banner564

Dünya alarmda

Trump, "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" şeklindeki tweet attı, Putin anında cevap verdi

Dünya alarmda
banner598

 Suriye'deki saldırının ardından "büyük bir karar vereceğini" açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün (dün) attığı "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" şeklindeki tweet, gerilimi iyice artırdı. Trump bu sert mesajından 40 dakika sonra bir tweet daha attı. ABD Savunma Bakanlığı James Mattis, askeri seçenekleri Trump'a sunmaya hazır olduklarını açıkladı. Mattis, Esad'ı kesin olarak suçlayacak kanıt bulunup bulunmadığı sorusu için "Bu konu üzerinde hâlâ çalışıyoruz" dedi. Bu arada Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad rejiminin başlıca havaalanları ve askeri üsleri ABD saldırısı tehlikesi nedeniyle boşalttığını aktardı.

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde onlarca can aldığı bildirilen kimyasal saldırının ardından 48 saat içinde "büyük bir karar" alacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a Rusya "Füze atarsan engelleriz" yanıtını vermişti. 
Trump bugün (dün) bu konuda attığı ilk tweet'te "Rusya Suriye'ye giden füzeleri vurup düşüreceğini söylemiş. Hazır ol Rusya, çünkü füzeler geliyor. Güzel, yeni ve akıllı füzeler. Gazla halkını öldürmekten zevk alan bir hayvanla (Beşar Esad) ortak olmamalısın" dedi.
Trump 40 dakika sonra bir tweet daha atıp, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" ifadesini kullandı.

Trump 40 dakika arayla attığı 2 tweet'le ortalığı karıştırdı. İşte o tweet'ler

"Rusya, Suriye'ye ateşelenen bütün füzeleri düşüreceği sözünü verdi! Hazır ol Rusya, çünkü onlar geliyor, güzel ve yeni ve 'akıllı'! Gazla öldüren ve bundan keyif alan bir hayvanla partner olmamalısınız."

"Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanma yarışını durdurun"

Başkan Trump attığı son tweet de ise Rusya ile düşmanlığın ülkede kendisine karşı yürütülen 'Rusya soruşturmasından' kaynaklandığını öne sürdü. 

Putin’in cevabı gecikmedi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlerin ardından yaptığı ilk açıklamada "Umarım dünyada sağduyu galip gelir. Dünyadaki gelişmeler endişe verici" şeklinde konuştu. Putin, Rusya'nın uluslararası hukuktaki bütün yükümlülüklerine saygılı olduğunu ifade etti. Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın açıklamalarının ardından bir mesaj yayımlayarak, "Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı" dedi. Zaharova, Trump'ın silah yarışını sona erdirme çağrısında bulunduğu ikinci tweete yönelik ise "İyi fikir, buna ABD'nin kimyasal silahlarıyla başlayabiliriz" açıklamasıyla yanıt verdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı ise ABD'nin 'yalan ve uydurma'ları Suriye'yi hedef almak için kullandığını iddia etti. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473