banner564

Devlet Baba böyle yapma!

Türkiye çok kritik günlerin eşiğinden geçiyor ve hızla seçim gününe doğru gidiyor. Türkiye’nin seçimleri bizi de çok yakından ilgilendiriyor. Başta su konusu olmak üzere nasıl bir yok izleneceği 1 Kasım sonrası şekillenmesi beklenen hükümet ile de alakalı aslında.
Şu an yurt dışında yaşan Türkler elçiliklerde oy verebiliyorlar, Kuzey Kıbrıs’ta da bu yüzden bir kez daha sandıklar kuruldu ve TC seçmen listelerine kayıtlı olanlar, 25 Ekim’e kadar oy verebilecekler.
Türkiye’de ki son seçimlerden sonra ortaya çıkan tablo ve yaşanan olaylardan sonra bu seçimin önemi bir kez daha hatırlatmaya gerek yok sanırım, herkes her şeyin farkında nasılsa.
Son yaşanan terör saldırısından sonra diyalog kapılarını kapatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu seçimlerin en sürpriz yapacak partisi bence.
Zira halk; istikrar istiyor, koalisyon diyor, uzlaşı bekliyor. MHP’nin lideri bunların hepsine birden HAYIR diyor. 1 Kasım’dan sonra MHP’nin alacağı oy çok konuşulacağa benziyor…



KIB-TEK hakkında...
Gazimağusa’dan bir okurumuz göndermiş, aynen aktarıyorum….
Alihan Bey, bu KIB-TEK insanlarla resmen dalga geçerler. Gecen ay Elektrik Fatura Mesajı 3 Eylül’de gelmişti. Bugün oldu bu ayın faturası ne geldi ne okundu. Bilgi için önce Lefkoşa merkez telefonları sabah aradım. 
On dakika içinde 4 kez aradım kimse cevap vermedi. Başka numaraları aradım yine cevap yok. En son yarım saat sonra bir bayan baktı telefona neyse beni bu akıllı sayaçlarla ilgili arkadaşa bağladı. Dedim;  “benim bir hafta oldu sayaç okunmadı faturam gelmedi”
Cevap şu;  “olabilir, gelecek, bayramdı, aksamalar oldu. Bugün yarın okunacak bölgelere göredir” Dedim ki “bayram tatili 2 gündü hem eskiden adamlarınız gezerdi, yazardı şimdi akıllı saatler bilgisayar kontrolünde değil mi? ha de bir gün iki gün bir haftayı geçti. Sonra 30 günü geçince faturaya bindireceksiniz” 
Bu serzenişime aldığım cevaba bir bakın Alihan Bey;  Cevap: “ bak sana soyleyim bişey ben bu dairede en düşük maaş alanlardanım. Şikâyetin varsa müdürümü ara”
Bu cevabın üzerine “ben sizi aradım, faturam gelsin, gelip size ödeme yapayım, derdimi anlatırım, siz işi bir telefonda konuşmaktan bile acizsiniz. Hani bu akıllı sayaçlar takıldığında artık geçmişteki bu okuma problemleri olmayacaktı?”
Günün farklı saatlerinde farklı tarifeler uygulanacaktı? hikaye bunların işleri.. Yönetemeyecek veya yapamayacaksanız özelleşin be kardeşim. Magosadan L.Y.



Vatandaş soruyor…
Vatandaşın su konusunda kafası karışık ama belli ki belediyelerin yaptığı açıklamalarda tatmin etmemiş. İşte bir okurum belediyeler birliği başkanına şu soruları yöneltmiş;
“Kardeşim bu belediyeler şirket kurdu. Suyu yönetsinler diye.  Bu şirketin sermayesi ne kadar? Sıfır bütçe ile ihaleye girebilirler mi? Bu şirketin yönetiminde belediye başkanları var. Bunlar bu işi yönetecek ay sonu belediyede para yoksa ödeme yapmazsa bunlar birbirlerinden mi hesap soracak? 
28 belediye simdi kullandığı suyun parasını su dairesine ödüyor mu? Ne kadar borçları var? Bu belediyelerin sadece su motorlarının KIB-TEKe elektrik borcu ne kadardır? “ Suat Taksim



MESAJLAR 
Mehmet Ali TALAT: Kutlay Beyin su konusundaki çıkışından sonra gözler bir kez daha sizde. Artık bu konuda net tavrınızı bekliyoruz. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bir çıktınız pir çıktınız. Günde en az 20 örgüt birden geziyormuşsunuz ve kurultay gününden önce tüm örgütleri gezmeyi hedefliyormuşsunuz. 

Ahmet BENLİ: Su konusunda bir daha toplantı yaparsanız size Suat Beyin bize gönderdiği soruları soracağım. Ona göre, sonra çalışmadığımız yerden soru sordunuz demeyin… 

Hüseyin Avkıran ALANLI: Çarşamba günü hem cumhurbaşkanı hem meclis başkanı yurt dışında olacağından Saraya siz vekalet edecekmişsiniz. Kısacası 5 günde Cumhurbaşkanı vekili bile oldunuz. Dahası Şam’da kayısı… 

Suphi HÜDAOĞLU: TDP Genel Sekreterliği görevini bırakacağınız yöndeki haberlere bir açıklık getirecek misiniz? 

Savaş ATAKAN: Herkesin gözü sizin üzerinizde bu aralar. Oysa biz sizi biliyoruz 17 geçmeden hareket etmezsiniz değil mi? 

Serhat AKPINAR: Sevenwaves Health Wellny’i 15 Eylül’de açıyormuşsunuz. Bakalım açılışta saunaya hangi siyasetçilerimiz girecek? Zira bu aralar terleyen terleyene. 

Mehmet ÖZSEZER: Ulaşım konusunda ne kadar kızsanız haklısınız ama suçu birazda kendinizde aramakta fayda var. Oyunu kuralına göre oynamazsanız başınıza daha çok iş açarsınız. 

Ödül MUHTAROĞLU: Enflasyon oranları hesapları altüst ettiğine göre yılsonu açık beklediğinizden daha fazla olacak gibi. Rakamları revize etmek gerekiyor anlaşılan.

Mehmet HARMANCI: Hafta sonu yapılacak maratonun ana sponsor olan GSM şirketinin mesajını, diğer operatörden gönderince ortalık fena halde karışmış. Hem adamları sponsor alıyorsunuz hem mesajları rakipten atıyorsunuz. Ne iş? 

Özen HÜRSES: Dün bir bankada ayağınız takılıp yere düşmüşsünüz ve dizinizden yaralanmışsınız. Hayırdır yoksa göze mi geldiniz? 

Zorlu TÖRE: Sizde göze ve nazara gelmişsiniz. Dün meclise giderken büyük bir tanker arabanızın üstüne çıkmış. Allah’tan size bir şey olmamış. Zeytin dalı alıp tütsüleyeceğiz sizi de anlaşılan. 

Şevki TURANLI: Artık kimin ne yaptığını ve ne yapmak istediğini sizde anlayamıyormuşsunuz. Size söylemediler mi Kıbrıs’ta ters olan sadece trafik değil diye? Her şey ters bu memlekette. 

Güven ARIKLI: Konferans için Paris’e gidiyormuşsunuz. Bu arada Paris seyahati öncesi Fransızca derslerine başlamışsınız bile.  Ee neler öğrendiniz? 

Süreyya GÜRSES: Dün falcılarda görülmüşsünüz. Hayırdır, ne dilek tuttunuz da fal baktırıyorsunuz? Çıkarsa bize de haber verin olur mu? 

Aziz GÜRPINAR: Sizde sizden bir önce ki bakan gibi yurttaşlık politikası  konusunda sadece konuşuyorsunuz. Uygulama ne zaman uygulama? 

Gülşah SANVER: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün ardı ardına sürprizler yaşamışsınız. Üflediğiniz pastalardan da bolca yemişsiniz ve diyet miyet dinlememişsiniz. . Neyse bir günden bir şey olmaz nasılsa. 

Ahmet İZZİ (Çetinkaya): CAS konusunda bir türlü adım atamamaktan şikayet ediyormuşsunuz. Nedende hep sorunlu Yönetim Kurulu üyelikleri hep size denk geliyor değil mi? 

Oğuz CEYDA: Mesarya’dan sonra farklı bölgelerden de destekler gelmeye başlamış. Özellikle Kıbrıs konusunda ve parti duruşu konusunda yaptığınız açıklamalar pek çok kişinin beğenisini kazanmış durumda. 

 
GÜNÜN SÖZÜ
“Dik durun. Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyet’le kalın, hoşça kalın!”

Levent Kırca 
YORUM EKLE

banner608

banner474