banner564

Batman, Superman ve Erhürman…

 

Amerika’da süper kahramanları anlatan iki önemli film, Batman ve Superman. Herhalde izleyemeyeniz yoktur. Şimdi yeni bir üçüncü kuşak serisi çıkacak herhâlde.

Batma noktasına gelen KKTC’yi kurtaracak olan Erhürman. Bak nasıl da kurtardı Yenierenköy Belediyesi’ni. Tak diye bir seferde üç aylık maaşları yatırdı çalışanlarının hesaplarına.

Yarın başka başka belediyeler de batacak nasılsa. Devlet onlara da aynı yardımı yapmak zorunda kalacak. Öyle ya artık diğer belediyelerin de elinde bir koz var nasılsa.

Yeter ki yerel seçimler öncesi CTP’li süper kahraman Erhürman emekçileri işten atmasın, belediyeyi batırmasın. Yerel seçimlerden sonra zaten Allah kerim…

Çiftçi, üretici, hayvancı, memur, işçi, sütçü, narenciyeci, otelci, sağlıkçı, eğitimcisi de sırada bekliyor nasılsa. 

Kim dara düşerse, kim köşeye sıkışırsa, koşup gelir hemen yardıma, süper Erhürman Hoca…  

 

30 günde ikinci zam

Telefona gelen yüzlerce SMS’ten bir tanesinde dün şöyle diyordu;

•    “Sayın müşterilerimiz, Mayıs ayı itibari ile kredi kartı alışveriş ve nakit işlemlerde faiz oranı %2.16, gecikme faiz oranı %22.66 olarak uygulanacaktır.”

Yani dövizdeki ve akaryakıttaki artıştan sonra şimdi kredi kartlarının faiz oranlarına da zam yapılmış oldu. Oysa kredi kartlarına en son zam Şubat 2018 tarihinde yapılmıştı. Sadece bir ay önce faiz oranları %2,06 iken gecikme faiz oranı ise %2,56 idi. 

Yani 30 gün sonra bankalar bir kez daha faiz oranlarını artırmış oldu kredi kartlarında. Son 6 ay içinde ise bu üçünü zam oldu. Kasım 2017, Şubat 2018 ve Mayıs 2018’da kredi kartların faiz ve gecikme zam oranları attırıldı.

Zaten ödeme güçlüğü geçen orta ve dar gelirli vatandaşın elindeki tek seçenek olarak kalan kredi kartları da böylece artık alternatif olmaktan çıkıyor. Bakalım vatandaş her ay ortaya çıkan açığı şimdi ne ile kapatacak? 

Atayın be kardeşim, atayın.

Seçim öncesi verdiğiniz vaatlerin çok şükür ki hiç birini tutmadınız. Şimdi de yeni müşavir yaratmayacağım diyerek devlet dairelerinin resmen kilitlenmesine neden oluyorsunuz. 

Varsın üç beş müşavir daha olsun, ama vatandaşın işi olsun. Siz kendinizi düşüneceksiniz diye vatandaşın ne halde olduğundan haberiniz var mı?

Kıbrıs Vakıflar Bankası’ndan adam kredi çekecek, bekliyor, adamın kredi borcu var, yapılandırılma yapılacak, bekliyor, dolar, STG almış başını gidiyor, bizimkiler hükümetçilik oynuyor.

Bırakın lafazanlığı ve atayın kardeşim biran önce birilerini. Millet batıyor, sizin keyfinizi mi bekleyecek? Yapamıyorsanız da çıkın söyleyin eski üyeler devam etsin, ayıbı yok ya bunun…
 
MESAJLAR
Mehmet EZİÇ: Başkent Lefkoşa ve Girne’den sonra Eziç olarak Lefke’de de yatırım yapma kararı almışsınız. Hızla gelişen bir bölgede, KKTC’nin en ünlü markasının olmaması zaten olmazdı, tebrikler, hayırlı olsun. 


Mehmet Ali YÜKSELEN: Çok kıymetli hocam, Lefke’de bir başarı öyküsü yazdığınızdan hiç kimsenin bir kuşkusu yok. Yalnız son günlerde kendini bilmez birkaç gencin yaptığı olayları seyretmek de olmaz. Elebaşlarını gönderin gitsin, kimse bölgeyi karıştırmasın. 


Hüseyin Çavuş KELLE: Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği genel kurulunda bir kez daha güven tazelemişsiniz. Bu başarıda en büyük getiri her halde yeni binanız oldu. Tekrardan tebrikler. 


Zorlu TÖRE: Çok geçmiş olsun, daha yaz bile gelmeden güneş çarptı ise iyice bir kontrol olmanızda fayda var. Anlaşılan son günlerdeki hızınıza vücudunuz dayanamadı. Çok geçmiş olsun tekrardan. 


Mehmet Ali TALAT: Hafta sonu İskele’de tüm gözler sizi aradı? Hayırdır inşallah, siz böyle etkinlikleri kaçırmazdınız, bir aksilik yok ya? 


Tufan ERHÜRMAN: Hafta sonu Kaçak Hasan’da yediğiniz fırın kebabını beğendiniz mi? Güzel ülkemizin her bir bölgesinde aslında güzel bir tat var. Keşke bunları bir kitapta toplayabilsek. 


Tekin BİRİNCİ: Üniversiteye öyle bir ortak almışsınız ki yakında memlekette yer yerinden oynayacak diyorlar.  Eee Ertan Birinci’den elbette bir şeyler öğrenecektiniz bu süreçte, tebrikler, yola devam. 


Revin GÜRLER: Ev ve iş arasında gidip geliyormuşsunuz. İyi de ara sıra eski dostları da aramayı unutmayın. Gerçi bu zamanda dost bulabilmek de ayrı bir marifet ya neyse, siz kimi arayıp aramayacağınızı zaten çok iyi bilirsiniz. 


Ali BAŞMAN: Dün öğlen çok yakın dostunuz Pasha Grup Direktörü Vedat Erbaş ile Göçmenköy’de Zehra Aba’da yemek yerken görülmüşsünüz. Afiyeler olsun, duyduğumuza göre Kaymaklı için yeniden hazırlık yapıyormuşsunuz. 


Gökhan ALTINER: Geçen gün Dereboyu’nda Kahve Dünyası’nda Polat Alper ve Rasıh Raşat ile toplantı yaparken görülmüşsünüz. Hayırdır önemli bir gelişme mi var ki patronları davet ettin mekana? 

Talip ATALAY: Güney Kıbrıs’ta bir papaz bir kadına tecavüz etti, din adamlarının bu tür yanlışlara düşmesi sadece bu tarafta değil o tarafta da oluyor demek ki? Ama gürültü bizde nedense daha çıkıyor o tarafa göre, siz ne diyorsunuz bu duruma? 


Erkut ŞAHALİ: Türkiye antlaşmaya aykırı hareket mi etti? Hemen bugün çağır bakanlığa yetkilileri, bir iki fırça, dikkat et ama fiziksel bir şey yapma, bağır çağır yeterli, hadi. 


Tolga ATAKAN: Bugün bakan olarak İstanbul’a hareket ediyormuşsunuz. Belki burada makam kullanmıyorsunuz ama İstanbul’da kazın ağayı öyle değil işte. Neyse hayırlı yolculuklar. 


Cenk PAŞA: Başbakanlık’ta E-Devlet projesi için görevlendirilmişsiniz. Ee artık bu işin bir sonuna gelinse hiç fena olmayacak, hayırlı olsun. 


Özalp-Salih HAFIZ: Pek muhterem valideniz- babaanneniz, hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 


POLEMİX

“2 Mart 2016 tarihli anlaşmada tarımsal suyun bölgelere ulaştırılmasıyla alakalı projenin hazırlığından KKTC hükümetinin sorumlu olduğu net şekilde ifade edilmişti. Türkiye antlaşmaya aykırı hareket etti. Tüneli biz yapacaktık. Dolayısıyla anlaşmanın hükümlerine aykırı davranıldı”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali 

YORUM EKLE

banner471

banner473