banner564

Art niyetli 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert’in, “ OHAL altında özgür şeffaf ve adil bir seçim yapabileceğinden endişeliyiz” açıklamasına Dışişleri’nden yanıt geldi

Art niyetli 
banner598

  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ABD'den erken seçimle ilgili yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Aksoy, "Henüz yapılmayan seçim hakkında açıklama kabul edilemez" ifadesine yer verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin OHAL altında özgür şeffaf ve adil bir seçim yapabileceğinden endişeliyiz" ifadelerini kullanmıştı. Sözcünün o açıklamasına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan yanıt geldi. 

  Aksoy yaptığı açıklamada "OHAL uygulamasının seçimleri demokratik standartların gerisine düşürüleceğini iddia etmek art niyetli bir yaklaşımdır" dedi. Aksoy açıklamasında birçok ülkede OHAL uygulaması sırasında seçim düzenlendiğinin altını çizdi. Aksoy "Ülkemiz söz konusu olduğunda yapılan peşin hükümlü yorumlar Türkiye'ye yönelik çifte standardın bir diğer örneğidir" dedi. Sözcü, "OHAL seçimleri demokratik standartların gerisine düşürecek iddiası art niyetlidir" ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474