banner564

Af işe yaradı

Somali’de, 19 günde 130 Şebab militanı teslim oldu

 Af işe yaradı
banner598
Somali'de af ilan edilmesinin ardından 19 günde 130 eş-Şebab Hareketi militanının silah bırakarak teslim olduğu belirtildi. 
El Kaide'ye bağlı Şebab Hareketi lideri Ahmed Gudani'nin Somali'de öldürülmesinin ardından 3 Eylül'den itibaren 45 günlük af ilan edilmesi nedeniyle, örgütten kopuşlar yaşanıyor. 
AA muhabirine konuşan Emniyet Genel Müdürü Sözcüsü Muhammed Yusuf Osman, "Cumhurbaşkanının af çıkarmasından beri her gün teslim olan örgüt üyelerine bir yenisi ekleniyor" dedi.
Osman, şu ana kadar büyük çoğunluğu ülkenin güneyinde ve iç kesimlerde tekrar kontrol altına alınan yerlerden olmak üzere 130 örgüt üyesinin teslim olduğunu ifade etti. Osman, affın, piyadesinden, üst düzey komutanına kadar teslim olan herkes için geçerli olduğunu kaydetti.
Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) teslim olan kişilerin topluma karışmalarına izin verilmeden önce topluma kazandırılmaları konusunda yardım etmek istediklerini belirten Osman, "Bu kişilerin çoğu, örgütün bir bölgeye girdiğinde kendilerine katılmaya mecbur bıraktığı veya beyinlerini yıkadığı ergen ve gençler" diye konuştu.
Somali hükümeti, teslim olan örgüt üyeleriyle 9 ayla, 12 ay arasında rehabilitasyon çalışması yapacaklarını bildirmişti.
Somali yönetimi Şebab Hareketi lideri Ahmed Gudani'nin öldürülmesinin ardından 3 Eylül'de, tanınan 45 gün içinde teslim olmaları şartıyla Şebab Hareketi militanlarına yönelik af ilan etmişti.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473