilemem ama böyle yükselmeye devam ederse iğneden ipliğe her şeye zam yolda demektir. 

Tebrikler… 
Rekabet güzeldir, eğlencelidir ve keyif verir. Eğer biz yenseydik bu gün bu köşede farklı şeyler olacaktı. Ama madem Cimbom kazandı o zaman kazananı tebrik etmek de bize düşer. Tüm cimbomlu dostlarımı kupa galibiyetinden ötürü tebrik ederim. Maç sonu aklıma gelen birkaç dostumu yazdım ama çok daha fazlası var hayatımda...
Kadıkköy’de görüşmek üzere.
Yusuf Önderol, Ali Kişmir, Ertan Birinci, Derviş Eroğlu, Ahmet Fellahoğlu, Kadri Fellahoğlu, Sefa Karahasan, Gökhan Güler, Osman Nazlı, Sadık Gardiyanoğlu, Uygar Gardiyanoğlu, Göktürk Ötüken, Cevdet Hacıoğlu, Ahmet Melih Karavelioğlu, Murat Arar, Burhan Canbaz, Atilla Samur, Hasan Uzun, Ercan Turhan, Aydın Bahri, Fikret Atila, Ahmet Tatar, Tolga Atakan, Enver Kaya, Mehmet Eziç, Akın Aktunç, Gencay Eroğlu, Levent Özadam, Hüseyin Özgürgün, Ahmet Kaşif, Sunat Atun, Ertuğrul Hasipoğlu, Mustafa Akçaba, Kartal Harman, Ahmet Özsoy, Ömür Canateş, Savaş Atakan….
 
MESAJLAR
Mehmet Ali TALAT: “UBP’yi bitireceğim” diyerek geldiğiniz genel başkanlık koltuğunda, 14 vekilden 22  vekille çıkmış ve başbakanlık koltuğunu almış bir UBP bırakıyorsunuz geride. “Ne olur beni de bitirin” diyenler çıkacak yakında karşınıza bu gidişle. 
Kutlay ERK: Talat’ın neden parti başkanlığını bırakacağını anlayamadığınıza göre en iyisi siz siyaseti falan yeniden gözden geçirin. Futbol kulüpleri yönetici arıyor mesela şu sıralarda. 
Asım AKANSOY: Sizin için çok uzun bir hafta sonu olacak gibi. Zira başkanlık konusunda kesin kararınızı bu hafta sonu alacakmışsınız. Kolay gelsin o zaman. 
Menteş GÜNDÜZ: Kastamonu ziyaretiniz nasıl gidiyor? Aman bize geri gelirken sarımsak getirmeyi unutmayın. Zira sarımsak her derde deva. 
Prof. Dr Abdullah ÖZTOPRAK: Yeniden DAÜ’ye rektör olmak için aday olduğunuzu memnuniyetle öğrendik. Zira sizsiz geçen sürede epey zaman kaybetti DAÜ. 
Olgun ÜSTÜN: Geçtiğimiz günlerde anjiyo olmuşsunuz ve mevcut stentlere yenileri de eklenmiş. Ama biz sizi biliriz, siz eski çınarsınız öyle kolay kolay bir şey olmaz size. 
Bülent ARKIN: Makam aracını sadece resmi toplantılara giderken kullandığınızı memnuniyetle öğrendik. Olması gereken de zaten bu. Umarız başkalarına da örnek olur. 
Hüseyin Avkıran ALANLI: Yaklaşan Ramazan ayı için bölgenizde önemli hazırlıklarınız varmış. Bu mübarek ayda fakir fukarayı sevindirmek büyük sevaptır zaten. 
Ali Özmen SAFA: Yurt dışından önemli yatırımcılarla çok yakında yarım kalan yatırımların tamamlanması için startı veriyormuşsunuz. Hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun. 
Hürol MİRİLLO: Sabah Lefkoşa’da yeni mağazanın açılış işleri ile uğraşırken akşam sizi İstanbul’da balıkçıda görmüşler. Bu ne hız kardeşim. 
Emrullah TURANLI: KKTC’nin ilk tüneli Ercan’da tamamlanmış. Ancak, sizde de sabır kalmamış. Bazı dostlarınızı arayıp KKTC’den dert yanıyormuşsunuz. 
Deniz GÜRGÖZE: Yazdınız yazdınız ve sonunda ses geldi hükümetten ve RHA araçlarına yeni bir düzenleme geldi. Umarız herkes kurallara uyar şimdi. 
İlker EDİP: Vadili ve Paşaköy Belediye başkanları ile birlikte abonelik sözleşmelerini imzalayarak, suyu bölge halkına vermeye hazır olduğunuzu hükümete bildirmişsiniz. Hadi hayırlısı. 
Asaf ŞENOL: Geçen akşam hem başkanlıktaki eski bürokratları hem de eksi CTP’li başbakanları yemekte bir araya getirmişsiniz. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Onu bunu bırakın da ne olacak bu Fener’in hali onu söyleyin.

GÜNÜN SÖZÜ
“Tankerlerin dönemsel olarak fiyatlandırdığı suya biz muhtaç durumdayız. Bu belediyelerin bize verdiği suyla mukayese edilemeyecek bir sudur çünkü kaynağı meçhuldür. Ama bir zorunluluk nedeniyle buna mecbur kalıyoruz. Ama biz günün sonunda faturalandırmış bedel üzerinden suyu ödediğimiz için örnek vermek için söylüyorum bizim faturamız 50 TL’den 150 TL’ye çıkmış olacak. Bu özellikle kırsal belediyelerde sorun olacak.”
Erkut Şahali
YORUM EKLE

banner471

banner473