banner564

Anlamlı mesaj

Türkiye aleyhtarı kampanyaların arttığı bir dönemde İşçi Partili İngiliz vekil, festivale Türk bayraklı kızıyla geldi

Anlamlı mesaj
banner598
Mustafa KÖKER
İngiltere’de 23 Haziran’da yapılacak olan Avrupa Birliği referandumu öncesi yapılan kampanyalar, Türkiye aleyhtarlığına dönüşürken, İşçi partisi Milletvekili Meg Hillier, Türk festivaline 10 yaşındaki kızının elinde Türk bayrağı ile katıldı.
İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkıp çıkmayacağının belirleneceği referandum öncesi, ayrılma taraftarlarları kampanyalarının merkezine Türkiye’yi koyup aleyhte propoganda malzemesi yapıyorlar.
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne kabul edilmesi halinde 12 milyon Türk vatandaşının İngiltere’ye geleceğini ileri süren UKIP ve Muhafazakar Partili ayrılma taraftarlarını karşı, başta Başbakan David Cameron olmak üzere kalmayı savunanlar da Türkiye’nin mevcut şartlarda AB’ye alınmasının mümkün olmayacağını ileri sürüyorlar. Cameron’un bir konuşmasında Türkiye’nin ‘ancak 3 bin yılında AB’ye girebileceği gibi sözler sarfetmesi de iki ülke arasında tartışmalara yol açmıştı.

İngiliz vekil kızının elinde Türk bayrağı ile festivalde
Bu tartışmalar devam ederken İşçi Partisi Güney Hackney ve Shoreditch Milletvekili Meg Hillier, berabinde 10 yaşına giren kızı Josie’nin elinde Türk bayrağı ile dün Londra’da yapılan 10. Anadolu Kültür Festivali’nin açılışına katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasında kızı Josie’nin doğduğu yıl Anadolu Kültür Festivali’nin başladığını ve bugün kızı gibi festivalin de 10 yaşında olduğunu belirtirken kızı küçük Josie de festival boyunca elinden bayrağı bırakmayarak Türkiye karşıtlarına, “Her İngiliz’in onlar gibi düşünmediğini” gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474