banner564

Bayırbucak & Beşparmak

1974’te tüm dünyanın gözü önünde Kıbrıslı Türklere ne yapılıyorsa şimdi yine tüm dünyanın gözü önünde Bayırbucak Türkmenlerine o yapılıyor.
1974’te Kıbrıslı Türkler “Anavatanı” beklerken 2015’te Bayırbucak Türkmenleri de “Anavatanı” bekliyorlar.
Trajedinin yeri değişiyor, tarihi değişiyor, yapanları değişiyor ama değişmeyen şey Türklerin zulme uğradığı gerçeği oluyor ve her seferinde tüm dünya bu trajediyi izlemekle yetiniyor. 
Bugün Rusya ile ilişkilerin bozulmasına üzülenler 1974’ü bir hatırlasınlar. O günlerde de birileri ilişkiler bozulacak diye üzülüyor olmuş olsaydı bugün Kıbrıslı Türk Toplumu ne halde olurdu? 
UBP’de Genel Sekreter Dursun Oğuz
Kurultay geride kaldı ve artık UBP yenilenen yönetimi ile yeni hedeflere doğru yelken almaya başladı bile. 
Ve yeni dönemde Genel Başkanın yanında bu sorumluluğu alacak kişide belli oldu gibi. Zira son günlerde sıkça tartışılan konuların başında gelen Yeni Genel Sekreter kim olacak sorusunun yanıtı hafta başı belli olacak.
Bize gelen haberlere göre yeni genel sekreter için Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz isminde ortak bir görüş hakim.
Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve gençliği ile bu görevi layığı ile yerine getirebilecek bir isim Dursun Oğuz.
Tüm enerjisini bundan sonra UBP’nin daha da büyümesi için vereceğinden eminiz. 
 “Sağlık Turizmi Ada’nın çekim merkezi olacak”
Kamuda sağlık sistemi çökerken Allah’tan özel üniversitelerimiz bu alandaki boşluğu doldurmak için önemli adımlar atıyorlar. GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne’de devam eden hastane inşaatı ile ilgili bazı önemli şeyleri paylaştı. Aynen aktarıyoruz;
“Biliyorsunuz 65 dönüm bir alan üzerinde ilk aşamada 25000 m2 Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, Florance Nightingale Hastanesi İşbirliğiyle inşaat programı devam ediyor. 3. kata ulaşmış durumdayız. Kaba inşaatın bitmesi ile Mayıs 2016 da diğer inşaat aşamaları başlayacak. Bilim Üniversitesi işbirliği ile Tıp Fakültesi ayrıca Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Diş Hekimliği de bu bölgede yapılandırılacak. Sağlıklı yaşlanma ve rehabilitasyon merkezi ve daha birçok sağlık yatırım programı burada yapılandırılıyor. 
Sağlık Turizmine destek verecek Otel desteği de unutulmadı tabi. Bilmesi için söylüyorum, tüm altyapı ve çevre yol hatta şu an Lemar’a giderken yapılan çember de GAÜ tarafından tüm yatırımı ile finanse edilerek yapılıyor. 
Bazen bu topraklara tırnaklarımızla nasıl tutunduğumuzu anlatır ve paylaşırken tüm gerçekliğimizin bilinmesini istiyorum. Bizim yollarımızı, suyumuzu, altyapımızı yapan bizden başka bir kurum yok. Girne için ve Ülkemiz için yaptıklarımız ortada. Bizi hedef alan sonradan görmeler de ortada. Gerisi Halkımıza kalmış. 
Gerek KKTC de Gerek AB de Gerek Türkiye’de temsiliyetimiz de ve hatta küresel faaliyetlerimizde asli amacımız kendi insanımızın halkımızın saygınlığını tüm dünyada artırmak. Durmuyoruz ve Nefes aldığımız sürece durmayacağız. Girne Sadece Yüksek Öğretimde Değil Sağlık Yatırım alanları ve sağlık turizmi ile de Adanın çekim merkezi olacak. Biz o çekim merkezini yaratıyor olmanın gurur ve mutluluğunu paylaşıyoruz.” 
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Rus Dışişleri Bakanı ile görüşme konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Bu konuda bir açıklama yapsanız hiç fena olmayacak. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün parti genel merkezinde UBP’li bakanlarla durum değerlendirmesi yapıp bazı atılması gereken hamleler konusunda karar almışsınız. Halk artık UBP’den bazı konularda adımlar atılmasını görmek istiyor. 
Ozan CEYHUN: Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile geldiğiniz KKTC’de bazı dostlarınızla da görüşmeye vakit bulmuşsunuz. Yeni süreçte anlaşılan epey gelip gideceksiniz gene. 
Fırat ATASER: Alsancak Belediyesinin 65 yaş üstü vatandaşlar için yaptığı toplu doğum günü kutlamaları aksamadan devam ediyormuş. Bu konuda epey hayır duası alıyorsunuz. 
Ümit ÖZKIRAN: Bakanlıkta müsteşarda olmayınca tüm yük sizin omuzlarınıza kalmış. Mesaiden sonra her gün üç dört saat yazıları tek tek okuyormuşsunuz ve geceleyin çıkıyormuşsunuz bakanlıktan. 
Erol ATAKAN: Geçen akşam intihara kalkan gence gerekli parayı verince intihardan vaz geçmiş arkadaş. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş.
Serhat AKPINAR: "Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" yarın Le Chateu Lambousa’da gerçekleşecek. Çok uzun bir zamandır bir zirve için uğraş verdiniz. 
Dr. Gülgün VAİZ: İstifa haberinden sonra telefonlarınız biran olsun susmamış. Çok sayıda kişi sizi kararınızdan geri döndürmek için seferber olmuş adeta. 
Durali GÜÇLÜSOY: Yağ kralı lakabını çok sevmişsiniz. Bu arada zeytin yağların bir kısmı satmış diğer kısmını da depoya kaldırmışsınız. Bol kazançlar. 
Sedat HACIMEHMET: Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Basketbol takımı ilk deplasman maçını Galatasaray ile oynayacakmış. Bol şans diliyoruz. 
Bayram PAŞAOĞULLARI: Hem bize söz verin Ömer Paşaoğluları ile birlikte hem her akşam yiyin için birlikte. Yazdık bunu da bir yere. 
Muslu AKGÜNEY: Kurultay biteli neredeyse bir ay olacak ama hala daha bazı arkadaşlara verdiğiniz eğlence sözünüz havada. Söz ağızdan bir kere çıkar değil mi? 
Biray DELİCEIRMAK: Dün bu köşeden size getirdiğimiz eleştirileri aynen geri alıyoruz. Bu arada bilet satışları nasıl gidiyor? 
Kemal YILMAZ: Dün epey şanslı gününüzdeymişsiniz. Neredeyse denizde balık bırakmamışsınız. Ee mangalları ne gün yakıyorsunuz? 
Mustafa VAROL: Bizde diyorduk bu adam kaç gündür nerelerde diye. Meğerse Girne’de mobese sistemi kuruyormuşsunuz. Bitti mi bari sistemi kurma işlemi. 
İsmet ÖZGÜREN: Hala daha umut var, daha önünüzde denize girebilmek için en azından iki hafta var. Bence sezon bitmeden bir girip çıkın şöyle… 
Hakan FELLAHOĞLU: Maşallah telefonlarınız bir saniye bile durmuyor. PM üyesi olduktan sonra birçok üye sizi arayıp dertlerine derman olmanızı istiyormuş. 
Nazmiye ÇELEBİ: Ulaştırma Bakanlığı olarak yılsonuna çalıştay düzenlemek için düğmeye basmışsınız. Hadi bakalım kolay gelsin. 
Remziye SEVEN: Konuk Dışişleri Bakanı ve beraberindekiler dünkü misafirperverliğinizden ziyadesi ile hoşnut kalmışlar. İletelim istedik. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Şimdi diyorlar ki 'DAİŞ'ten, Türkiye petrol alıyormuş'. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp, yazıklar olsun. Türkiye'nin, şu anda petrolünü de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Biz, en büyük bu noktadaki ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz. Azerbaycan'dan doğalgaz alıyoruz. Kuzey Irak'tan aynı şekilde alıyoruz. DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım.”
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
YORUM EKLE

banner471

banner473