banner564

ABD tarihinde bir ilk

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için hükümet kapandı

ABD tarihinde bir ilk
banner598
ABD federal hükümeti, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bütçe konusunda anlaşamadıkları için Trump'ın başkanlığının birinci yıl dönümünde resmi olarak kapandı.
Birçok federal kurumun hizmetlerini, 20 Ocak 2018 itibariyle geçici olarak askıya almasına yol açan bütçe krizi, milyonlarca kamu çalışanının ücret almadan çalışmasına ya da zorunlu izne çıkarılmasına neden olacak.
Hükümetin kapanması ile ulusal anıt ve parklar da ziyaretçilere kapatılacak. Krizin uzama süresine bağlı olarak gazilik ve emeklilik ödemelerinin ertelenmesi, ABD içinde vize ve pasaport işlemlerinin yapılamayacağı öngörülüyor.
Hava trafik kontrolü ve gıda denetimleri gibi zorunlu kabul edilen çalışmalar devam edecek. Güvenlik güçleri, itfaiye, Ulusal Orman Hizmetleri Başkanlığı, sağlık, posta çalışanları işlerine devam edecek. Savunma Bakanlığı, askeri üniformalı personelin normal çalışmasının devam edeceğini bildirdi. Ancak sivil personelin birçoğundan evde kalmaları istenecek.
ABD tarihinde ilk kez bir parti (Cumhuriyetçiler) hem Temsilciler Meclisi hem Senato hem de Beyaz Saray'da iktidarken hükümet kapandı.
Federal kamu kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürmesini sağlayan üçüncü geçici bütçenin süresi Washington saatiyle 00.00'da doldu. Cumhuriyetçiler ile Demokratların dördüncü geçici bütçe tasarısını gece yarısından önce Kongre'den geçirememesi, federal hükümetin finansman yetersizliği nedeniyle geçici olarak 'kepenk kapanmasına' yol açtı.
Öte yandan, Demokrat senatörler, hem Kongre'yi hem Beyaz Saray'ı Cumhuriyetçilerin kontrol ettiğine vurgu yaparak, hükümetin kapanmasından partiler üstü önerileri desteklemeyen Cumhuriyetçilerin sorumlu olduğunu savunuyor.
Trump, geçen yıl sonlandırdığı program kapsamındaki göçmenler için yasal bir düzenleme çıkarılması için Kongre'ye 5 Mart'a kadar süre tanımıştı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2018, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473