banner564

Beyaz Saray’dan karar çıkmadı

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Suriye’ye müdahale konusunu değerlendirdi

Beyaz Saray’dan karar çıkmadı
banner598

  Suriye gündemiyle Beyaz Saray'da yapılan Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantısı’ndan nihai bir kararın çıkmadığı açıklandı.

   Konuyla ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Ulusal Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda Suriye konusunda nihai karara varılmadı. Trump yönetimi istihbarat bilgilerini değerlendirip görüşmeye devam ediyor. Trump, Fransa ve İngiltere liderleri ile telefonda görüşecek." denildi.
   Bu arada ABD yönetiminin, Suriye'den temin ettiği kan ve idrar örnekleri üzerinden Doğu Guta'da kimyasal silah kullanıldığından emin olduğu ve saldırının arkasında Suriye rejiminin bulunduğu kanaatine vardığı bildirildi.
   Amerikan MSNBC kanalında yer alan habere göre adının açıklanmasını istemeyen üst düzey iki yetkili, Suriye konusunda açıklamalar yaptı. 
   Haberde ABD yönetiminin, Doğu Guta bölgesindeki kimyasal saldırının kurbanlarından elde ettiği kan ve idrar örnekleri üzerinden söz konusu kimyasal saldırıda sinir gazı ve klorin kullanıldığı konusunda kesin bir yargıya ulaştıkları bildirildi. Aynı yetkililer, sinir gazı ile klorinin, daha önce kimyasal silah saldırıları yapan Suriye rejiminin kullandığı kimyasallarla uyuştuğunu kaydetti. 
   Ayrıca yetkililer, ABD'nin elindeki veriler ile bölgeden ve diğer ülkelerden elde ettiği istihbarat bilgileri ışığında Duma'daki kimyasal saldırıdan Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğu kanaatine vardığını ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473