banner564

CTP’de Yerel Seçim Depremi

 Dün sabah Diyalog TV’ye konuk olan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP’nin Lefkoşa’da aday göstermemesine tepki gösteren CTP’lileri (Kutlay Erk, Kadri Fellahoğlu ve Onur Olguner) eleştirdi ve bu eleştirilere son vermelerini istedi. Bunu isterken de aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmedi.
Sabah Talat ile başlayan bu sürece öğlen saatlerinde Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli ve Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’ın Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile birlikte partiye gidip yeniden aday olmak için başvuru yapmadılar.
İki gündür telefonlara çıkmayan ve belediye binasına da gitmeyen Ahmet Benli’nin aday olmaktan vazgeçtiği haberi hızla yayıldı. Bu haberin hemen devamında Işısal ve Çelebi’nin de aday olmayacağı haberini duyurdu CTP.
Bu arada Değirmenlik Belediye Başkanlığı için, Ali Karavezirler’in partiye başvuruda bulunduğu bilgisi kulislere bomba gibi düştü. Bu gelişme sonrası Başbakan Erhürman’a bir aracı ile haber gönderen Benli ve Işısal aday olmayacaklarını söylediler.
Bu ana kadar birlikte hareket eden Yüksel Çelebi, partiye gidip adaylık başvurusunu yaptı. 
Benli ise Karavezirler’in geri çekilmesi halinde Işısal ile birlikte yeniden aday olabilecekleri şartını Başbakana sundu. 
Dün tüm gününü Başbakanlık’ta bu konuyu çözmeye adayan CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman akşam saatlerinde Ali Karavezirliler ile görüşüp aday başvurusunu geri almasını istedi.
Başbakanlıktan sonra partiye geçen Tufan Erhürman’nın dün gece geç saatlere kadar partide bu sorunu çözmek için mesai harcadığı da bize gelen bilgiler arasında. 

 
 CTP’de neler oluyor?
Dün yaşanan gelişmeler aslında perde gerisinde yaşanan kavganın perde önüne yansımasının aslında sadece küçük bir kısmı. Zira CTP’de 7 Ocak seçimleri sonrasında da kavga durulmuş değil.
Bir grup ısrarla Tufan Erhürman’ın istifasını isterken özellikle eski genel Başkanlardan Mehmet Ali Talat, Erhürman’ın görevde kalmasını istiyor. 
Ancak Talat’ın hemen her konuda Erhürman’a direktifler vermesi, hem Erhürman’ı bunaltmış durumda hem de iki grup arasında kalan Erhürman’ın çok ciddi bir sıkıntının da içine düşmesine neden oluyor. 
Gerek partide yaşanan bu sıkıntılar gerekse hükümette olmanın getirdiği sıkıntılardan hayli bunalan Erhürman’ın bu kadar baskıya ne kadar dayanabileceği de merak konusu. 
 
 
 Bir günde seçim kararı
Biz bir aydır yerel seçimlerin ne zaman olmasını tartışaduralım Türkiye bir günde erken genel seçimler ve Başkanlık seçimleri için karar üretti bile. 
Ve bizim hükümetin bir aydan bu yana kafa patlattığı 1 Temmuz 2018 tarihi de böylece mundar oldu gitti. Hükümet şimdi hiç istemese bile seçimleri öne çekmek zorunda kalabilir.
Zira 24 Haziran’da Türkiye’de seçimler var. 1 Temmuz’da üniversite sınavları var. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa 7 Temmuz’da veya sonrasında 2. Tur yapılabilir.


MESAJLAR

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Yerel seçimlerin startını bu akşam Gönyeli’den verecekmişsiniz. Bu geceki Gönyeli buluşmasına birçok isim özel olarak davet edilmiş. 

Tufan ERHÜRMAN: Türkiye seçim tarihini ilan ettiğine göre artık bizde de tarih net olarak ilan edilebilir. Haziran ayının ilk veya ikinci haftası seçimler için uygun bir tarih olabilir. 

Kudret ÖZERSAY: Serdar Bey’in kiraladığı araziler için siz mi bir açıklama yaparsınız yoksa biz bu konuda uzun uzun mu yazalım? Hani şu eylem yaptığınız o çember de buluşmaya ne dersiniz? 

Serdar DENKTAŞ: Hem arazileri kiraladınız hem de kiralanan araziler kur artışından etkilenmesin diye dövizi de sabitleme kararı aldırdınız. Valla helal olsun size, size karşı çıkanları mum ettiniz iki ayda. 

Zeki ÇELER: Yorgunluk ağır basınca geçen gün meclis kulis salonunda bulunan koltuklarda bir saat derin bir uyku çekmişsiniz. Sizi görenler üstünüze bir battaniye örtmek istemiş ama mecliste bulamamış. 

Ayşegül BAYBARS: Gece kulübü çalıştayına erkek milletvekillerini davet etmemenizin özel bir gerekçesi var mı? Muhalefetin olmadığı bir çalıştay da ne gibi bir karar aldınız? Kamuoyuna açıklar mısınız? 

Özdil NAMİ: 14 Nisan’da ülkemizden ayrılan TC Ekonomi Kurmayları ile ne zaman ekonomik protokolü imzalanacak? Yoksa protokol hazır değil mi?  

Osman IŞISAL: Partiniz sizi aday bile gösterse durum bu defa son derece ciddi. Zira rakip çok fena halde çalışıyor ve her geçen gün durumu lehine göre artırıyor. 

Ahmet BENLİ: Sizi tanıyorsak bu inattan ötürü siz bu seçimlere aday olmazsınız. Hep birlikte bu süreci göreceğiz ama ben yine de sizin aday olmayacağınızı düşünüyorum. 

Yüksel ÇELEBİ: 40 yıllık yoldaşlarınız Benli ve Işısal’la birlikte yürümediniz. Size tepkili oldukları yönünde iddialar var. Bu arada önceki gece yemek nasıl geçti? 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Diyet yapmaktan vazgeçmişsiniz. En iyisi zaten, insanoğlu bir daha mı dünyaya gelecek. Bu arada sizin etkili muhalefet yaptığınızı söyleyen çiftçiler seçimlerde size oy vermemişler. 

Osman NAZLI: Tam da doğum gününüzde Cimbom öyle bir hediye verdi ki size herhalde uzun süre bu doğum günü hediyesini unutmazsınız. Hayırlı yaşlar. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Mesarya’dan sonra bu hafta Gönyeli’de seçim kampanyasına başlıyormuşsunuz. Genel seçimlerdekine benzer bir sonuç çıkarmak için ekibiniz ile birlikte söz vermişsiniz. 

Mustafa ÖZDEĞİRMENCİ (MİS): Çok yakın dostunuz Sedat Hacımehmet ile dün gece bir mekânda başbaşa yemek yerken görülmüşsünüz. Her şeyi anladık da, o masadaki mumlarda neyin nesiydi? 

Salih CANSEÇ: Çok uzun zamandır ortalıklarda gözükmüyordunuz. Ancak son günlerde sizi de çok farklı mekânlarda görmeye başladık. E siyaset bu, durmaya gelmez bu işler. 


POLEMİX
“ Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Seçim konusunu ülke gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik. YSK da seçim hazırlıklarına başlayacak."
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN FOTO
 Ömer Blago torunları ile birlikte. Nice güzel senelere 


 

YORUM EKLE

banner608

banner473