banner564

ABD yasta

Orlando’da eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti, saldırgan Ömer Metin olay yerinde etkisiz hale getirildi

ABD yasta
banner598
ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Yetkililer saldırının “ülke içi terör eylemi” olduğu üzerinde duruyor.
Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer, kentin güvenlik birimi amirleriyle düzenlediği basın toplantısında, Pulse Club adlı eşcinsellerin gittiği gece kulübünde meydana gelen saldırıda ölenlerin sayısını 50 olarak açıkladı.
Dyer, emniyet yetkililerinin başlangıçta 20 olarak açıkladığı ölü sayısının incelemelerin ardından saldırgan dahil 50 kişiye ulaştığını belirterek, “Olayda 53 kişi de hastaneye kaldırıldı.” dedi.
Özel Silahlar ve Taktikler Birimi’nin (SWAT) başlattığı operasyonda saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini bildiren Dyer, saldırganın, Fort Pierce kentinden 29 yaşındaki Ömer Metin olduğunu kaydetti.

Ömer Metin, Afganistan uyruklu
Yetkililer, Afganistan uyruklu Metin’in ABD vatandaşı olduğunu düşündüklerini bildirdi.
Orlando Emniyet Müdürü John Mina da görünüşe göre “iyi organize olunan saldırıya iyi hazırlanıldığını” söyledi. Metin’in olayda saldırı tipi silahla tabanca kullandığına dikkati çeken Mina, ABD Federal Araştırma Bürosunun (FBI) soruşturma başlattığını ifade etti.
Polis şeflerinden Jerry Demings ise “Bu bizim kesinlikle ülke içi terör eylemi olarak sınıflandırdığımız bir olay.” değerlendirmesinde bulundu.
Emniyet Müdürü Mina, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02.02'de (TSİ 09.02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05.00 civarında SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.

Obama: Terör ve nefret saldırısı
ABD Başkanı Obama, eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Barack Obama, saldırıyı terör ve nefret saldırısı olarak niteledi. Başkan Obama, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, saldırının bir kez daha ABD'de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiğini, buna karşı önlem alınmazsa, okullarda, gece kulüplerinde, meydanlarda, sinema salonlarında bu tür saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Obama saldırıda yaşamını yitirenler ve aileleri için dua ettiklerini söyledi. 


Saldırganla ilgili IŞİD iddiası
Öte yandan, Ömer Metin'in, saldırıdan önce 911'i aradığı ve IŞİD'e bağlılık yemini ettiği öne sürüldü. Pulse Club adli gece kulübü önünde çevreye ateş açan ve daha sonra kulübe girerek içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin isimli saldırganın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474