banner564

‘Ceninin’ yaşam hakkı savunuldu

İspanya'da sokağa dökülen binlerce insan, kürtaja kısıtlama getirilmesini isteyerek iktidarı protesto etti

‘Ceninin’ yaşam hakkı savunuldu
banner598
İspanya'nın başkenti Madrid'de muhafazakar görüşlü binlerce kişi sokaklara dökülerek kürtajı kısıtlayacağını vadetmesine rağmen bu konudaki yasa tasarısını geri çeken iktidar partisini protesto etti.
Katolik kilisesi yanlısı ve muhafazakar görüşlü 150 kadar sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla başkent Madrid'de düzenlenen gösteride, iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) kürtajda kısıtlama öngören yasa tasarısını geri çekmesi protesto edildi. 
"Her hayat önemli" başlığı altında hükümetin kürtaj politikasına karşı düzenlenen gösteride, aralarında Madrid Belediye Başkanı Ana Botella dahil PP'nin bazı üst düzey siyasetçilerinin de yer alması dikkat çekti. Gösteriye Madrid dışından katılanlar için 500'den fazla otobüs temin edildi. Gösteriye Avrupa'daki muhafazakar görüşlü sivil toplum kuruluşlarından da katılım oldu. Kürtaja karşı çıkan, hükümeti eleştiren sloganların atıldığı kent merkezindeki yürüyüş sırasında 600 metrekarelik büyük bir pankart açılarak, "ceninin yaşam hakkı" savunuldu.
İktidardaki PP'nin geri çektiği yasa tasarısında özellikle bu son maddenin kaldırılması ve anne hayatını riske atmadığı sürece kürtaja yasaklama getirilmesi öngörülüyordu. İspanya'da son 8 yıllık istatistiklere bakıldığında yılda yaklaşık 112 bin kürtaj yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473