banner564

Dalaman…

Gezi notlarımızı sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün sizlere Muğla’nın şirin beldesi Dalaman’ı anlatacağım. 
Eskiden milli havayolumuz (KTHY) var iken Türkiye’de Dalaman’a iner oradan Kıbrıs’a veya Londra’ya devam edilirdi. Bir ara Pegasus ve Onurair’de Dalaman’ı kullandı ama sonradan vaaz geçtiler. 
Koyları, yeşil doğası ve güzel deniz manzarası ile meşhur olan Dalaman'a özellikle yaz ve bahar aylarında çok sayıda turist gelmektedir. Peki, Dalaman tatilinde nerelere gidilir? Hangi koyları meşhur? Neler yapılır? İşte yanıtları…
Gökgemile Koyu;  Dalaman ıssız ve doğal güzellikleri barından pek çok koya sahip Türkiye’nin şanslı bölgelerinden birisidir. Bunların başında da Gökgemile Koyu bulunur. Bu koyda hem tarihi kalıntılar hem de dinlenip yemek yiyebileceğiniz mekanlar bulabilirsiniz. Buraya Fethiye’den kalkan teknelerle ya da Hamam Koyu’ndan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Harika denizine girmenizi de tavsiye ederiz.
Sarsıla Koyu;  Hem çam ağaçlarıyla çevrili bir yerde konaklamak hem de denize girmek... İşte böyle bir keyifli tatil yapmak istiyorsanız istikametiniz Dalaman ve tabi ki Sarsıla Koyu olmalı. Bu koy Dalaman’ın bakir kalmayı başaran koylarından biri. Ancak konforlu butik otelleri de barındırıyor. Konaklama alternatifiniz var.
Dalaman Çayı; Tatilinizi sadece deniz ve güneşle sınırlandırmak istemiyorsanız rafting yapmanızı da önerebiliriz. Dalaman çayı hem yaz sıcağında serin suları hem de rafting fırsatıyla size alternatif bir tatil olanağı sağlar. Yine çayın etrafında konaklama yapabileceğiniz butik oteller bulabilirsiniz. Rafting yapabilmek için turlar da mevcut.
 
Sarıgerme Plajı; Dalaman’a gitmişken Türkiye’nin en meşhur plajlarından biri olan Sarıgermek plajına uğramadan olmaz. 7 km uzunluğunda oldukça geniş bir kumsala sahip plajda duş, restoran gibi imkanlar da var. Muhteşem bir manzara ve masmavi deniz etrafındaki çam ormanlar size harika bir plaj keyfi yaşatacaktır.
Ekincik Koyu; Özellikle magazin haberlerinde sıkça adını duyduğumuz ve sosyetenin uğrak yerlerinden olan Ekincik Koyu, Köyceğiz’de yer almaktadır. Hala temizliğinden ve sakinliğinden ödün vermeyen bu koy, tekne turlarının uğrak noktasıdır. Koyda denize girip serinleyebilir, koy civarındaki lokantalarda yöresel tatlar tatma imkanına sahip olabilirsiniz.
Tlos Antik Kenti; Bölgenin en önemli antik kentlerinden birini gezmeden olmaz. Bunun için antik kent kadar meşhur olan Yaka Köyü’ne de uğramanız gerekir. Bu köy, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi kalıntılarıyla da meşhur olmuş. Roma dönemi antik kentin yanı sıra Memiş Ağa Konağı da gezilecek bir başka nokta. Bu konak, bölge evlerinin tarihi hakkında size bilgi verecektir.
Günlüklü Koyu; Dalaman’ın bir başka bilinen koyu da Günlüklü Koyu’dur. Bu koy hem çok sayıda plaja hem de otel ve pansiyonlara sahip olması nedeniyle en hareketli koylarından biri olma özelliğine sahiptir. 
Yemyeşil ağaçlarla kaplı bu cennet köşede, deniz ve güneşin tadını çıkarmak için Kıbrıs’tan İzmir’e veyahut Antalya’ya gidebilirsiniz. Veya gemi ile Taşucu’na oradan da kara yolu ile Dalaman’a gelebilirsiniz. 
Dalaman ve mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken Türkiye’nin önemli turizm yerlerinden bir tanesi….
Not: Fotoğrafları bizzat sizler için çektim. Dalaman Sarsıla koyu…
Dalaman da ne yenir?
Dalaman’da deniz ürünlerinden zengin bir mutfak ziyaretçilerini beklemektedir. Deniz ürünleri arasında Mavru kefali, mavi yengeç, börülce gibi yerel lezzetler öne çıkmaktadır. Portakalı ve karpuzu da hiç fena değildir. 
GÜNÜN SÖZÜ
 “Bir hükümet düşünün ki göreve geleli daha bir yıl olmuş ve sadece iki şey yapmış: İşten adam atmış, zam üstüne zam yapmış. Bunların dışında da aklıma gelen bir şey yok. Yolsuzluklara kapı açacak ihalelerden tutun da her türlü söylenti, dedikodu, problem, anlaşmazlık, çelişki, didişme... Başka bir şey varsa, değerlendirecek bir şey bulsam zaten söyleyeceğim. Değerlendirecek bir şey bulamıyorum. İcraatı olmayan bir hükümetin değerlendirmesini nasıl yapabiliriz ki?”
UBP Genel Başkanı Hüseyin ÖZGÜRGÜN
BİZİM TEMEL
  - Yahu Dursun, bizum Fadume'nun çok köti bi huyi vardur. Gece dörde kadar uyumayi!
- Ula peçi o saate kadar ne yapayi?
- Penum eve donmemu pekliy!
YORUM EKLE

banner608

banner473