banner564

Arabistan kararlı

Kral Abdülaziz, Yemen'e başlattıkları askeri müdahalenin, ülke güven ve istikrara kavuşana kadar süreceğini söyledi

Arabistan kararlı
banner598
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Yemen'e başlattıkları askeri müdahalenin, ülke güven ve istikrara kavuşana kadar süreceğini söyledi.
26. Arap Birliği Zirvesi için Mısır'ın Şarm el-Şeyh kasabasına giden Kral Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi tarafından karşılandı ve daha sonra Yemen'i terk eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile bir araya geldi.
Zirvenin açılışında konuşan Kral Selman, Yemen'e yönelik askeri müdahalenin, ülke güven ve istikrara kavuşana kadar süreceğini vurguladı.
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ise ülkenin büyük kısmını ele geçiren Husi milislerini "İran'ın kuklası' olarak nitelendirdi. Hadi, Husilere "Siyasi olgunluk göstermeyerek Yemen'i mahvettiniz." diye çıkıştı. Yemen Ordusu'na ise "meşru liderliğin emirlerine uyun" çağrısını yaptı. Suudi Arabistan önderliğindeki operasyonun ise Yemenlileri, "başarısızlığa uğrayan saldırganlıktan korumak" olduğunu söyledi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise Yemen'de uzun dönemli bir çatışmayı çözmek için tek yolun müzakereler olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473