banner564

Cennet burası olabilir mi? Göcek…

Tatil yazılarına bugünde devam ediyoruz. Bugün size öyle bir yeri anlatmaya çalışacağım ki gerçekten nasıl anlatacağımı bende uzun uzadıya düşünmek zorunda kaldım. Zira bugüne kadar gördüğünüz hiçbir yer Göcek’e benzemeyebilir. 
Çünkü Göcek, cennetin  yer yüzündeki adresi….
Göcek diğer tatil bölgelerine göre tercih sebebiniz olacak birçok avantaja sahiptir. Yat turizminin hakim olduğu Göcek'te coğrafi yapı, denizlerin güvenli oluşu, rüzgar ve dalgaların yatçılık için uygunluğu, tarih kalıntıları ve coğrafi yapının sahip olduğu ideal iklim, bölgeye dünya üzerinde önemli bir ün sağlamıştır.
Göcek 'in turkuvaz sularında yol alırken zaman zaman Likya döneminin sulara gömülmüş büyüleyici tarihsel kalıntıları ile karşılaşmanız mümkün.
Her biri birbirinden farklı karakteristik özelliğe sahip Göcek adaları ve konaklama yapacağınız Göcek koylarında keşfe çıkmak için yanınızda mutlaka spor ayakkabısı getirmenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle sabah kahvaltısından önce koylarda veya adalardaki tertemiz hava ve bölgeye özel bitkilerin hoş kokusu eşliğinde yürüyüş yapmak sizi gün boyunca zinde tutacaktır.
Eğer kendinize ait bir yatınız yoksa Yat kiralama hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Kiralık Guletler en çok tercih edilen vazgeçilmez mavi yolculuk klasiklerinden ancak konfor için motoryat kiralamak veya kendinizi rüzgara bırakmak isterseniz yelkenli tekne kiralayabilirsiniz.
Göcek uluslararası Dalaman havalimanına yakınlığı sebebiyle ulaşımı çok kolaydır, uçaktan indikten 25 dk sonra Göcek'e ulaşabiliyorsunuz. Ulaşım kara yolu ile sağlanacaksa Toros dağlarının muhteşem manzarası eşliğinde Göcek'e gelebilirsiniz. Göcek konum olarak diğer tatil bölgelerinin de orta noktasında bulunuyor. Bu sebeple tatilinin her gününde farklı yerlere ziyaret yapmayı planlayan misafirlerimiz içinde bir tercih sebebidir. Göcek - Dalaman ve Göcek - Fethiye arasında geniş ve rahat karayolu var. Özellikle Fethiye'ye Göcek adalarının muhteşem manzarası eşliğinde yarım saatte ulaşabiliyorsunuz.
Göcek özellikle sessizliği ve doğallığı ile diğer tatil bölgelerinden çok farklıdır. Toros dağlarını Akdeniz'de son bulduğu bölgede bulunmasından dolayı çok fazla adaya sahiptir. Göcek denizinin doğal dalga kıranları sayesinde denizin bir havuz gibi güvenli olması denize ilk açılan yelkencilerin yaşayabilecekleri tüm zorlukları bertaraf etmektedir. Ada ve koylarının doğal zenginlikleri ile dünya üzerinde büyük bir öneme sahiptir.
Mavi yolculukta ilk durak olan Göcek 'te gerek yelkenli gerek motoryat gibi tüm teknelere ev sahipliği yapan altı adet marinası vardır. Uluslararası dalaman havalimanına 21 km uzaklıkta olmasından dolayı hava yolculuğu daha çok tercih edilmektedir. Göcek'e deniz ve kara yoluyla da kolaylıkla ulaşılmaktadır. Bölgede bulunan diğer turizm merkezlerine yakınlığı sebebiylede Göcek'te konaklama oldukça tercih sebebidir. Göcek dünya üzerinde benzersiz koyları, adaları, sakinliği ve turizm hassasiyeti ile tüm misafirleri hayran bırakıyor. Hava, deniz ve kara yolu ile kolay ulaşımı ardından kendinizi huzur dolu bu tatil beldesinde bulacaksınız. Tertemiz Akdeniz suları, yemyeşil çam ormanları ve plajları ile saklı bir cennet olarak kabul edilen, Göcek koyları ve adalar, Göcek'i deniz tutkunları için vazgeçilmez bir rota haline getirmiştir.   
Yerli, yabancı tüm turistlere hizmet verecek kapasitede kaliteli konaklama birimleri, günübirlik tekne turu hizmeti veren eğlenceli sahili, yakın mesafedeki bir çok plaj ve koyu ile tatilciler için birçok alternatif sunmaktadır. Göcek'in olmazsa olmazları arasında 12 ada turları ilk sıralarda yer almakta ve sizler mavi suların tadını çıkarmak isterseniz her gün bu adalar ve koylara günlük seferler düzenlenmektedir. Özel yapım ahşap teknelerle çıkacağınız bu turlar yaklaşık 9 saat sürmektedir. Eğer yelkenli yada motorlu tekne tiplerinden, yat zevkinizi uygun bir tekneyi tercih etmek isterseniz Göcek'te yat kiralama (yacht charter) firmalarından temin edebilirsiniz. Mürettebatsız yelkenli ve katamaran tekne kiralayabileceğiniz gibi, gulet, motor yat gibi personelli teknelerde bulmanız mümkün. Mavi yolculuk rotanızda bulunan ada ve koyların berrak sularında teçhizatsız dalış yapabilirsiniz. Türkiye'nin güney batısında yer alan Göcek, Muğla ilinin, Fethiye ilçesine bağlıdır. Göceğin yaklaşık yüz ölçümü 42 km² 'dir ve 10,5 km² 'lik ormanlık alana sahiptir. Turizm yönünden 1980 yılından sonra keşfedilmiş ve dünyaca ünlü bir tatil merkezi olmuştur. Özellikle coğrafi yapısı, sakin bir liman oluşu sebebiyle en küçük teknelerden mega yatlara kadar her boy tekne için zevkli bir mavi yolculuk sağlamaktadır.
GÜNÜN SÖZÜ
 “insanımızın her olayda Başbakanlık önüne gelmesinin bir anlamı kalmadığını düşünüyoruz. Biz zaten bu işleri çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Buna karşı bir tavır içinde olsak, bunun kınanması adına böyle eylem yapılması daha anlamlı olur diye düşünüyoruz”        
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu
BİZİM TEMEL
 Cemal Temel'e sormuş :
- Sigarayi birakmak kolay oldi mi?
- Evet, cok kolay oldi...
- Ne kadar oldu?
- Pir yil, ici ay, uc cun, pes saat, on dakika.
YORUM EKLE

banner471

banner473