banner564

“Aynı tas aynı hamam”

Muhalefette iken söylediklerini daha iki ay içinde yerle bir eden siyasetimizin yeni ve genç yüzleri, halkı ve toplumu siyasetten soğutmaya, büyüklerinin kaldığı yerden devam ediyorlar.
Öyle ki eve gönderdiğimiz siyasetçilerin bile 40 yıldır yapamadıklarını bu genç arkadaşlar 40 günde yaparak aslında bu alanda ne kadar iddialı olduklarını da topluma göstermiş oldular.
Hukuk’u Gukuk’a çeviren anlayış, atamalar konusunda da eski hükümetlerin gittiği yoldan gitmeyi tercih etti ve bunu yaparken de yüzleri azcık olsun kızarmadı.
Muhalefette iken asgari ücreti 2 bin 500 diye açıklayanlar 190’a tav olurken mecliste oturmayı bile kendilerine yediremediler. Bütçe görüşmeleri sırasında dün hem Erhan Arıklı hem Faiz Sucuoğlu boş koltuklara konuşmak zorunda kaldı.
Oysa daha dün sosyal medyadan bu durumu protesto edenler bugün seçildikleri mecliste birkaç saat oturup konuşmaları dinlemeyi “zaman kaybı” olarak gördüklerini de açıkça söylediler.
Oysa bu ülkenin tek bir zaman kaybı var. Bu da daha yeni seçilen bu genç arkadaşlar daha ilk günden eskileri arattılar. Eskiler hiç olmasa daha tecrübeli daha ılımlıydı, bunlarda o da yok.
Kısacası sevgili dostlar, “Aynı tas eski hamam...”
 

Bana bir masal anlat
"Ülkemizde özel sektörün yaşadığı en önemli sorunlardan biri asgari ücretin el yordamıyla, pazarlık usulü belirlenmesidir. İktidara geldiğimizde asgari ücreti rasyonel kriterlere ve ülke gerçeklerine göre sektörel farklılıkları dikkate alarak belirleyen bir sistem kuracağız."
(HP Lideri Kudret Özersay, 3 Ağustos 2017)

Kadıköy’de görüşelim
Ve geleneksel hale gelen “Bu sene Kadıköy’de sizi yeneceğiz” paylaşımları bugün itibari ile başlayıp Pazar sabahına kadar devam edecektir.
Derbilerin derbisinde bir kez daha Fenerbahçe ile Galatasaray yarın karşı karşıya gelecek. Birçok kez kötü durumdaki Fenerbahçe, kendisinden daha iyi top oynayan ve ligde iyi bir yerde olan Galatasaray’ı yenmeyi başarmıştı.
Tarih tekerrürden ibaret olup olmadığını yarın hep birlikte öğrenmiş olacağız. 

Diyet yapmıyorum
Şu sıralar etrafımdaki tüm arkadaşlarımın elinde ya bir liste ya bir litre su. Hepsi de diyet peşinde. Kimisi sağlık için kimisi deniz sezonu açılacağından diyet yapıyor.
Valla ne diyet ne bilmem ne, denizde de havuza da göbeğimle birlikte gireceğim. Nasıl ki koskoca kış taşıdım göbeğimi şimdi yaz geliyor diye terk edecek değilim, nokta.

MESAJLAR

Ömer KÖSEOĞLU: İçişleri Bakanlığına Genel Koordinatör olarak atanmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun, aktif olarak yeniden bürokrasiye döndüğünüze göre çalışmayı özlediniz her halde. 

Serdar CANALTAY: Dün resmen emekliliğinizi vermişsiniz ve bugün itibari ile de artık emeklisiniz. Yakında bir çift olta takımı ile ziyaretinize geleceğiz. 

Meriç ERÜLKÜ: Demirhan’daki dev proje için bugün imzalar atılacakmış ve Sky City çok yakında hayat bulacakmış. Tekrardan hem size hem ülkemize hayırlı olsun. 

Göktürk ÖTÜKEN: Hazır siyasetten de fiilen kopmuş iken dün söylenen ama bugün tutulmayan sözlerle ilgili bir kitapçık da siz hazırlasanız. Hani partilerin seçimlerde verdiği türden. 

Kağan MINDIKOĞLU: Geçici memurları savunmayı meclis reddedince bu görev de size kalmış. Koskoca meclis kendi yaptığı yasayı bile savunamıyor ha, ne hal. 

Zeki ÇELER: Muhalefette iken beklentiyi yüksek tutunca hali ile eleştiriler de o denli acımasız oluyor demi. Hani mahkemede kadın, hakime demiş ya “Ne umuyorduk ama ne bulduk sayın hakim” misali. 

Rüstem AKYÖN: Gönyeli’de UBP’den belediye başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Şimdi kolları sıvayıp çok iyi bir kadro kurmanız gerekiyor. Zira rakip öyle kolay cinsten değil. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugün Parti Meclisini 16.30’da toplantıya çağırmışsınız. İyi de o saatte meclis yok mu? Neyse bakalım bugünkü toplantıda neler neler olacak? 

Yusuf AVCIOĞLU: Atanmadan önce istifa etseniz ve sonra atansanız daha doğru olurdu. Eleştiriler çıktıktan sonra ben zaten ayrılacaktım demek pek hoş olmadı. 

Kadri FELLAHOĞLU: Dün Larnaka’daki Hala Sultan Tekkesi’ne gidip bol bol dua etmişsiniz. Bizim için de ettiniz mi? Bu arada hafta sonu oynanacak derbi için de dua ettiğiniz yönde haberler var. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Yarın ki karşılaşma öncesi bugün evde kampa girmişsiniz ve yarına kadar da dışarı hiç çıkmayacakmışsınız. Bırakın bu işleri nasılsa sonuç değişmeyecek. 

Ercan TURHAN: Hafta sonu gelip çattı ve sizdeki stres de tavan yaptı. Bu kadar strese ne gerek var, zaten 20 yıldır olan oluyor, alışmadınız mı artık? 

Mine GÜRSES: Dev bir Fenerbahçe bayrağını Lefkoşa’daki Merit’in üstüne asmaya ne dersiniz, Cumartesi akşamı sizdeyim, bayrağım ile birlikte. 

Gursel SELENGİN: Sakal modasına sizde uymuşsunuz ve sakal bırakmışsınız. Bu işe Demir Lady ne diyor, ondan müsaade alıp mı bıraktınız sakalları? 

Asım AKANSOY: “Sarayönü dünyanın merkezi değil” demişsiniz. Nerden biliyorsunuz? Bize Sarayönü’nün dünyanın merkezi olmadığını ispatlar mısınız? 

POLEMİX
 “Önümüzde yerel seçimler var, seçim yasakları başlayacak, ardından yaz tatili var bu yüzden birçok reform yarım kalıyor, tamamlanmıyor. Öncelikle meclisin yaz tatilinin kısaltılması gerektiğine inanıyorum. Yaklaşık olarak 40 yılda 40 hükümet kuruldu. Bu nedenle yasal düzenleme gerektiren birçok reform yarım kaldı. Yeni hükümetin kurulmasıyla reform içeren yasaların yarım bırakılmadan ve zaman kaybedilmeden tamamlanması elzemdir.”
Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz

YORUM EKLE

banner608

banner474