banner564

Aptallık olur!

Çin, göreve gelecek yeni ABD yönetiminin kendilerini Güney Çin Denizi'ne erişmekten alıkoyma düşüncesine sert tepki verdi

Aptallık olur!
banner598
Ülkedeki resmi yayın organlarından "Global Times" gazetesinin dünkü başyazısında, ABD'de 20 Ocak'ta görevi Barack Obama'dan devralacak Donald Trump'ın kabinesinde Dışişleri Bakanı adayı olan Rex Tillerson'ın "Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki adalara erişimini engellemeliyiz" sözlerine sert tepki gösterildi. Trump'ın Dışişleri Bakanı Tillerson'un "Senatörlerin desteğini kazanmak için Çin'e karşı sert bir tutum takınıyor gözüktüğü" savunulan başyazıda, "Çin'in mevcut ordu gücü ve bu konudaki hazırlığı göz önünde bulundurulduğunda, gelecek Washington yönetimi, büyük ölçekli bir savaşı göze almadığı sürece Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki adalara erişimini engelleme konusunda başarıya ulaşamayacaktır" ifadesine yer verildi.

"Savaş hazırlığı yoksa bu kalkışma aptallık olur"
Başyazıda, "Trump ve ekibi, göreve geldikten sonra böyle bir planları varsa askeri çatışmaya hazırlıklı olmalı. Aksi durumda böyle bir kalkışma aptallık olur" yorumu da yer aldı. Çinli yetkililer, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın geçen ay diplomatik teamüllere aykırı olarak Tayvan lideriyle doğrudan telefon görüşmesi yapmasına da tepki göstermişti. 
Çin Trump'ın, ABD'nin 1979 yılından bu yana Pekin yönetimini Çin halkının tek meşru temsilcisi olarak tanıma yönünde izlediği politikayı eleştirmesinden kaygı duyulduğunun altını çizmişti.

"İntikam" uyarısı yapılmıştı 
Global Times gazetesi, hafta sonu yayımladığı başyazıda da "Trump'ın görevi devraldıktan sonra Tek Çin Politikası'nı reddetmesi halinde Çin halkının, Pekin yönetiminden intikam alınması talebinde bulunacağı" uyarısını yapmıştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474