banner564

Daha kolay olamadı

Güzelyurt Zafer Stadı’nın tartan pist ve ışıklandırma alışmaları sebebiyle kazı çalışmaları nedeniyle saha ebatının da küçültüldüğü bir zeminde tek taraflı bir maç izledik. Birçok sporseverin niye bu kadar zaman yapılmadı ve maçlar oynanırken yapılıyor diye tepkileri oldu.
B.Ü.Yurdu’nun bu yıl çıktığı Süper Lig’de istediği kadroyu oluşturamadığını G.Birliği karşısındaki etkisiz ve verimsiz oyununda gördük. Takımda Süper Lig tecrübesi olan oyuncu sayısı sayılamayacak kadar azdı. Takımın tamamı neredeyse genç oyunculardan oluşuyordu. Gençlerin bu ligin yükünü taşımaları çok zor. Maçın ilk yarısında rakibini rahatsız edecek tek pozisyonları dahi yoktu. Buna karşın rakiplerine fazlasıyla pozisyonlar verdiler. İleride sadece Koffi ile etkili olmak isteseler de ona top atacak oyuncu yoktu. Alabildiği toplarda en az 3 rakip futbolcu ile boğuşmak zorunda kalıyordu. B.Ü.Yurdu bu oyununu maçın ikinci yarısında da devam ettirdi. Rakibinin kanatlardan olsun, ortadan olsun geliştirdiği ataklara hiç önlem alamadılar. Sadece 60-65 dakikaları arasında rakip alanda biraz görünüp rakip kaleye şut atmayı denediler. Oyun olarak herhangi bir organizasyonla gol atmaları çok zordu. Nitekim buldukları gol da penaltı sonrasında geldi. Mevcut kadroları ile ligi taşımaları hiç de kolay olmayacak.
G.Birliği zayıf rakibi karşısında istediği oyunu sahaya yansıttı ve ok rahat bir galibiyet aldı. Alınan bu galibiyeti çok iyi bir oyun sonrasında aldı diyemeyiz. Çünkü rakibi tarafından hiç zorlanmadı. 
Defans oyucuları rakip oyuncular tarafından neredeyse hiç rahatsız edilmediler. Karşılarında onları rahatsız edecek forvet oyuncusu diye birileri yoktu. Yabancı oyuncuları Moses ve Israel takımlarına katkı koyacaklarını gösterdiler. Israel’in kullandığı uzun taç atışları neredeyse korner gibi. Bunlar da takım için bir artı. İlk gol de uzun taç atışından gelen topla oldu. 
Moses ilk devrede ok çalıştı ikinci yarıda biraz yoruldu. Ertan ve Şenol G.Birliği için olmazsa olmazlardır. Sonradan oyuna giren Yorgos için bir şey söylemek çok erken. Maçın ikinci yarısında yakalanan skordan sonra etkili bir sonraki maç düşünülerek etkili oyuncuları da dışarıya alarak onlara dinlenme şansı tanıdı. 
Yakobu belki hazır olmadığı için oynatılmadı. Hazır olduğu zaman G.Birliği için büyük bir kazanç olacak.
Sezonun ilk maçlarının tehlikeli olduğunun bilincinde ve biraz da çekinerek gidilen bu deplasmandan rahat bir galibiyetle dönmesini bildiler.
YORUM EKLE

banner608

banner473