banner564

Dayanıklı makyajın püf noktaları

Yapılan makyajın daha günün ortalarında akması ve gün sonuna kadar dayanmaması son derece sinir bozucu bir durum. Özellikle de makyajınızı tazelemeye vaktiniz olmadığı o sıkışık anlarda tam bir kabus halini alıyor. Bu yazım da sizlerle makyajınızın daha fazla dayanması ve daha kalıcı olması için en etkili ipuçlarını paylaşacağım.
Cilt makyajı neden kusar? 
Günlük olarak da olsa oldukça fazla ve yoğun makyaj yapmak zorunda kalanlar, makyajlarında mutlaka fondöten kullanmayı tercih edenler bu sıkıntıyı daha fazla yaşar. Aslında cildin kusması dediğimiz şey tam anlamı ile terleme ya da makyajı yok denecek düzeye getirme gibi algılanabilir. Bu sorun genellikle yaz aylarının sıcak günlerinde çok daha fazla yaşanan bir problemdir. Sorunun çözümü ise sebebe bağlı olarak değişebilir. Eğer yüzünüzde aşağıda açıklayacak olduğum iki sebepten farklı olarak bir terleme meydana geliyorsa, bu sorunu sadece sıcak havalarda değil de sık sık yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana da görünmeniz gerekecektir. Kadınlar, makyajlarını sıklıkla tazeleyerek elbette çok daha canlı ve bakımlı görünür. Ancak makyaj tazeleme aralığını dışına çıkarak bu sorunu yaşıyor ve kullandığınız ürünlere de kalite açısından güveniyorsanız sorunun kaynağını daha iyi araştırmanız gerekecektir. Garantili ve gerçek kalitede kozmetik ürünler kullanmak, cildinize en az ayda bir de olsa genel bakım yapmak ve size yaramayacak bir ürünü hemen yarıda keserek son vermeniz; makyaj kusması nedenlerini de mümkün olduğunca ortadan kaldıracaktır.
İlk sebep; ten alışkanlıklarınız olabilir
Cildinizin makyajı kusması gibi bir sorun yaşıyorsanız bunun ilk sebebi; sizin genel olarak terlemeye çok meyilli olmanızdan kaynaklanabilir. Özellikle de yüz, boyun ve alın bölgesinde oluşan terlemeler sebebi ile başta fondöten olmak üzere sürdüğünüz ürünler akma gösterebilir. Gözaltları sıklıkla terleyen kişilerin de sürmüş oldukları göz kalemi, dipliner ve rimel de hemen akmaya başlayabilir. Eğer bu sebebe dayalı olarak makyaj kusması yaşıyorsanız; çok fazla kremsi kozmetik ürünleri kullanmamanız gerekir. Onun yerine sıkıştırılmış pudra ve fondöten hatta sadece allık bile yeterlidir. Özellikle sıcak havalarda genellikle mat ve kuru rujlar önerilir. Parlak ve yarı ıslak olanlar da dudak üzeri bölgenizde terlemeye ve çirkin bir görüntüye sebep olmaktadır. Tenimiz her yeni ürün ile onu tanıştırdığımızda bize mutlaka bir şeyler fısıldar. Ona iyi kulak vermek gerekir.
İkinci bir sebep de; yanlış ürün kullanımıdır
Makyajınızın geri atması için geçerli olan bir başka neden de; cilt tipinize uygun kozmetik ürünleri kullanmamanızdan kaynaklanır. Mesela; yağlı bir cilde sahip olan kişi, kuru ciltler için uygun olan bir krem ya da makyaj malzemesini kullanırsa bu da fazladan bir terleme yapabilir. Çünkü kuru ciltler için zaten yağ dengesini koruması için yağ içerikli ürünler üretilir. Bu ürünü de zaten cildi yağlı olan birisi kullanırsa, cilt gereğinden fazla yağ salgılayarak terlemeye sebep olur. Makyajınızın daha kalıcı ve porselen görüntüde kalması için mutlaka cilt tipinize uygun ürünler kullanmanız gerekir. Bazı ürünlerin de cildinize iyi gelip gelmeyeceğini aslında kullanıp tecrübe ettikçe daha iyi anlayacaksınız.
Makyajın kalıcı olması için ne yapılması gerekir?
Makyajınızın daha kalıcı olması için dikkat etmeniz gerekenler:
• Cilt bakımınızı düzenli yapmak ve cildinizi temiz tutmak ilk başta saçma gelse de makyajınızın kalıcı olmasını sağlayan en önemli etkenlerden birisidir. Çünkü cildiniz temiz olduğunda yaptığınız makyaj cildiniz tarafından emildiği için her zaman daha verimli olacaktır. Eğer sabah makyaj yapacaksanız üstüne birde peeling ile uğraşmak çok zahmetli gelebilir. Bu durum sizin endişelenmesin çünkü bunun da kolay bir yöntemi var. Bunun için ihtiyacınız olacak malzemeler sadece temiz bir havlu ve ılık su. Ilık su ile ıslattığınız havlu ile yüzünüzü masaj yaparak ovaladığınızda cildinizdeki kan akışını hızlandıracak ve kullanacağınız nemlendiricinin (Bir sonraki adım) cildiniz tarafından daha iyi emilmesini sağlayacaksınız. Bu işlemden sonra yüzünüze hemen nemlendirici sürmelisiniz.  Gençliğinizi uzun yıllar korumanıza yardımcı olan ve cildinizin daha taze görünmesini sağlayan nemlendiricilerin kullanılması kalıcı bir makyajın ilk kuralıdır. 
• Kalıcı bir makyaj için makyaj bazı yani primer kullanın. Makyaj bazları cildinizin pürüzsüz olmasını sağlar. Gün boyunca cildin yağ dengesini sağlayarak makyajın kalıcı olmasına yardımcı olur.
• Fondöten uygulamadan önce krem allık uygulayıp daha sonra da üzerine toz allık uyguladığınızda hem daha doğal bir görünüm yaratacaksınız hem de makyajınız daha dayanıklı olacak.
• Likit olan göz kapatıcı ve fondöten gibi makyaj malzemelerini pudra ile sabitlemediğiniz zaman mimik çizgilerinize dolacaktır. Fondöten sürdükten sonra ince yapılı ve matlaştırıcı bir pudra kullanın. Kapatıcı ve fondötenizin yağsız ve hafif olmasına dikkat edin. Fondötenizin kalıcı olmasını istiyorsanız makyaj süngerinizle küçük dokunuşlar şeklinde cildinize uygulayınız.
• Sürdüğünüz farın göz kapaklarınızda dağılmadan ve birikmeden kalmasını sağlamak için destek ürünlerinden yardım alabilirsiniz. İlk olarak matlaştırıcı bir özelliğe sahip olan kapatıcıyı göz kapaklarınıza uygulayın. Bunun üzerine matlaştırıcı bir etkiye sahip olan pudrayı sürün. Artık göz kapaklarınız kalıcı bir far için hazır.
• Rujun kalıcılığını arttırmak için birkaç yol deneyebilirsiniz. İlk olarak dudaklarınıza pudra sürün. Ondan sonra dudak kalemi kullanın. Rujunuz ile aynı tonda olan bir dudak kalemi ile çerçeveyi netleştirin. Daha sonra dudak fırçası yardımıyla kalemi dağıtın. Son adım ise ruju sürmektir. Rujunuzun kalıcılığını arttırmak için rujunuzu sürerken dudak fırçası kullanın. 
• Eyelineri kullandıktan sonra üzerine aynı veya yakın tonlarda göz farı çekerseniz tüm gün boyunca dayanacağını göreceksiniz.
• Maskaraların etkisinin uzun süreli olmasını istiyorsanız o zaman tercihiniz içinde suya dayanıklı bileşimler olan maskaraları seçmek olacaktır.
• Makyaj sabitleyici kullanmak makyajınızın daha uzun süre dayanmasına yardım edecek ürünlerin başında geliyor. Özetle makyaj yaptığınız bölge ve bu bölge ile temas eden şeyler arasında bariyer görevi görerek makyajınızın korunmasını sağlıyor. Piyasa da toz ve sprey formda olmak üzere iki tip sabitleyici bulabilirsiniz. Eğer yanınızda makyaj sabitleyici bulunmuyorsa ve çok hızlı bir şekilde makyaj yapmanız gereken bir durumdaysanız, şeffaf pudraları da makyaj sabitleyici yerine kullanabilirsiniz.
• Makyajın kalıcı olması için yapılması gereken bir diğer şey de, gün içerisinde elinizi yüzünüze değdirmemenizin gerekliliğidir. Bu durum hem cildinizin yağlanmasına; hem de makyajınızın kalıcılığını yitirmesine neden olacaktır.
• Son olarak dikkat etmeniz gereken şey de, yanınızda, içerisinde kapatıcı, allık ve ruj gibi malzemelerin bulunduğu bir makyaj çantası bulundurmak. Böylece, gün içerisinde makyajınızın bozulan can alıcı noktalarını yeniden tazeleyebilirsiniz
YORUM EKLE

banner608

banner473