banner564

Dört boyutlu siyaset

 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’nın seçimi kazandıran kampanyada önemli başlıklardan bir tanesi Akıncı’nın vaat ettiği “Dört Boyutlu Siyaset” anlayışı geride bıraktığımız 3 yılda kendini gösterdi.
Özellikle Kıbrıs Konusunda tutarlı ve istikrarlı bir çizgi izleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, seçim öncesinde verdiği “Dört Boyutlu Siyaset” anlayışına sadık kalmaya özen gösteriyor. Neydi bu Dört Boyutlu Siyaset Anlayışı?
BİRİNCİSİ; Çözüm Odaklı Siyaset
İKİNCİSİ; Toplumsal Konulara Duyarlılık
ÜÇÜNCÜSÜ; Türkiye ile Karşılıklı Saygıya Dayalı İlişki
DÖRDÜNCÜSÜ; Bağımsız ve Tarafsız Cumhurbaşkanı
Cumhurbaşkanı Akıncı, dün yaptığı açıklamada,  bir daha ucu açık, sonuçsuz, takvimsiz, Kıbrıslı Türkleri aynı şekilde sürüncemede bırakacak, yıllarca sürecek yeni müzakere sürecinin parçası olmayacaklarını vurguladı. Böylece Rum tarafına, Kıbrıslı Türklerin eli hazırda beklemediklerini bir kez daha teyit etmiş oldu. 
Akıncı’nın “Bu adada bir şekilde barışçı ilişkiyi adı ne olursa olsun tesis etmek durumundayız. Bu, toplumlara karşı sorumluluğumuzdur, onun için birbirimizi dinlemeliyiz” şeklindeki ifadesi ise son zamanlardaki en dikkat çeken ifadesidir. 
Barışçı İlişki dediği şey yıllardır “çözüm” olarak nitelendiriyordu bazı kesimler. İlk kez Cumhurbaşkanı Akıncı çözüm yerine başka bir ifade kullanmaya özen gösterdi. Bu son derece önemlidir. 

  Dokunulmazlık
 Diyalog TV’ye konuk olan HP Genel Başkanı Özersay, önemli açıklamalarda bulundu. Bugün zaten gazetemizde bu yöndeki haberleri okuyabilirsiniz.
Bizim dikkatimizi çeken bu açıklamalar arasında "yakında bazı milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalkacak"  şeklinde yaptığı açıklamaydı. Neden bazıları kalkıyor ki?
Başta Kudret Bey olmak üzere tüm siyasi partiler mecliste kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında halk söz vermediler mi? 
Bazılarının dokunulmazlığı kaldırılacağına tümünün birden dokunulmazlığı kaldırılsın. Öyle ya seçimlerden önce zaten bu konuda sözde verdiniz. Yapın şimdi gereğini, ama öyle sadece birilerinin değil, hepsinin dokunulmazlığını kaldırın. 

  Favori dizilerim
Seçimlerin bitmediği KKTC’de evde kalmak bizim gibi bir eli siyasette diğer eli siyasetçilerde olanlar için hayli zor. Zira hemen her gece bir davet var. Katılsan bir türlü, katılmasan bir türlü. 
Ama son dönemde bu davetlere katılmamam için iyi bir sebep edindim. Dizi izliyorum evde, valla şaka değil, bayağı bayağı takipçisi oldum. Özellikle de şu üç diziyi kaçırmıyorum. 
•    Pazartesi: Çukur (Show TV)
•    Perşembe: Vatanım Sensin (Kanal D)
•    Cumartesi: Kalk Gidelim (TRT 1) 


MESAJLAR

Metin ATAN: Geçici memurların mahkeme süreçlerinde yaptığınız savunma ile bu arkadaşların kadrolamaması konusunda hayli sert çıktınız. Bakalım bu konuda geçici memur üyeleriniz nasıl bir tepki verecek. 

Kağan MINDIKOĞLU: Geçici memurların kadrolaması konusunda sendika olarak bir tek sizin sendikanız tam kadro mahkemede yer aldı. Bu işin gerçekten te hamiliğini üstlendiniz. 

Ali KİŞMİR: Piyasadaki bir sürü ikiyüzlü Basın Danışmanının aksine adam gibi çıkıp 12 bin lirayı ben aldım diyebilecek kadar yüreklisiniz. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Keşke diğerleri de aynı cesareti kendilerinde bulabilseler? 

Ferhat ATİK:  Dün gece tüm kanallarda aynı anda “Kolay Olmadı” adlı belgeselinizi büyük bir keyifle izledik. Gerçekten tarihin önemli bir bölümünü ekrana taşımış oldunuz. 
 
Hasan SADIKOĞLU: İskele Belediyesinin Pazar günü üçüncüsünü düzenleyeceği Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğinde yine birçok grup birbirinden güzel hazırlıklar yapmış. Hafta sonunu dört gözle bekliyoruz. 

Ahmet DÖKMECİOĞLU: Serdar Kaptan’dan sonra sizde emeklilik için başvurunuzu yapmışsınız. Bunca yıldır görev yaptığınız limandaki dostlarınızla da vedalaşmışsınız. Hayırlı olsun emekliliğiniz. 

Arif Salih KIRDAĞ: Son günlerde iyice atağa kaldınız. Hemen her gün sosyal medyada bir proje paylaşıyorsunuz. Anlaşılan işi bu sefer çok sıkı tutuyorsunuz. 

Çetin SADELİ (ÇETO): Geçen seçimlere oranla bu seçimlerde ortalıkta gözükmüyorsunuz. Anlaşılan sizde diğer siyasetçiler gibi aldığınız oyların üstüne yatmış gibi gözüküyorsunuz. 

Kudret ÖZERSAY: Tüm siyasi partiler kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlıkların kaldırılması adına seçimlerden önce olumlu sözler sarf ettiğine göre tüm dokunulmazlıkları niye kaldırmıyorsunuz? 

Cemal ERDOĞAN: Çok geçmiş olsun, dün büyük bir trafik kazası atlatmışsınız. Allah’tan verilmiş sadakanız varmış da kazayı ciddi yara almadan atlatmışsınız. Bu arada kaza sonrası diğer sürücüye kaba kuvvet kullanmanız hiç hoş olmadı. 

Ayten DENİZ: Girne Inner Wheel Kulübüne üye olmuşsunuz ve kendinizi hayır işlerine vermişsiniz. Çok iyi yapmışsınız ama üye arkadaşlarınızın içinde en geç olanı sizsiniz her halde. 

Mustafa AKINICI: Dünkü açıklamanızdan sonra bakalım Rum mevkidaşınızdan nasıl bir yanıt gelecek? Zira son derece önemli ve ayakları yere basan bir açıklama yaptınız. 

Önder GOMEZ: Ee valla pes yani. Biz bekliyoruz ki Ali Kemal Çınar ağabeyimiz ile birlikte bizi meyhaneye davet edeceksiniz ama siz kendi başınıza çıkıyorsunuz, yazdık bunu da bir yere? 

Tufan ERHÜRMAN: Dün akşam verdiğiniz talimat ile Polis Genel Müdürlüğü Yeni Erenköy Belediyesinden son üç dönemdir başkanlık ve belediye meclis üyeliği yapan kişiler hakkında soruşturma başlatmış. Bakalım bu soruşturmadan ne sonuç çıkacak. 

Adnan ERASLAN: Ya hocam bir geldiniz bir kayboldunuz, sizi gören cennetlik valla. Üstelik komşuda olduk size. Neyse ne gün ıslatıyoruz siz onu söyleyin. 
 

POLEMİX
“ Ulusal Birlik Partisini yıpratmaya, bölmeye, kimsenin gücü de çapı da yetmez. Her şeyden önce, ben, bu büyük partinin Lefkoşa ilçe başkanı olarak altını çizmek isterim ki, yapmaya çalıştığınız bu oyunlar, ne ilçemizi, ne ilçemize bağlı bölgelerimizi etkilemez, etkilemediği gibi bizi yolumuzdan da döndüremez.”
UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu
GÜNÜN FOTO
Ali Kişmir, Güven Varoğlu ve Şener Elcil ile birlikte “Zeytin Dalı Harekatına” destek verirken…. Şaka şaka, barış için yürüyen Stavros ile Yalçın'ı karşılarken. 

 
 

YORUM EKLE

banner471

banner473