banner564

3 ülke garantör

Astana'da karara bağlanan Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulması anlaşması, yürürlüğe girdi

3 ülke garantör
banner598

Astana'da alınan Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri anlaşması, önceki gece yarısından itibaren yürürlüğe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye, Rusya ve İran'ın garantörlüğünde imzalanan anlaşmanın ABD ve Suudi Arabistan'dan da destek gördüğünü belirtti. 

Bakanlığın açıklamasında, şimdiye kadar Suriye'de oluşturulmuş en büyük güvenli bölgenin yaratıldığı belirtilirken, anlaşmanın yeni çatışmasızlık bölgelerinin ortaya çıkmasına zemin hazırladığı söylendi. 
Kazakistan'ın başkenti Astana'da önceki gün yapılan dördüncü tur görüşmelerinde İdlib eyaletinin tamamı ve Lazkiye, Hama, Humus, Doğu Guta, Dera ve Kuneytra'nın belirli bölgeleri çatışmasız alanlar olarak ilan edildi.  Rus uçaklarının 1 Mayıs tarihinden beri güvenli bölgelerin üzerinde uçuş yapmayı durdurduğu ifade edildi. Ancak Rus jetlerinin DAEŞ'e ait bölgeleri bombalamaya devam edeceği aktarıldı.

Türkiye, İran ve Rusya garantör
Mutabakatı sağlanan metne, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari imza attı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473