banner564

Doğan Aydınlıkta

Hamit SAKALLI
Ligin ilk devresinde istediğini bulamayan iki takım DTB ve Yeniboğaziçi, ikinci devrenin ilk karşılaşmasında karşı karşıya geldiler. DTB devre arasında kadrosunda değişikliğe giderken, Yeniboğaziçi de teknik adam değişikliğine giderek takımda yeni bir hava oluşturmak istedi. Mücadeleye daha istekli başlayan taraf ev sahibi DTB'ydi ancak, bir türlü istedikleri pozisyonları bulamazlarken Aydın-Emin ikilisini orta sahanın ortasında oynatma tercihi ise çarpık duruyordu. Aydın kesinlikle o bölgenin adamı değil. Yeniboğaziçi rakibinin ataklarını savuşturmayı başardıktan sonra oyuna dengeyi getirip orta sahada üstünlüğü ele geçirerek rakip kaleye gitmeye başladı ve savunmadan ileriye desteğe çıkan Mustafa'nın ayağından bulduğu golle öne geçti. Caner Oshan Aydın'ın o bölgede faydalı olamadığını erken fark ederek oyuna müdahalede bulundu ve Ahmet Saygı'yı Alpay'ın yerine oyuna aldı. Ahmet Saygı orta sahaya geçerken Aydın sol beke geçti. Aydın sanıyorum ilk kez oynadığı bu mevkide yıldızlaşarak takımını sırtlayan isim oldu. Oyuna yapılan bu müdahalelerle yeniden üstünlüğü ele geçiren DTB, günün yine öne çıkan isimlerinden olan Ahmet Sönmez ile  oyuna eşitliği getirdi. Devre bu şekilde bitecek diye beklerken sahneye Diallo çıktı ve yaklaşık 35 metreden kullandığı frikikte golü bularak takımının devreyi önde bitirmesini sağladı. Bu golde kaleci Raif'in de biraz hatası olduğunu düşünüyorum. Yeniboğaziçi Teknik Direktörü Halil Çimendağ, ikinci devreye Tugay'ın yerine Türker'i alıp defansı beşleyerek başladı ve oyuna yanlış bir müdahale gerçekleştirmiş oldu. Yeniboğaziçi bu hamlesiyle adeta rakibini üzerine çekti ve zaten etkili hücum silahları olan DTB'nin galibiyetine zemin hazırlamış oldu. Tüm ikinci devre boyunca geriye yaslanarak skoru korumayı düşünmekle, Yeniboğaziçi kendi ipini çekti. İkinci devreye hızlı başlayan DTB, Ahmet Saygı'nın golüyle skora bir kez daha dengeyi getirdi. Ancak yine de Yeniboğaziçi tekrardan öne geçmesini sağlayacak fırsatı buldu fakat, Ramadan'ın direkten dönen vuruşunda futbolun tüm şansları DTB'nin yanındaydı. Bu pozisyonun hemen arkasına DTB yeni transferi Emeka'nın golüyle oyuna eşitliği getirdi. Yeniboğaziçi yediği bu golün kopyasını sadece dört dakika sonra yeniden ağlarında gördü ve DTB Selim ile farkı ikiye çıkardı. Bu golden sonra karşılaşmada tempo düştü ve her iki takım da artık mücadelenin bitmesini bekledi. Halil Çimendağ'ın ise hücuma yönelik hamleleri sonuç vermedi. DTB son dakikalarda Emeka ile bulduğu iki pozisyondan birini gole çevirerek karşılaşmanın sonucunu belirleri. Ancak Emeka'nın attığı golden daha kolay pozisyondaki golü atamaması şaşırtıcıydı.
DTB kötü giden mücadeleyi iki kez geriye düşmesine rağmen lehine çevirmeyi başardı. Aydın bugün futbol resitali sunarak gözlerimizin pasını sildi. Ahmet Saygı ve Ahmet Sönmez öne çıkan diğer isimlerdi. DTB'nin yeni yabancılarından Emeka'yı beğenirken Yoro hakkında ise şüphelerim oluştu.
Yeniboğaziçi Halil Çimendağ ile oynadığı ilk karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Tugay-Tarık değişikliği bence bu maçın kırılma anıydı. Bu değişiklikten sonra rakibini üzerine çeken ve ağır kalan savunmasının bedelini ödediler. Yeni yabancıları Henshaw ise beğendim. İleriki haftalarda takıma katkı sağlayacaktır.
Karşılaşmanın hakemi Utku Hamamcıoğlu idare eden bir yönetim ortaya koydu. Ancak özellikle yardımcı hakem Hüseyin Özaşık oldukça kötü bir performans ortaya koyarken tribünlerin de çok etkisinde kaldı. 
YORUM EKLE

banner471

banner474