banner564

BM’de son perde

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüştü. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklamalarda bulundu. 
Akıncı’nın yaptığı açıklamalara bakınca, Kıbrıs Sorunu konusunda son perdenin oynandığını söyleyebiliriz. Çünkü yapılan açıklamada birkaç kez altı çizilen tek unsur zaman kavramı oldu.
Özelikle ABD dönüşünde Ekim ayı ile birlikte yoğunlaştırılmış bir müzakere sürecine girileceği bizzat Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından teyit edilmiş oldu.
Müzakerelerin bu kadar aceleye getirilmesinin bir nedeni de yılsonu görev süresi dolacak olan BM Genel Sekreteri Moon, eğer başarabilirse Kıbrıs Sorunu çözen genel sekreter olarak tarihe geçmiş olacak.
Tarafların çözüm istençleri ve taraflara istinaden Garantör Ülkelerin durumları da BM’de konuşulan konular arasındaydı. Beşli konferans için önümüzdeki günlerde bir tarih ortaya konulabilir.

Feriha Çoşkun Çürükoğlu’nu kaybettik
Atatürk’ün manevi evlatlarından bir tanesiydi. Kendi isteği ile geldiği Kıbrıs’ta evlendi, uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Baf’ta kadınları bir çatı altına toplayıp Baf Kadınlar Birliği’ni kurdu.
Yaptıkları Kıbrıs Türk mücadele tarihine geçen, hakkı hiç bir zaman ödenmeyen, toplumda hep öncü olan öğretmenlerden biri Feriha Coşkun Çürükoğlu’nu kaybettik.
Feriha Hanım, Kıbrıs Türk halkı için ve özellikle de Baf’lılar için özel bir yere sahipti. Yıllarca kaldığı Baf’ta herkesin sevdiği saydığı birisi olmuştu. 6 Mart 1964’te olaylar başladığında Türkler bir grup Rum’u esir aldığında esir Rum kadınlarına bakma görevi Feriha öğretmene verilmişti.
Baf Sivil Savunma Teşkilatı’nı oluşturma görevi yine Feriha öğretmendedir. Sivil Savunma bünyesinde açtıkları ilk yardım ocakları ile halka hizmet verirler. Çocuk Esirgeme Kurumu’nun kuruluşunda da bulunan Feriha Hanım, çok istemesine karşın Baf’a Atatürk heykeli diktiremez. Yıllar sonra Atatürk heykelinden vazgeçmeyen Feriha öğretmen, heykeli Güzelyurt’a getirtir. Atatürk heykeli şimdilerde Güzelyurt’un en güzel yerinde halkı selamlamakta.
Filmlere konu olacak yaşamını en son olarak geçen yıl kaybettiğimiz Arslan Mengüç Hocamıza anlatan Feriha öğretmen dün aramızdan ayrıldı. 
Bir büyük değeri daha kaybettik, mekanı cennet olsun, Kıbrıs Türkü’nün başı sağ olsun…

Cilve
“Kendi ülkesini birleştiremeyen Ban Ki Moon'dan (Kuzey Kore-Güney Kore) bizi birleştirmesini beklemek, kaderin ne garip cilvesidir anne...”
Özdemir Tokel

MESAJLAR:
Mustafa AKINCI: Amerika’da TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemeniz kafalarda soru işaretlerine neden olsa da zaman konusunda istediğinizi aldınız gibi gözüküyor. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ile hafta sonu bir araya gelecekmişsiniz. Görüşme trafiği gün geçtikçe hızlanıyor gibi. Bakalım sonunda bu işbirliğinden neler çıkacak.  
Mahmut ÇINAR: Feriha Öğretmen için bakalım Güzelyurt’ta neler yapacaksınız. Bu tür kahramanları unutturmamak gerekli değil mi? 
Ercan İBRAHİMOĞLU: Hafta sonu Girne’de düzenlenen tavla turnuvasında şampiyon olunca neşeniz yerine gelmiş. Yalçın Koçyiğit ve Bülent Kaya sizi gene davet edeceklermiş. 
Fuat ÇÜRÜKOĞLU: Pek muhterem validenizin Hakk’ın Rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz. 
Mesut GÜNSEV: Rahmetli Arslan Hoca’nın son kitabının belgesel olması için ne gibi bir girişim yapmayı düşünüyorsunuz hocam. Bizim üstümüze düşen bir görev varsa seve seve. 
Ziver HAYATSEVER: Bölgenin siyaset kalbi yine sizin mekanda atmaya devam ediyormuş. Hafta sonu siyasetçinin biri gelmiş biri gitmiş. Hayırdır nedir bu hareketlilik? 
Dr. Bülent DİZDARLI: KTTB ve Bisiklet Federasyonu organizasyonunda gerçekleşen hekimler arası bisiklet yarışmalarında Dağ bisikleti dalında şampiyon olmuşsunuz, tebrik ederiz. 
Meltem AKAL: Sizinki de amma şans, yediğiniz çikolatadan çivi çıkmış. Bu arada ilgili firma sizden özür dileyip mallarını toplatmış. 
Ekin ADADEMİR: Yani olacak iş değil ama oldu işte ve çikolatadan çivi çıktı. Allah’tan o çivi minik bir kardeşimizin yediğine rast gelmedi, buna da şükür. 
Mustafa PİRO: Birileri sizi fena halde oyuna getirdi gibi gözüküyor. Zira 5 dakika için uğradığınız bir doğum günü partisinde tüm fatura size kesildi. 
Dr. Mustafa TAŞÇIOĞLU: Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Doktor arkadaşların gözü sizde olacak bu dönem. 
KY 757 HONDA FIT: Memlekette zaten doğru düzgün yeşil alan kalmadı. Birde siz yolda giderken içtiğiniz sigaranın izmaritini üstelik Girne-Lefkoşa yolunda hatıra ormanlarının olduğu yerde yere atarsanız var olan yeşillikleri de göremeyiz. Biraz daha dikkat lütfen. 
RHA 3155: Hayırdır tabakhaneye bir şey mi yetiştiriyorsunuz. Trafiğin içinde devletin arabası ile bu kadar hız yapılır mı? 
68 BL 989: Genç arkadaşım, öncelikle KKTC’ye hoş geldin. Hayırlısı ile üniversite eğitimini bitirip anana babana ve ülkene hayırlı bir birey olman önemli. Ama yolda arabayı öyle sürmeye devam edersen sonun acı olabilir. Daha yavaş daha dikkatli. 
 
GÜNÜN SÖZÜ
 “ 2007’den bu yana kamu çalışanına artış yapmayıp son model araçlar alınması kabul edilemez. Bu karardan bir an önce dönmelerini bekliyoruz. Sağlıkta geçmişe göre iyi adımlar atıldı, en azından bazı girişimler sendikalara danışılarak yürütülüyor.”
Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan
YORUM EKLE

banner608

banner473