banner564

ABD’nin görüşü bu

Büyükelçi Bass, “Enerji iş birliği Kıbrıs sorununun çözümünde temel bir noktayı oluşturuyor” dedi

ABD’nin görüşü bu
banner598
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, enerji iş birliğinin Kıbrıs sorunun çözümünde de temel bir noktayı oluşturduğunu belirtti ve Kıbrıs’ta anlaşmaya varılması için devam eden müzakere sürecini güçlü bir şekilde desteklemeye devam ettiklerini kaydetti.
Bass, adada çift bölgeli ve çift toplumlu federal bir devletin kurulması hedefine uygun bir uzlaşmaya varılmasının önemini vurgulayarak, "Eğer bu hedefe ulaşabilirlerse, bu durumda adadaki iki toplum için pek çok fayda ve imkan görüyoruz. Kesinlikle enerji iş birliği, ulaşılabilirliği ve Kıbrıs'ın ekonomik alanında bulunabilecek enerji kaynaklarının kullanımı, bu hedefin anahtar bir parçası olacak." değerlendirmesinde bulundu. 
Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bass, enerjinin herkes için merkezi konumda bulunduğunu söyledi.
Bass, enerjinin stratejik ortaklıklardaki yapıcı etkisine işaret ederek, "Enerji, Türkiye ile olan stratejik ortaklığımızda önemli bir yere sahip. Bu iş birliği, iki ülke için de ekonomik kalkınmayı sağlamak için enerji konusunda iş birliği yapmayı ve tüm NATO üyeleri ve partnerlerinin farklı arz ve kaynak noktalarına ulaşımının garanti edilmesini kapsamaktadır." ifadesini kullandı.
Bu şekilde enerji güvenliğinin sağlanabileceğine inandıklarını vurgulayan Bass, "Pek çok ülkenin, hem üretici hem de petrolün üretilmesi ve dağıtılmasında rol oynayan şirketlerin ve yeni teknoloji alanındaki şirketlerin burada İstanbul'da olması, Türkiye'nin gelecek jenerasyon için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474