banner564

Cihangir terlemedi

Alt sıraları ilgilendiren bu önemli mücadele öncesinde her iki takım adına da olumlu rüzgârlar esiyordu. Çetinkaya başkanını bulmuş ve Serdarlı gibi zorlu bir ekipten puan almıştı. Cihangir ise rakibi Yeniboğaziçi’ni farklı mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini alırken, Yeniboğaziçi’ne de ilk mağlubiyeti tattırmıştı. Mücadele öncesinde Çetinkaya rakibinden iki puan önde olmanın avantajını da elinde tutuyordu. Çetinkaya’nın maç öncesi gerçekleştireceğini söylediği organizasyonlara rağmen seyircinin stada gelmemesi aslında Çetinkaya’nın ne kadar kötü bir durumda olduğunu gösterdi.
Mücadeleye konuk ekip Cihangir hızlı başladı ve ilk dakikadan itibaren Çetinkaya kalesinde etkili olup pozisyonlara girdi.  Mücadelede henüz yarım saat dolmadan Cihangir’in iki şutu direkten geri geldi. Özellikle Fırat’ın vuruşu izlemeye değerdi. Bu baskıların karşısında Çetinkaya hiçbir varlık gösteremezken kalesinde sürekli pozisyon verdi. Bu pozisyonların neticesinde kaçınılmaz olarak Cihangir Mete ile öne geçmeyi başardı. Bu mücadelede zaten Cihangir adına öne çıkan 3 isim vardı. Mete, Yannick ve kaptan Fırat takımlarını sürekli olarak atağa kaldırmayı başardılar. Özellikle Fırat çok istekliydi ve genelde Cihangir atakları Fırat’ın olduğu sol kanattan gelişti.  İlk golün hemen ardından Cihangir ikinci golü de bulunca maç o anda bitti. Bu golden sonra oyunun temposunu düşüren Cihangir devreye iki farklı üstünlükle girdi.
İkinci yarıda da değişen bir şey olmadı. Cihangir oyundaki üstünlüğünü devam ettirirken Çetinkaya’da Ertan bana göre gereksiz bir kırmızı kart görerek zaten sıkıntılı olan takımını eksik bırakarak daha da çökmesine neden oldu. Ertan gole giden topa çizgide eliyle müdahale ederek hakem Serkan Şimşek’ten direkt olarak haklı bir kararla kırmızı kartı gördü. Bu pozisyon neticesinde kazanılan penaltı atışını Erhan gole çevirdi ve farkı üçe çıkardı.
Bu golden sonra Cihangir oyundaki tempoyu düşürdü ve mücadele tamamen bir antrenman maçına döndü. Cihangir yine de oyunun kalan bölümlerinde pozisyonlara girdi ancak bunları golle sonuçlandıramadı.
Çetinkaya takımı bu karşılaşmayı neredeyse pozisyonsuz tamamladı ve ilerisi için umut ışığı vermedi.  Cihangir karşısında tel tel dökülen bir takım görüntüsü çizdiler. Çetinkaya ileri uçta Sherman’ı çok aradı. Zaten yeterli olmayan takım kalitesi Sherman’ın gidişiyle daha da kötüleşti. Çetinkaya için tek çıkış yolu devre arasında takımda direkt oynayabilecek 4-5 futbolcunun transfer edilmesidir. Aksi takdirde yolun sonu 1.Lig gibi duruyor.
Cihangir ise geçtiğimiz hafta kazanmanın verdiği özgüvenle bire bir rakiplerinden Çetinkaya’yı da farklı mağlup ederek ligde kalma yolunda önemli bir adım atmış oldu. Cihangir’in tek şanssızlığı tam form yakalamışken ligin devre arasına girecek olmasıdır. 
Karşılaşmanın hakemi Serkan Şimşek ve yardımcıları başarılı bir yönetim gösterdi. Zaten onları zorlayacak çok pozisyon da olmadı. Serkan Şimşek’in verdiği penaltı ve kırmızı kart kararı doğruydu. 
YORUM EKLE

banner608

banner473