banner564

Bu moral MTG’ye iyi geldi

Mağusa Türk Gücü’nün dün konuk ettiği Ozanköy karşsıında aldığı 4-1’lik galibiyetle çok önemli 3 puan aldı.
Bire bir rakibi konumundaki Ozanköy’ü yenmesi önemli bir başarıydı.
Mağusa Türk Gücü 4-1’lik galibiyetin büyüsüne kapılmadan daha sıkı çalışması lazım.
Ozanköy’ün özellikle 10 kişi kaldıktan sonra üzerine daha baskı kuran ve iki gol daha bulan Mağusa Türk Gücü’nün hem orta sahasında hem de gol yollarında sıkıntılar var.
Özellikle devre arasında hem orta sahaya hem de forvete iki nokta transferle Mağusa Türk Gücü ligin üst taraflarına yükselebilir.
Bireysel anlamda bakıldığında Mağusa Türk Gücü futbolcularının hemen hemen hepsi yıldız isimlerden oluşuyor. Ancak yıldız isimler bir türlü takım oyununu ortaya koyamıyor.
Özellikle orta sahada takımın bel kemiği pozisyonunda önemli bir transfer ve forvette gol yollarını açan, gol atan bir oyuncu ikinci devrede Mağusa Türk Gücü’nü tabiri yerindeyse uçurur. Şimdiki oyunda beklenen performansı maalesef sergileyemiyor. O yüzden Ali Oraloğlu özellikle eldeki oyuncularla orta saha ve forveti farklı isimlerle denemeli ve çare aramalı.
Ozanköy dünkü maçta kötü olmamasına rağmen daha çok kendi sahasında oyunu kabullendi.
Kontra ataklarla rakibinin üzerine gitmeyi düşündü. Savunmayı kapalı tutup gol yememe düşüncesi doğru bir düşünce. 
Ancak bu noktada hem orta sahanız hem de forvetinin çok iyi olmalı. İleride Bekir Yıldız çok yalnız kalınca istenilen pozisyonlar kullanılamadı.
Ozanköy bu oyun anlayışıyla daha çok sıkıntı yaşayacak. Özellikle sezon başındaki yüksek beklentili konuşmaların ardından yaşanan travma sonrası bunları belli ki henüz tam anlamıyla atlatamadı. Kötü oyun oynamamakla birlikte galibiyet için de yeterli düzeyde değildi.
Maçın genelinde iki takımın da istekli olması izleyenlere de keyif verdi.
Mağusa Türk Gücü çok kritik 3 puanla hem moral buldu hem de bire bir rakibi konumundaki Ozanköy’ü yenerek hem onu dibe attı hem de kendisini yukarıya çıkardı.
YORUM EKLE

banner608

banner474