banner564

Büyük kongrede KKTC neden yoktu?

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.  Türkiye’de bir ilk yaşandı ve bir Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı seçildi. 
Kongreye, 500'ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu takip etti. Türkiye genelinde bin 500 otobüs kaldırılırken yaklaşık 100 bin kişinin kongreye geldiği tahmin ediliyor.
Peki, bu büyük kongrede KKTC’den kim vardı?
Cevap: Hemen yanı başımızda üstelik bu kadar da önemli bir kongreye KKTC’den hiçbir kurum, kuruluş, siyasi parti davet edilmedi.
Peki, daha önce davet gelirken şimdi neden davet gelmedi?
Cevap: Daha önce KKTC’den partilerin, kurum ve kuruluşların davet yapıldığı kongreler olağan kongrelerdi. Gerçi olağanüstü kongrede olağan dışı bir sonuç çıkmadı. Beklenti zaten aylar öncesinden belliydi o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan seçilmesiydi.
Erdoğan’ın yeniden AK Parti’ye genel başkan seçildiği bir kongrede KKTC’den kimsenin olmaması biraz tuhaf geldi bana. Tuhaflıktan da ziyade sorulması, soruşturulması gereken bir konu.
Zira AK Parti'nin 2009 yılında yapılan 3. Olağan Kongresi'ne konuk olarak UBP, CTP, DP, ÖRP ile TDP başkanları gitmişti. Sonraki yıllarda da bu aynen devam etmişti.
AK Parti’nin kısa bir süre önce gerçekleşen referandumda KKTC’deki temsilcisi olarak DipKarpaz Belediyesi eski Başkanı Mehmet Demirci ilen edilmişti. Dün kongreye Demirci de davet edilmedi.
Kıssadan hisse: AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi vatana millete hayırlı olsun. Yeniden partinin başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayırlı ve uğurlu olsun.
Bize gelince, anlaşılan referandum sonuçlarının ilk meyvesini dünkü kongrede görmüş olduk. Hayırlı ve uğurlu olsun, şimdiden bazı şeyler…

“Hoca çok zorda”
Tufan Hoca’ya yükleniyor parti içi muhalefet. Çünkü Hoca’nın partiyi bir türlü bir tutamadığından yana şikayetler var. Ve tabandaki eski bıyıklı ağabeyler sırf bu yüzden TKP’ye doğru kayıyorlar. Bu noktada Tufan Hoca’nın ayağını kaydırmak için bekleyenlere de inanılmaz bir fırsat geçiyor. 
Geçen hafta yapılan TC-KKTC hükümetleri arasında çalışma gücü antlaşması oylamasına CTP’li vekillerin büyük bir çoğunluğu katılmamıştı. İşte tam da bu noktadan saldırıyorlar Tufan Hoca’ya. “Neden vekiller toplu olarak genel kurul salonunda değil?” diye. 
Hoca, sosyal medya hesabından dün bir cevap vermiş. Ama Hoca’nın bu cevaplara verecek, bunlarla kafa yoracak zamanı yok, olmamalı da. Zira dip dalga çok fena. Bir bir gidiyor eski CTP’li ağabeyler.
Hoca, ya daha sert olmak zorunda, ya da daha yolun başında vazgeçip bunlara teslim olmak zorunda. Kısacası Hoca çok zorda… 

Tavla
İktidarın büyük partisi UBP’de yüzler gülüyor, nasıl gülmesin ki? Türkiye ile ilişkiler iyi gidiyor, Halkın Partisi eskisi kadar büyük bir tehlike değil, müzakerelerde Akıncı’nın eli boş, ana muhalefet, yavru muhalefetin eline düşmüş durumda.  Ortak ara sıra can sıksa da medya ile yüzgöz olma işini onlara bırakmış durumda.
İşte bu ortamda UBP’de keyifler yerinde. Öyle ki geçen gün sosyal medya üzerinden başlayan tavla kapışması için Lefkoşa-Girne’den partinin ünlü isimleri bir araya geldi. 
Lefkoşa’da hafta sonu gerçekleşen sosyal medya organizasyonunda 100’den fazla partili bir araya geldi. Başka partilerin ilçe kongreleri kadar kalabalık tavla oynayanları seyretmeye geldi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün’de bu keyifli günde UBP’liler ile birlikte oldu. Hatta açılış maçı için tavlanın başına geçip İçişleri Bakanı Kutlu Evren’e karşı zar attı. Tek oyun üzerinden oyunu da hiç yorulmadan aldı.
Başbakan’ın desteklediği Lefkoşa takımı, Girne takımına yenildi, sembolik kupa da Girne’ye gitti. Haftaya Gazimağusa-Girne eşleşmesi var. Lefkoşa da İskele’ye gidiyor… 

MESAJLAR
Dr. Sibel SİBER: Kızınız İstanbul’da masallardakine benzer bir düğün ile dünya evine girmiş. Genç kardeşlerimize mutluluklar diliyoruz, Allah bir yastıkta kocatsın. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN:  İçişleri Bakanı Kutlu Evren’e bir tavla alınıp verilmesi yönünde talimat vermişsiniz Özel Kalem Müdürünüze. Sadece İçişleri Bakanımıza değil, Lefkoşa takımına da birer tavla hediye etseniz hiç fena olmayacak. 
Serdar DENKTAŞ: Doktorlar sigarayı kesin olarak yasaklayınca Philip Morris'ten tütün buharlaştırıcı cihaz IQOS kullanmaya başlamışsınız. Ee alışabiliniz mi bari? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Siz tüm iyi niyetinizle yasaları tek tek meclise gönderiyorsunuz ama bazıları hala daha eylem yapanın derdinde. Bence bu saatten sonra gitmek isteyen doktorlara devlet töreni düzenlemeyi de teklif edin. 
Fikri ATAOĞLU: Dayıcım hayırlı yaşlar, hem doğum gününü hem evlilik yıldönümünü birlikte kutlamışsınız. Ne güzel Allah nice nice güzel seneler nasip etsin size ve ailenize. Hayırlı yaşlar. 
Hamza Ersan SANER: Hafta sonu Karpaz’ı şöyle bir turlamışsınız eşiniz ile birlikte. Nasıl uzun zamandır baş başa bir yerlere gidemiyoruz diye dert yanıyordunuz. Herhalde bu gezi iyi gelmiştir size. 
Ahmet SENNAROĞLU: Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nın diyet programını uygulamaya karar vermişsiniz. Aman dikkat edin, her diyet her bünyede aynı etkiyi yapmaz. Sonra çok üzülürsünüz. 
Av. Savaş ATAKAN: Lefkoşa takımının Girne takımına yenilmesi karşısında bazı radikal kararlar almışsınız. Bence bu Lefkoşa takımını iyi bir kampa ihtiyacı var. 
Gürkan KARA: Girne takımına galibiyeti getiren son oyunu Erçin Tekepınar’a karşı 4-4 devam eden maçı kazanarak getirmişsiniz. Epey ter döktünüz ama kazanmasını da bildiniz. 
Nihat BERKAN: Hafta sonu Rum kesimine geçip Ayia Napa’daki bazı eğlence merkezlerini incelmişsiniz. Hayırdır benzer bir eğlence merkezi için düğmeye basıyor musunuz? 
Anıl KAYA: Yeni bir aşka dümen kırdığınız ve sırf bu yüzden imaj değiştirdiğiniz yönde haberler alıyoruz. Tevekkül değil sakal bırakıp imaj değiştirmeniz. 
Gürsel SELENGİN: Biricik oğlunuzu geçen gece nişanlamışsınız. Nişan yüzüklerini de 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu takmış. Allah tamamına erdirsin diyoruz ve genç kardeşlerimize mutluluklar diliyoruz. 
Ahmet VAMIK: Bekârlığa veda edip nişan yüzüğünüzü takmışsınız. Allah tamamına erdirsin. Bu arada nişan sonrası soluğu bir kebapçıda almanız da günün konusu oldu.
Fetli BARDAKÇIOĞLU: Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Beklenti yüksek olunca sorumluluk da hayli ağır olur. 
Ziver HAYATSEVER: Alsancak’taki Sevener Restaurant’ın yıl dönümü için mini bir kokteyl için kolları sıvamışsınız. Siyaset dünyasından isimleri de davet edecek misiniz geceye?
YORUM EKLE

banner608

banner474