banner564

Can pazarı yaşandı

İsrail, 4 saatlik ateşkes açıklamasının ardından Şucaiyye Mahallesi'nde pazar yerini vurdu

Can pazarı yaşandı
banner598
İsrail, 4 saatlik tek taraflı ateşkes ilan ettiğini açıklamasının ardından, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye'de bir pazar yerini hedef aldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 17 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı bildirildi.  Görgü tanıkları da çarşıda yer alan dükkanlarda saldırının etkisiyle yangın çıktığını ve bölgede patlamaların meydana geldiğini aktardı. İsrail, Gazze'nin bazı bölgelerinde dün 15.00'ten itibaren 4 saatlik ateşkese varıldığını duyurmuştu. 

Afet bölgesi ilan edildi
Son saldırıların ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Gazze'yi "afet bölgesi" ilan ettiği bildirildi. İsrail ordusunun, 20 Temmuz Pazar günü aynı mahalleye düzenlediği saldırılarda, arasında çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 70'ten fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi yaralanmıştı.

BM okulu bombalandı
Evlerini terkeden Filistinlilerin sığındığı Birleşmiş Milletler okulunun bombalanması sonucu da 20 kişi öldü. Ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu kaydedildi.

BM'den kınama
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da okula düzenlenen saldırıyı kınadı. ''Uyuyan çocuklara saldırmaktan daha utanç verici birşey olamaz'' diyen BM Genel Sekreteri Ban, ''Bu saldırıyı olabilecek en güçlü şekilde kınıyorum'' dedi. Şu ana kadar elde edilen tüm delillerin İsrail askerini işaret ettiğinin altını çizen Ban, İsrail askeri yetkililerine şimdiye kadar okulların yerleriyle ilgili koordinatları 17 kez verdiklerini, en son bu bilgileri salı günü tekrar ilettiklerini aktardı. 
Kerim bebek de öldü
Saldırıların en küçük kurbanlarından biri de 40 günlük bir bebek oldu. İki gün önce Refah'ta yaralanıp, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin yoğun bakımında tutulan 40 günlük bebek Kerim Ebu Zeyd yaşam mücadelesini kaybetti. 24 gündür devam eden Gazze saldırlarında ölenlerin sayısı bin 352'ye ulaştı; yaralı sayısı ise 7 bin 200. 8 Temmuz'dan bu yana süren çatışmalarda İsrail ise 53 asker kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473