banner564

“Dön evine”

Hasidik Yahudiler, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu protesto etti :

“Dön evine”
banner598
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yaptığı sırada bir grubun, İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu bina önünde yaptığı gösterinin ardından aynı yerde büyük bir protesto daha gerçekleştirildi.
2. Cadde'de, 42. ve 43. sokaklar arasındaki İsrail misyonu önünde başlamak üzere diğer sokaklara da taşan bini aşkın Hasidik Yahudi, düzenledikleri gösteride, ABD Kongresi'nde konuşma yapan Netanyahu'nun kendilerini temsil etmediğini ve kendileri adına konuşma yapamayacağını ifade etti.

İsrail, Yahudilerin sözcüsü olamaz 
Protestoya katılanlardan, Merkez Hahamları Kongresi Sözcüsü Aron Jacobowitz, "Bugün İsrail devletinin Yahudiler adına konuşamayacağını ilan etmek üzere buradayız" dedi.
New York'ta, Amerikalı, Arap ve Yahudilerden oluşan bir başka protestocu grup da Times Meydanı'nda toplanırken, "İran'la barış", "Netanyahu ABD'ye kabadayılık etme", "Sesimizi duyuracağız", "Sessiz kalmayacağız" yazılı dövizler taşıdı.
Daha önce de İsrail polisinin Kudüs'teki eski Yahudi mezarlarını arkeolojik ya da inşaat amaçlı kazmasını protesto eden Hasidik Yahudiler, New York'taki en son eylemi İsrail'deki yeni askerlik kanununa karşı yapmışlardı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474