banner564

Çadır ve ilaç istedi

Nepal Başbakanı Koirala, 7,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini söyledi:

Çadır ve ilaç istedi
banner598
Nepal Başbakanı Sushil Koirala, 7,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10 bini aşabileceğini söyledi. Nepal Başbakanı Sushil Koirala, Cumartesi günü meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremdeki can kayıplarının 10 bini aşabileceğini belirtti. İçişleri Bakanlığı, deprem nedeniyle şu ana kadar 4 bin 349 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 binden fazla kişinin ise yaralandığını açıkladı.

“7 binden fazla kişi yaralı”
 Koirala, yabancı ülkelere çadır ve ilaç temini konusunda çağrıda bulundu. Koirala, yardım çabalarının hızlandırılması yönünde de isteğini dile getirdi. Başbakan, “ Hükümet kurtarma ve yardım konusunda elinden geleni yapıyor. Bu bir zorluk ve Nepal için çok zor bir zaman ” dedi. Birçok kişinin sokaklarda yaşadığını belirten Başbakan Koirala, “Hükümetin çadıra ve ilaca ihtiyacı var. İnsanlar alanlarda yağmur altında uyuyor. 7 binden fazla kişi yaralı” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474