banner564

6 ölü 34 yaralı

Kabil'deki İngiliz Büyükelçiliği'ne ait araca, motosikletli bir kişi tarafından intihar saldırısı düzenlendi

6 ölü 34 yaralı
banner598
Afganistan'ın başkenti Kabil'deki İngiliz Büyükelçiliği'ne ait bir araca intihar saldırısı düzenlendi. Yetkililer olayda altı kişinin yaşamını yitirdiğini, çevrede bulunan 34 kişinin de yaralandığını söyledi. Yaşamını yitirenlerin beşi Afgan sivil, biri ise İngiliz güvenlik görevlisi. Yaralılardan beşinin çocuk olduğu da gelen bilgiler arasında. Motosikletli bir intihar komandosunun İngiliz Büyükelçiliği'ne ait bir araca çarparak patlamaya neden olduğu bildirildi. Patlamanın çok güçlü olduğu ve Kabil'in tamamından duyulduğu, patlamanın ardından büyük bir duman bulutunun yükseldiği de gelen bigiler arasında.
İngiliz Büyükelçiliği'nden bir sözcü de "Büyükelçilik aracına saldırı düzenlendi. Yaralılar var. Afgan makamlarıyla birlikte çalışıyoruz" dedi.
Saldırıyı üstlenen Taliban ise Twitter'dan yaptığı açıklamada çok sayıda yabancının öldürüldüğünü öne sürdü. Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salangi de Twitter'dan yaptığı açıklamasında bunun motosikletle düzenlenmiş bir intihar saldırısı olduğunu duyurdu. Saldırı Kabil-Celalabad yolu arasında bir noktada gerçekleşti. Söz konusu yol üzerinde çok sayıda yabancı ülkenin temsilciğini ve askeri birim bulunuyor. Geçtiğimiz pazartesi günü de Kabil'de Amerikan askerlerinin aracına bombalı saldırı düzenlenmiş ve olayda iki Amerikan askeri yaşamını yitirmişti. Ülkenin doğusundaki Paktika kentinde ise pazar günü bir voleybol maçı sırasında düzenlenen intihar saldırısında 57 kişi yaşamını 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474