banner564

Bakan olsan ne yazar?

Çiçeği burnunda İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun yurttaşlığına ilişkin olarak çıktığı TV programında buyurmuş; “Milletvekili olması sonucu değiştirmez”
Ah Ayşegül ahh…
O koltuk sihirli değil ki? Bakan olsan ne yazar, adam 2000 yılında Ada’ya gelmiş, 2010’da yurttaş olmuş 2018’de de vekil. Kaç tane hükümet, kaç tane başbakan kaç tane de içişleri Bakanı gelmiş ama hiç biri yapamamış ta şimdi sen mi yapacaksın?
Senin kabinenin Başbakanı bir zamanlar Bertan’ın ofisinden çıkmıyordu, sen bunu biliyor musun? Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aynı Bertan, senin başkanını destekliyordu, sosyal medyadan “Kudret” diye yazıyordu. Kudret Başkanın Allah’ın günü “Bertancım” diye kendisini arıyordu.
Kaç CTP hükümeti kaç UBP hükümeti geçti de bir şey yapamadı da şimdi sen mi yapacaksın? 
Adam seçimlere girdi, YSK’ya ne diye itiraz etmediniz, o zaman bu Bertan aynı Bertan değil miydi? Şimdi mi geldi aklınıza “vatandaşlığını iptal etmek”
Vazgeçin artık şu popülist politikalardan da birazcık, azcık iş yapın, iş. Vatandaşa onca vaat verdiniz, bir tanesini olsun yapın, zira zaman su gibi akıp gidiyor, günler, aylar geçiyor.  Bugün sen Bakan’sın yarın bir bakmışsın sen bakarsın…

UBP toplanıyor 
Ana muhalefet UBP’de kritik gün bugün. Zira önce MYK sonra PM ardı adında toplantıya çağrıldı. UBP’li belediye başkanları da ayrıca toplantıya çağrıldı. 
Önümüzdeki yerel seçimlere UBP ne şekilde gidecek, adaylarını nasıl belirleyecek, hepsi bugün belli olacak.
Ayrıca bugün kü PM toplantısında olası kurultay istekleri de gündeme gelebilir. Bugün UBP için uzun bir gün olacağa benziyor. Gözler bir kez daha Sarayönü’nde olacak. 

İmamın askerleri kim?
Milli Eğitim Bakanımız dedi ki “İmamın ordusuna da karşı durduk” Sonra da imamın ordusu derken kast ettiğinin “FETÖ terör örgütü” olduğunu açıklamak zorunda kaldı.
Demek ki memlekette FETÖ’nün adamları var hala. Yoksa koskoca Bakanımız neden bunu gündeme getirsin ki?
Tamda bu açıklamadan sonra gazeteciler Mehmet ve Ahmet Altan kardeşler Türkiye’de FETÖ davasından müebbet hapis yedi. İki kardeş özellikle Annan Palanı ve sonrasında KKTC’ne birçok kez gelip gitmişti. Hatta bir gazetemizde yazıları falan yayınlanıyordu. 
Mehmet Altan, 21 Mart 2015’te KKTC’de yayınlanan bir gazeteye verdiği röportajında özetle 1974 öncesinde Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlarla mesut ve mutlu bir şekilde yaşadıklarını, kültür birliktelikleri olduğunu, birlikte sosyal faaliyetlerde bulunduklarını ve Kıbrıslı Türklerin zenginlik ve refah içinde yaşamlarını sürdürdüklerini “o dönemde her iki toplumun Rumca ve İngilizceyi çok güzel konuştuğu, kendilerine ait bir kültürel paylaşımlarının olduğu, dolayısıyla adadaki yaşam standartlarının bugünden daha iyi olduğu” sözleri ile dile getirmişti.
Şimdi hazır Bakanımızda FETÖ’den bahsediyor iken bu ilişkileri gün yüzüne çıkartmak gerekmiyor mu? Bu Altan kardeşlerin KKTC’de kiminle oturup kalktığına bakmak gerekmiyor mu? İmamın Ordusunun KKTC’deki askerleri kimler? Bunları açıklamak gerekmiyor mu? 

MESAJLAR:
Mustafa AKINCI:  Nihayet doğalgaz ve aramlar konusunda iki kelam ettiniz. Şimdi bu konuyu bir adım daha ileri götürmenizi ve KKTC’nin de yabancı şirketlere izin satabileceğini söylemenizi bekliyoruz. 
Tufan ERHÜRMAN: Vakti ile az gidip gelmediniz Bertan’ın ofisine. Şimdi ikinizde vekil olarak aynı meclisin çatısı altındasınız. Hiç aklınıza gelir miydi birkaç sene evvel böyle bir tablo. 
Kudret ÖZERSAY: Vatandaş sizden iş beklerken bakanların popülizm yapmasına artık bir dur demenin zamanı gelmedi mi? Zira bu hükümette en çok ta gözler sizin üstünüzde iken. 
Serdar DENKTAŞ: Şu Ercan Havalimanının işletmecisine gönderdiğiniz ihbar mektubuna bir cevap geldi mi? Vatandaş mektubun gittiğini biliyor da gerisini bilmiyor bu konuda.   
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bugün özellikle PM’de bazı üyelerin sert muhalefeti ile karılaşabilirsiniz. Zira dün bu konuda bazı önemli telefonlar aldık, uzun ve zor bir gün sizi bekliyor. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU:  Hafta sonu Girne’de bazı önemli açıklamalarda bulunmuşsunuz. Bakalım bugünkü toplantıdan ne gibi kararlar çıkacak? Partiliniz dört gözle bugün çıkması beklenen kararları bekliyor olacak. 
Tolga ATAKAN: Hadi Alsancak yolundan vaz geçtik, bu bölgeye yaptığınız ziyaretten bu yana 12 gün geçti. Ne bir ilerleme var yolda ne bir iş aracı. Bari şu hastanenin 10 günden yana bozulan telefon sorununa bir el atsanız. En azından daha basittir telefon tamiri. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Zırt pırt bozulan telefonları ben olsam kökten çözerdim. Alın iki tane özel GSM şirketinden hat olup bitsin, sizde rahat edin vatandaşta. 
Bertan ZAROĞLU: Bir kurcalayın arşivlerinizi, acaba bugüne kadar kimler kimler çaldı kapınızı. Ve bunları yayınlayın sosyal medya hesabınızdan da ahali de görsün kim kel kim saçlı. 
Menteş GÜNDÜZ: Dün Alsancak deplasmanında tam iki taraftar grubu kavga edecekken siz iki grubu birden yatıştırmayı başardınız. Meclisten alıştınız galiba kavga ayırmayı. 
Ali KORLAP: Pek muhterem valideniz Hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Fikret KELEŞ: BEL-SEN olarak Alayköy ile yeniden sözleşme imzalamış ve bu belediyede görev yapanların sendikası olmaya devam etmişsiniz. Bu arada bu hafta önemli bir antlaşama daha yapacakmışsınız. 
Ercan TURHAN: Merit Alsancak Yeşilova’nın yıldız futbolcusu Lula’ya maç öncesinde gizli bir prim teklif etmişsiniz. Lula, maçta attığı golden sonra tribünlerde sizi aramış. 
Hasan UZUN: Bu sene erken doğuran keçilerin yavruları hayatta tutunamamış ve tam 8 yavru keçiyi kaybetmişsiniz. Geçen gecede bir dişi keçi doğum sırasında ölmüş. Sizin keçiler nazara mı geldi yoksa? 

POLEMİX
“Türkiye ile işbirliği içerisinde Türkiye’nin bir süre önce aldığı sondaj gemisi ile bu arama faaliyetlerine elbette biz de gireceğiz, çünkü bu zenginlik ortak bir zenginliktir. Rumların tek başlarına malı değildir.” 
 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
YORUM EKLE

banner471

banner474