banner564

Bulana 93 bin dolar

Yemen’de Cumhurbaşkanı militanlardan tarafından kuşatma altına alınınca kaçtı

Bulana 93 bin dolar
banner598
Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin geçici yönetim merkezi ilan ettiği Aden, Husi militanların kuşatmasında. Husiler Aden'de kilit önemdeki bir askeri üssü ele geçirdi. Geçici sarayının bombalanması sonucu Hadi'nin bilinmeyen bir yere gittiği belirtildi. Yemen'in Aden kentindeki geçici cumhurbaşkanlığı sarayına da hava saldırısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin bilinmeyen bir yere kaçtığı iddia edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda, Aden'deki geçici cumhurbaşkanlığı sarayı ve çevresine 3'ten fazla füze düştü.

“Fırsat kolluyordu”
Emniyet kaynakları ise, uçaksavarlar tarafından Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) kontrolündeki Ed-Deylemi Askeri Üssü'nden havalandığı düşünülen uçaklara ateş açıldığını belirtti.  Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, El-Mesire televizyonuna yaptığı açıklamada, Hadi'nin Aden'den hava veya deniz yoluyla kaçmak için fırsat kolladığını iddia etti.  
Ülkenin güneyindeki Aden kentini ele geçirmeye çalışan Husiler, Hadi'yi yakalayan kişiye 93 bin dolar para ödülü vereceklerini duyurmuştu.  Husi Ensarullah Örgütü, Yemen'in en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki El-Aned'i ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini ele geçirmişti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473