banner564

CTP’li aristokratlar

Yerel seçimler sonrasında Cumhuriyetçi Türk Partisi içerisinde yaşanan olaylar bana tıpkı yıllarca eleştirdikleri sağ partilerdeki koltuk kavgalarını hatırlattı. Aslında bu kavgalar bile CTP içerisindeki değişimin apaçık ispatıdır.
Yıllarca verdikleri mücadeleler sonrasında Kıbrıs Türk halkının biraz da KKTC’den ümidini kesmesiyle artık daha sık iktidar yüzü görmeye başlayan CTP’liler sanırım koltuğun sıcaklığının cazibesine tıpkı ezeli rakipleri gibi alıştı, zaten alışmasaydılar bu kavgalar da olmazdı.
Aslında son dönemlerde CTP’nin ileri gelenlerindeki değişim de rahatlıkla görülüyordu. Eskiden olduğu gibi artık normal vatandaşların arasında değillerdi, yıllarca CTP’li oldukları için birçok konudan mahrum kalan gerçek CTP’liler de çoktan unutulmuştu. Biraz da koltuğun sıcaklığı ile daha bir havalara girildi, daha bir aristokrat olundu, kısaca yıllarca biz ezilen halkın yanındayız söylemlerinin tam aksi eylemler yapıldı.
Aslında yerel seçimler sonrasında gelinen noktada CTP’yi gelecekte çok büyük sıkıntılar beklemektedir. Çünkü bu parti yıllarca savunduğu ve kendisine ilke olarak belirlediği konularda ardı ardına başarısızlık yaşamaktadır.
Barış dediler, başaramadılar
Eşitlik dediler, hiçbir şey yapmadılar
İş dediler, işsizlik hızla artıyor
Özel sektör dediler, özel sektörü batırdılar
Gençler dediler, gençler hızla adayı terk ediyor
Yukarıdaki örneklere daha birçok konu ilave edilebilir, ama işte tüm bu başarısızlıklar kendilerini kurtarıcı gibi gören vatandaşları da sükutu hayale uğrattı.
Ellerindeki iktidar avantajına rağmen özellikle büyük belediyeleri kaybetmelerinin sebebi de esasen budur. Çünkü yıllarca UBP ve DP’den umduğunu bulamayan vatandaş bu kez CTP’ye sarıldı ama onlar da bu avantajı kullanamadı.
CTP’yi bekleyen bir diğer sorun ise, bu partinin hem bugünlerini hem de geleceğini çok etkileyecek gibi. Çünkü yıllarca bu partinin en zor görevlerini üstlenen gençler artık yavaş yavaş saf değiştirmeye başladı. Gençler artık Kıbrıs konusunda fikirlerini açıkça söyleyebilen, kıvırtmayan partileri tercih ediyor, bu da CTP için çok dikkate alınması gereken bir konudur.
Son bir söz de UBP ve DP-UG’ye; sanırım CTP içerisindeki kavgalar epey iştahınızı kabartmıştır, zaten hemen erken seçim lafı da havalarda uçuşmaya başladı. Ama sizlere, vatandaşların hala daha sizin için iyi şeyler düşünmediğini ve istediğiniz seçimlerde şimdiki durumunuzu da arayabileceğinizi rahatlıkla söyleyebilir. 
YORUM EKLE

banner471

banner473