banner564

Dağ fare doğurdu

Bu hükümetin diğerlerinden farkı ne? Dünden bu yana bu soruyu duymaya başladık. Özellikle asgari ücret ile ilgili dün komitede bir önceki hükümetler gibi Hayat Pahalılığı üzerinden artış yapılması konusu kamuoyunun gündemine gelince herkes bu soruyu soruyor birbirine.
Zeki Çeler, çalışma hayatından gelen bir bakan olarak bilmiyor mu 2 bin lira ile bu ülkede yaşanılmayacağını?
Demek ki koltuğa oturmadan edilen kelamlarla koltuğa oturduktan sonra edilen kelamlar birbirinden farklı oluyor. İşte tamda bu noktada biz buna “hayatın gerçekleri” diyoruz. 
Elbette sevgili Zeki’nin gönlünden de gecen artış 100-150 lira değildir. Ama daha fazlası şimdilik mümkün görülmüyor. Kısacası asgari ücretliye müjdeyi biz verelim. Hayat Pahalılığı oranında zam kapıda. Bu da net olarak maaşlara 100-150 TL arası bir rakama tekabül edecek. 

Yerel seçimlere doğru
UBP bir çok yerde adaylarını ya da aday adaylarını açıkladı. Son bir iki düzenleme yapıp bu işi rafa kaldıracak yakında. Ya diğer partilerde durum ne? Ki bu diğer 4 parti şuan için Hükümet olarak adlandırılıyor.
Dün Diyalog’daki köşe yazısında Hasan Erçakıca değindi. Dörtlü hükümet bir komite kurup yerel seçimlerde olası bir işbirliği konusunu masaya yatırmaya hazırlanıyor.
İyi de nasıl olacak bu? Örneğin konuşulan her ilçede bir parti aday gösterecek diğerleri gösterilen bu adayı destekleyecek. İyi de koskoca partiler diğer yerlerde aday göstermeyecek mi? Bu bölüşme nasıl olacak. 
Örneğin Lefkoşa’da mevcut Başkan TDP’li. CTP ve HP burada aday çıkarmayacak mı? Bu durum bu iki partinin içinde de sıkıntı yaratmayacak mı?

Lefkoşa’da kilit isim
Hazır yerel seçimlere değinmiş iken Başkent için özel bir köşe açalım. Şuan hükümetin ortaklarından TDP’li Lefkoşa Belediye başkanı. 
Ve TDP’li Mehmet Harmancı Haziran ayında yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday. CTP’nin ise Lefkoşa için hali hazırda belediye meclis üyeliği yapan Onur Olguner ile eski başkanlardan Kutlay Erk’in adı geçiyor. 
HP ve DP’de ise Lefkoşa için henüz bir isim yok. YDP’de ise Lefkoşa için iki üç adayı hazırlık aşamasında. UBP’de ise iki isim arasında bir tercih yapılacak. Birisi ilçe Başkanı olan Sadık Gardiyanoğlu diğeri Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu.
Sadık Gardiyanoğlu aday olmazsa YDP Lefkoşa için çok flaş bir ismi aday gösterecek. Sadık Gardiyanoğlu UBP’nin adayı olursa büyük ihtimalle DP tabanı UBP’ye oy verecek.
Kısacası Lefkoşa’da durumu UBP’nin adayı belirleyecek gibi bir durum var ortada. Sertoğlu olursa başka Garidyanoğlu olursa başka bir tablo çıkacak karşımıza. 

Normale dönmek
Dağyolu olarak bilinen Girne Değirmenlik yolundaki bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Bu yoldaki trafik yarın sabahtan itibaren normale dönüyor.
Birde memleket olarak normale dönebilsek… 

MESAJLAR
Mete ÖZMERTER: Başarılı olan şubeleri özel uçakla uçurmaya devam ediyormuşsunuz. Bu ayın başarılı personeli için önümüzdeki günlerde bir kez daha havalanacakmışsınız. İyi uçuşlar diliyoruz. 
Tufan ERHÜRMAN: UBP’nin dün mecliste dile getirdiği meclis başkanı için tüzük değişikliği önerisine ne diyorsunuz? Sayın Angolemli’nin meclis başkanı olması için gerekli düzenlemeyi yaparsınız artık bir an önce değil mi? 
Cahit FALYALI: Küçük bir operasyon geçirmişsiniz, çok geçmiş olsun. Neyse ki operasyon başarılı geçmiş ve korkulacak bir şey yokmuş, acil şifalar diliyoruz. 
Hüseyin ANGOLEMLİ: UBP bir sürpriz yaptı ve tekrardan meclis başkanı olabilmeniz için yolu araladı. Bakalım hükümetin baş ortağı bu konuda gerçekten samimi mi? Hep birlikte göreceğiz şimdi. 
Kudret ÖZERSAY: HP’nin yerel seçimler öncesi adayları nasıl belirlenecek? Bu konuda henüz bir açıklama yapmadınız, diğer partilerin aday adayları konuşulurken HP’den henüz bir isim konuşulmuyor. 
Serhat ÖZÇELİK: Son günlerde Başkent ziyaretlerinizi sıklaştırdığınız söyleniyor. Dün bazı eski dostlara bir merhaba demek için uğramışsınız. 
Serdar DENKTAŞ: Bütçe falan derken yine partiyi ihmal ettiğiniz yönde son günlerde eleştiriler yapılıyor. Yerel seçimler öncesi aday belirleme süreçleri için de vakit ayırsanız hiç fena olmayacak. 
Kutlu EVREN: Hafta sonu Genel Başkanınız ile birlikte gittiğiniz Lefke’de Girne Belediye Başkan adaylığı teklifini almış ama bu görevi kibarca reddetmişsiniz. 
Akın MANGA: Dün akşam sendikacı, bürokrat ve iş adamlarından oluşan bir ekiple Fota’da yemekte görülmüşsünüz. Hayırdır yoksa sizde mi siyasete girmeye karar verdiniz? 
Sadık GARDİYANOĞLU: Anlaşılan Lefkoşa’da düğümü siz çözeceksiniz. Aday olmanız veya olmamanız durumunda senaryolar değişiyor çünkü. Neyse bu bir iki gün içinde net durum belli olacakmış. 
Serhat İNCİRLİ: Türkiye’deki uçak kazasında hayatını kaybedenler için dün ekranlardan söylediğiniz sözler birçok kesim tarafından ayıplandı. Bu konuda bir geri vites yapmanız gerekecek gibi. 
Zeki ÇELER: Dün hem toplantıya katılmadınız hem de asgari ücret konusunda esnek davranamadınız. Şimdi vatandaş hali ile soruyor, sizin sizden öncekilerden bu noktada ne farkınız var diye? Bizden iletmesi. 
Naci BAYRAMOĞLU: Kelliğe karşı süper bir ilaç bulmuşsunuz. Bazı özel müşterilerinizde de uygulamışsınız ve olumlu sonuçlar almışsınız. Sosyal medya şimdi bu ilacın formülü ile çalkalanıyor. 
Arif Salih KIRDAĞ: 14. kez seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyormuşsunuz. Belki de uğurlu sayınız 14’tür ve bu sefer belki de şeytanın bacağını kırarsınız. 
Beyzade ÜNALMIŞ: Dün akşam Diyalog TV’de rekorları kıran bir programa daha imza attınız. Zira dün akşam programda konuşulan konular spor gündemini belirleyecek. 

POLEMİX
“Kıbrıs ile ilgili olarak da büyük sorunlarımız var. Kıbrıs sorununa çözüm bulabilmemiz için ben de yıllardır çaba harcıyorum. Şu ana kadar çözüme ulaşamadık. Türkiye de bu konuda büyük rol oynuyor. Hem AB'ye komşu bir ülke olduğu ve üyelik müzakereleri sürdürdüğü için, hem de bizim açımızdan insan haklarında kötüleşme durumları gördüğümüz için. Biz bu konularda her zaman Türkiye'deki yetkililerle konuştuk. Bunu yeni hükümet olarak da sürdüreceğiz. ” 
Almanya Başbakanı Angela Merkel
YORUM EKLE

banner608

banner474