banner564

Acem yorumu

İran, Ak Parti hükümetinin Şah Fırat operasyonunu IŞİD’le ortak yaptığını iddia etti

Acem yorumu
banner598
İran radyosu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de düzenlediği 'Şah Fırat Operasyonu'nu değerlendirirken, " TürkiyeHükümeti Suriye devleti ve hükümetini düşman olarak nitelendirip, angajman kurallarını değiştirerek, sınır boyu tekfirci teröristleri koruma altına almış bulunuyor" iddiasında bulundu.
Tahran Radyosu'nda Seyid Ali Gaemmagami imzalı yorumda 'Seçim yatırımı ve Şah Fırat nakli kabir operasyonu' başlığıyla, Şah Fırat Operasyonu ele alındı. Yorumda, " AKP hükümeti ve TSK, IŞİD terör örgütüyle koordineli olarak bu operasyonu gönül rahatlığıyla gerçekleştirmiştir" iddiasında bulundu.

Batının yaptıklarını hatırlattı 
Yorumda, 'Sykes-Picot Anlaşması' ile Osmanlı topraklarının İngiltere ve Fransa sömürgeci güçleri tarafından parsellendiği, Fransa'nın günümüzdeki Suriye'yi işgal ederken bu ülke halkını katliamdan geçirdiğini, Kurtuluş Savaşı ardından 1921'de Türkiye Cumhuriyeti ile anlaşma yaptığı ifade edildi. Yorumda bu anlaşma ile Türkiye'ye Süleyman Şah'ın Caber Kalesi'ni kendi topraklarının bir parçası olarak nitelendirme hakkını kazandığı Süleyman Şah'ın mezarının son askeri operasyonla yer değiştirdiği ifade edildi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474