banner564

Bu oyun “Süper” olmaz

Dün izlediğimiz karşılaşma vasatın biraz üzerinde bir karşılaşmaydı. Ancak “Süper” olarak adlandırdığımız ligde daha kaliteli maçların oynanması seyirci anlamında artışın ilk sebebi olacak. Her iki takımın da oynadığı futbolun “Süper Lig” olarak adlandırılması ise düşündürücü bir durum…
Ligde ilk dört haftayı puansız kapatan Çetinkaya Yaniboğaziçi karşısında galibiyet için umutlanmasına rağmen bunu başaramadı.
Maçın ilk dakikalarında bulduğu golle 1-0 öne geçen Çetinkaya bu galibiyeti hakkedebilmek için maç boyunca hiçbişey yapmadı.
Futbolculardaki performans eksikliği ve kondüsyonsuzluk ciddi şekilde farkedildi.
Yeniboğaziçi 1-0 mağlup durumda olmasına rağmen daha mücadeleci bir futbol ortaya koydu. Gol aradı. Rakibinin üstüne gitti.
Son vuruşlarda başarılı olamayan Yeniboğaziçi son dakikada Mehmet Çil’in goluyle beraberliği yakaladı ve bir puanı kopardı.
Maçın hakkı beraberlikti ancak, her iki takım da bu oyun şekliyle ligi sıkıntılarla tamamlar.
Özellikle de Çetinkaya. Çetinkaya’da futbolcu anlamında takım anlamında bir sıkıntı yok. Futbolcuları tek tek ele aldığımızda kaliteli isimlerden oluşuyor. Ancak bu tam bir hamur olayı. Suyu unu tuzu ve mayayı ne kadar kaliteli kullanırsanız kullanın, suyunu tuzunu unu veya mayasını kaçırıp fazla yada az koyduğunuz zaman ekmeği tadında yapamazsınız. Çetinkaya’nın da malzemesi iyi ancak bunu harmanlayıp başarılı bir takım ortaya çıkaracak bir teknik heyet gerekli. Bunun olabilmesi için önce yönetim sonra da maddiyat gerekli. Beşinci hafta sonunda 1 puanı bulunan Çetinkaya için belki çok erken olacak ama küme düşmese de play-out oynaması kesin gibi görünüyor. Bu oyun stili ile kendi gücündeki takımlar karşısında bile puan alamazken güçlü takımlar karşısında puan almak hayalden bile öte durum.
Yeniboğaziçi geçen sene yaşadığı sıkıntılardan belli ki ders almış: saha içinde daha istekli oyun oynadılar dünkü maçta. Ancak aynı tehlike onalar için de geçerli. Güçlü takımlar karşısında bu oyun anlayışıyla puan almak zor. Yeniboğaziçi için olumlu nokta futbolcuların istekli oynaması. Bu birçok sorunu ortadan kaldırıyor, birçok sorunun çözümüne de olumlu etki yapıyor. 
Maçta bir oyun içinde üç de yedek top olması ise izleyenlerin de rakip takımın da tepkisine neden oldu.  
YORUM EKLE

banner608

banner474