banner564

Doğal yollar ile kaş ve kirpik uzatma yöntemleri

Her kadın uzun ve gür, güçlü ve kolay dökülmeyen kaş ve kirpiklerin hayalini kurar. Ancak kullanılan kötü makyaj ürünleri, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, genetik nedenler ve bazı ilaçlar ya da hastalıklar sonucunda kaşlar ve kirpikler çoğu zaman istenilen uzunlukta ve kalınlıkta olmaz. Kaşlarınızı ve kirpiklerinizi doğal yollarla uzatmak için ise kullanıp faydalanabileceğiniz birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Bu yazımda sizlere kaş ve kirpik uzatma yöntemlerinde oldukça sık kullanılan doğal yağlardan bahsedeceğim.
Kaş ve kirpik uzatmaya yardımcı doğal yağ tavsiyelerimden herhangi biri teninize karşı alerjik olabilir. Lütfen bileğinize biraz sürüp herhangi bir reaksiyon olup olmadığını gözlemleyiniz. Göz sağlığınızı tehlikeye atmamak için, yağları uygularken gözlerinize çok yakın bölgelere sürmeyiniz.
Kaş ve kirpik uzatma yöntemleri nelerdir?
Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı denince aklınıza güzellik gelmelidir. Hindistan cevizi yağı cilt ve saç için güzellik amaçlı sıklıkla kullanılan bir doğal mucize. Hindistan cevizi yağı saç, kirpik ve kaşlar için uzatıcı bir etkiye sahiptir. Bu doğal yağı kaşları sıklaştırma ve kalınlaştırma amaçlı kullanırken aynı zamanda kaşlarınıza sağlıkta kazandırıyorsunuz. Hindistan cevizi yağı E vitamini açısından zengindir.
Nasıl kullanmalıyım?
• Birkaç damla doğal Hindistan cevizi yağını temiz parmaklarla kaşlarınıza masaj
yaparak uygulayınız.
• Çok bastırıp kaşları yıpratmamaya özen gösteriniz.
• 2 dakika kadar yavaşça masaj yaptıktan sonra (bölgede kan akışını hızlandırır), uyuyabilirsiniz.
• Sabah kalktığınızda ılık suyla kaşlarınızı yıkayabilirsiniz.
• Cildinizin hassaslığına göre her gün ya da gün aşırı uygulayabilirsiniz.
Hint yağı (Kastor yağı)
Hint yağı bildiğiniz üzere zaten saç uzatma amaçlı kullanılmaktadır. Kaşlar üzerinde de kalınlaştırıp sıklaştırıcı olan Hint yağı; protein, vitamin, antioksidan ve yağ asitleri içeren zengin bir yapıya sahiptir. Kaşlarınızda uzamayı engelleyici organizmaları uzaklaştırmaya da yardımcıdır. Hint yağı aynı zamanda bölgedeki kan akışını hızlandırarak kaşlarınızın beslenmesine yardımcı olur. Kaş ve kirpik uzatma amaçlı bazı güzellik uzmanları tarafından da tercih edilmektedir. Hint yağı bazı cilt tiplerinde kızarıklığa ve yanmalara neden olabilir. Kesinlikle göze kaçırmayınız. Dikkatli kullanınız.
Nasıl kullanmalıyım?
• Kulak çubuğunu Hint yağına batırıp kaşlarınıza uygulayınız.
• Temiz parmaklarla 1-2 dakika kadar hafifçe masaj yapınız.
• 1 saat kadar bekletip yıkayabilirsiniz. 
Badem yağı
Badem yağı, büyük ihtimalle saç, kirpik ve kaş bakımında adını en çok duyduğunuz yağdır. Badem yağı hem kaş sıklaştırmayı destekleyici vitamin yapısı hem de hafifliğiyle denemekten korkmamanız gereken yağlardan bir tanesi (alerjiniz yoksa). Badem yağı kaş köklerin canlanmasına da yardımcı olur ve kaşlarınıza hacim katar.
Nasıl kullanmalıyım?
• Temiz parmaklar ya da pamuk yardımıyla kaşlarınıza uygulayınız.
• Kaşlarınıza hafifçe masaj yaparak badem yağını dağıtınız.
• Her gün ya da gün aşırı uygulayabilirsiniz.
Zeytinyağı
Cilt ve saç için olduğu gibi kirpik ve kaşlar için de mucizevi etkileri olan başlıca doğal malzeme, saf ve iyi kalite zeytinyağıdır. Mümkünse soğuk sıkma natürel sızma zeytinyağlarını kullanınız.
Nasıl kullanmalıyım?
• Ağzını kapatabileceğiniz küçük bir kaba 1 yemek kaşığı zeytinyağını aktarınız ve her gece, yatmadan önce temizlenmiş kirpiklerinize ve kaşlarınıza kulak çubuğu yardımıyla ya da parmağınızla sürünüz. 1 ay içinde sonuçlarını fark edeceksiniz.
Lavanta yağı
Lavanta yağı, antibakteriyel özellikte bir yağdır. Dolayısıyla uzun süre boyunca
kullandığımız maskaralarda biriken bakterileri yok edebiliyor.
Nasıl kullanmalıyım?
• Maskaranıza, içindeki ürün miktarına göre 1-3 damla arası damlatın. Hem sürümü kolaylaşacak, hem güzel kokacak, hem de kirpiklerinize daha az zarar verecektir.
Kullandığımız yağlar kadar sabır da kaş ve kirpik uzatma işlerinde çok gereklidir. Kaşlar hızlı uzamadığından sabırlı olup, aceleci davranışlarda bulunarak kaşlarınıza zarar vermemeye özen gösteriniz. Sonuçları takip etmek için başlamadan önce mutlaka yakından kaşlarınızı fotoğraflayınız. 1 ay kadar sonra karşılaştırıp faydası olup olmadığını görebilirsiniz.
Kaş ve kirpik uzatmak için nelere dikkat etmelisiniz?
Asla makyajınızı temizlemeden uyumayınız
Makyaj ürünleri, ciltte uzun süre kaldığında nefes almasını engeller ve cilt kendini yenileyemez. Özellikle göz makyajını temizlemeden uyumayınız, kirpik diplerinizde bakteri oluşumunu hızlandırır. Bu ise kirpiklerinize zarar verip dökülmesine neden olmakla kalmaz, kirpik dibi iltihabı gibi oldukça acı verici ve can sıkıcı bir rahatsızlıkla da sonuçlanabilir.
Asla başkasının makyaj malzemelerini kullanmayınız
Hepimiz, vücudumuzda iyi ve kötü bakterilerle yaşarız, bağışıklık sistemimiz bu dengeyi sağlar. Fakat başkasının bünyesinin bağışıklık geliştirdiği bir bakteri, sizin bünyenizde hastalıklara neden olabilir. Başkasının kullandığı makyaj malzemelerini kullanmak, vücudunuza yabancı bakterileri taşımanıza yol açar ve vücudunuz buna hiç beklemediğiniz ve istemeyeceğiniz tepkiler verebilir.
Makyaj ürünlerinizin son kullanma tarihlerini kontrol ediniz
Pek çok makyaj ürünü kapağı açıldıktan 6 ile 12 ay arasında tazeliğini ve kullanılabilirliğini korur. Bu süreyi geçirmek, üründe yine o hiç istenmeyen bakteri oluşumunu tetikleyeceğinden oldukça zararlıdır.
YORUM EKLE

banner471

banner473