banner564

Babalar gününde en bakımlı siz olun

Bugün Babalar Günü. Siz de bir baba olarak bu özel günde sevdiklerinize güzel görünmek istiyorsanız bakım konusunda bazı inceliklere dikkat etmelisiniz.
Çağımızın erkeği artık bakımlı; sağlığına ve görüntüsüne dikkat ediyor. Estetik ve güzellik merkezleri erkek müşterilerle dolu; cilt bakımı, vücut bakımı, masaj, manikür, pedikür gibi uygulamalara ise talep her geçen gün artıyor. 
Bu trende aldırış etmiyor, hâlâ “Erkek adama bakım istemez” diyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle de Babalar Günü’nde çocuklarınızın karşısına pırıl pırıl çıkmaya ne dersiniz? Bu haftaki köşemde sizlere erkeklerin bakımı ile ilgili bilgiler vereceğim.
Erkeklerin yaptırabileceği ne tür bakım programları var? 
Erkekler için saç ve saçlı deri bakımları, göz çevresine yönelik bakımlar, yüz bakımları, el ve ayak sağlığına yönelik bakımlar önceliklidir. Ancak erkeklerin en çok talep ettikleri konuların başında hızlı gençleşme tedavisi gelir. Bu daha çok göz çevresindeki ve ağız çevresindeki kırışıklıklar, esneklik problemleri, derin çökme gibi sorunlara yöneliktir.
Konsept olarak cildin biyolojik yenilenme sürecini geliştiren, problemlerin nedenlerini ortadan kaldıran, problemleri küçülten, gelecekte bunların daha geç ya da hafif yaşanmasını sağlayıcı tedaviler bunlar. Bu tedaviler kişiye özgü planlanıyor.
Tıraş sonrası kolonyağı sürmek zararlı mı? Günlük bakım nasıl olmalıdır?
Sabah-akşam temizlik işleminden sonra cildi destekleyici, onarıcı elemanlarla nemlendirme işlemine geçilmelidir. Sabahları güneş koruma ürünleri de kullanılmalıdır. Cilt tıraşı esnasında daha fazla mekanik travmaya maruz kaldığı için, cildin nem değerini geliştiren ve olumsuz çevre etkilerine karşı koruyan ürünler tercih edilmelidir. Özellikle sigara içenlere  oksijen açısından zengin, cildin zararlı maddelerden arınmasını sağlayacak bakım ürünleri ve prosedürler uygulanmalıdır.
Erkekler genel bakımı ne kadar zamanda bir yaptırmalı?
Derin temizlik, yoğun beslenme ve cildi uyarma gibi amaçları içeren klinik bakımlar için erkeklerin dört-altı hafta aralıklarla güzellik merkezlerinden yararlanmaları önerilir. Ancak sivilce, yağlanma gibi problemli ciltler ile aşırı güneşe veya toz, kire maruz kalan ciltler için klinik bakımın tekrarlama süresi üç-dört haftaya indirilebilir.
Tıraş sonrası bakım nasıl olmalı?
Tıraş sabunları cildin yüzeyindeki koruyucu sebum tabakasını ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla mutlaka destekleyici, nemlendirici ve ışıktan koruyucu ürünlerin cilde ardışık olarak uygulanması gerekiyor. Aksi takdirde aşırı kurumuş cilt, çevrenin olumsuz etkilerine daha fazla maruz kalır ve yaşlanma belirtilerini daha fazla yaşar. Özellikle boya, parfüm, alkol içermeyen, kimyasal madde oranı düşük ürünleri tercih edilmelidir.
Tıraş sonrası kolonyağı süren erkekler var. Bu ne kadar doğru?
Tıraş sonrası cilde hemen oksijen veya parfüm uygulaması kesinlikle yanlıştır. Çünkü bu tür hatalar ciltte hem tedavisi zor olan kahverengi lekelerin ve kılcal damarların hem de kırışıklık ve esneklik problemlerinin daha erken oluşmasına yol açar.
Manikür, pedikür, masaj, saç bakımı gibi şeyleri ne kadar zamanda bir yapılmalıdır? 
Saç bakımları haftada bir olmak üzere genellikle dört-altı haftalık kürler halinde yapılıyor. Manikür, pedikür gibi uygulamalar ise kişiden kişiye değişmekle birlikte iki-üç haftalık aralıklarla yapılabilir.
“Yaz aylarında güneş kremi çok önemli”
Cildin kırışmaması ve yaşlanmaması için öncelikle sigaradan uzak durmalıdır. İkincisi, güneşten korunmak çok önemli. Özellikle yaz aylarında 20-30 faktör koruyucu krem kullanılabilir.
Yağlı bir cildiniz varsa her gün bir kere su bazlı bir nemlendirici kullanmanız uygundur. Kuru ciltler içinse biraz daha yağ içeriği yüksek olan bir nemlendiriciyi belki günde birkaç kez kullanmak gerekir. Bir cilt sağlığı uzmanına danışarak hangi kremi ne kadar kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Bir ürün satın alırken bir dermatoloji uzmanına danışmakta ve onların yönlendirdiği estetik merkezlerine başvurmakta yarar var. Özel cihazlarla cilt analizi yapılıyor. Böylece cildinizin nem ve yağ oranını öğrenebiliyorsunuz. Pek çok markanın iyi ürünü var ama önemli olan size uygun olmasıdır.
Erkeklerde el ve ayak bakımı da önemlidir. Bazı el kremleri tırnakları da besliyor. Tırnak kesimine dikkat edilmelidir. Şeytan tırnaklarını koparmak yanlıştır. Tırnaklar düz kesilmelidir.
Bakımlı ayaklar için sentetik çoraplardan kaçınmak, iki gün üst üste aynı ayakkabıyı mümkünse giymemek, terleme oluyorsa mutlaka buna karşı pudra gibi ürünler kullanmak ya da çorapları gün içinde değiştirmek önemlidir. Ayakkabılar da hava geçirmelidir.
Babalara öneriler 
• Cildinizi uygun bir temizleme ürünüyle temizleyiniz ve durulayınız.
• Uygun bir nemlendirici sürünüz. 
• Cildi onaracak, kısmen de olsa ihtiyacını karşılayacak destekleyici ürünleri göz çevresine, yüze ve boyuna dairesel hareketlerle sürünüz. Çok yoğun olmayan nemlendiriciler cilde yedirilmelidir.
• Destekleyici nemlendirici ve güneş koruyucu sürünüz. Masaj hareketleriyle ürünleri cilde yediriniz. Eğer emilmiyorsa fazla ürün yüzeyden peçete yardımıyla alınmalıdır. Yüzeyde kalan ürün, cildin salgılarının dışarıya ulaşmasını engeller, oksijen alımını bozar, sivilcelenme, yağlanma ve kızarıklık gibi şikayetlere yol açabilir.
Bizim bugünlere gelmemizi sağlayan ve haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz babalarımızın başta babam olmak üzere tüm babaların babalar gününü kutluyorum. 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neslişah Yöremoğlu
Neslişah Yöremoğlu - 3 yıl Önce

Kolonyağı nedir, kolonyadan farkı nedir? Kolonya mı demek istediniz?

banner608

banner474