banner564

Basketbol Federasyonu’nun beceriksizliği Koopspor’un ayıbı

Çelen OBEN
Basketbol Federasyonu dün gece oynanacağını açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını dün öğle saatlerinde ertelediğini duyurdu. 
Bana göre Basketbol Federasyonu bu süreçte doğru yönetim gösteremedi.
Önceki gün Koopspor’un maça çıkmama kararının ardından bir basın açıklaması yapılarak Koopspor’un yerine Mağusa Gelişim Akademisi’nin Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı oynayacağı açıklanmıştı. Buraya kadar her şey normal. 
Ancak dün yayınlanan basın açıklamasında “talimat gereği Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın lig şampiyonu ve kupa şampiyonu arasında oynanması öngörülen bir müsabaka olması nedeni ile” ertelendiği belirtildi. 
Bu noktada Basketbol Federasyonu “acemi” ve “aceleci” davrandı. Bir kere hukukçunuza danışmadan Mağusa Gelişim Akademisi’ni neden açıkladınız? Eski tüzük yeni tüzük hikayesine de inanmam… Çünkü resmi gazetede yayınlanmadan hiçbir tüzük veya hiçbir yasa yürürlüğe girmez. Ki bunu da hukukçunuz “BAL” gibi bilmesi gerekir. Alel acele karar alarak MGA’nın oynayacağını açıklamak ve ertesi gün kupa statüsü gereği bu kupayı Koopspor ve YDÜ’nün oynaması gerektiğini yazmak da acemilik ve acelecilikten alınmış bir karardır.
Yayınlanan basın bildirisine de dalaşmadan edemeyeceğim…
Başlığı “Yazılı ve Görsel Basına” yazan bir açıklamada Koopspor’a hitaben yazılmış bir yazı çıktı önümüze. Yazıyı okudukça sanki de erteleme talebinde bulunan bizmişiz, yine spor etik ve ahlakına uymayan da bizmişiz de disipline verilmişiz gibi bir yazı algıladım. 
Tabi ki olayın iç yüzünü bildiğimiz için bunun Koopspor’a yazılmış bir yazı olduğunu anladık. Amma-ve-lakin bunun böyle olmaması gerekirdi.
Basın açıklaması adı altında basına dağıtılan belgede ne acıdır ki “Koopspor” adı bile geçmiyor.
Bunun Koopspor’a atfen yazılan bir yazı olduğunu anlamak için de zaten alim olmaya gerek de yok. 
Koopspor hata yaptı…
Gelelim bu olayda başrol oyuncusu Koopspor’a… bana göre yanlış bir yol izledi… 
Tepkisinde haklı yanları vardı ancak bunu maça çıkmama olarak değil farklı bir şekilde de gösterebilirdi. Sonuçta bir oyun. Çıkarsınız yenersiniz veya yenilirsiniz... Ama o kupaya ismini veren kuruma da saygıda kusur etmezsiniz. Bu kararla Koopspor Cumhurbaşkanlığı makamına da saygısızlık etmiştir. 
Cumhurbaşkanlığı Kupası’na çıkmama kararı sonrasında gelinen bu aşamada kupaya adını veren Cumhurbaşkanlığı makamını da hem taraf olmaya zorladı hem de böylesi tartışmalı bir ortamın içine çekti. Peki bu konuda olayın sadece isim babası ve sponsoru olan cumhurbaşkanlığı bugün bir açıklama yaparak “böylesi tartışmalı bir kupadan biz cumhurbaşkanlığı olarak çekiliyoruz” derse ne olacak?
Geçtiğimiz yıl da buna benzer ego ve husumetlerle kupa iki kez ertelenmiş ve yine konu eleştirilmişti. 
Bir avuç sporsever olarak bu tür ego, kapris ve husumetlerden “LÜTFEN” vazgeçin. Sadece ve sadece spora zarar veriyorsunuz. Hem bir avuç sporseveri bıktırıyor hem de sporcular arasındaki iyi niyetleri ortadan kaldırıyorsunuz. 
Ve en önemlisi içimizdeki spor sevgisini öldürüyorsunuz.. 
YORUM EKLE

banner608

banner474