banner564

AB adına çağrı yaptı

Catherine Ashton, Ukrayna krizinde Rusya'nın husumete son vermesini ve Ukrayna topraklarındaki askerlerini çekmesini istedi

AB adına çağrı yaptı
banner598
Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin dışişleri bakanlarının, AB Dönem Başkanı İtalya'nın Milano kentinde bir araya geldiği  gayriresmi toplantısı sonrasında, AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve evsahibi ülkeden Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ortak basın toplantısı düzenledi. Ashton, basın toplantısında, "Rusya'ya husumete son vermeye, asker ve personelinin çatışma bölgesine girişini engellemeye ve Ukrayna topraklarındaki askerlerini çekmeye çağırıyoruz" dedi.

“Askeri yöntemlerle çözülemez”
Bu sorunun askeri yollarla çözülemeyeceğinin net olduğunu belirten Ashton, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı çerçevesinde sürdürülebilir siyasi çözüme ihtiyacımız var" diye konuştu. Toplantıya evsahipliği yapan AB Dönem Başkanı İtalya'nın Dışişleri Bakanı Federica Mogherini de "Ortadoğu ve Akdeniz'deki mevcut krizler, Avrupalıların güvenliğini ve kıtamızı etkileyen bir durum. Biz bunun uzun süre alacağını biliyoruz" ifadesini kullandı.Mogherini, Milano'daki toplantıda bölgesel aktörlerin katılımıyla Ortadoğu ve Akdeniz'deki bu krizlerde AB'nin oynayabileceği önemli rol üzerinde durulduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474