banner564

Durum çok ciddi

Terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı Brüksel sokakları, Türkiye’nin bir zamanlar sıkı yönetim günlerini andırıyor

Durum çok ciddi
banner598
Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör alarmı, Paris'tekine benzer bir saldırı korkusuyla en yüksek seviyeye yükseltildi. BelçikaBaşbakanı Charles Michel, terör tehdidinin en yüksek düzey olan 4'e çıkarılma kararının, "Brüksel'de, Paris'tekine benzer saldırı yapılabileceği konusunda somut göstergeler bulunması" nedeniyle alındığını söyledi. 
   Michel, düzenlediği basın toplantısında, halktan tedbirli ve teyakkuzda olmalarını fakat panik yapmamalarını istedi. Başbakan, "birçok kişinin silahlar ve patlayıcılarla muhtemelen birçok yerde saldırılar başlatmasından" korkulduğunu ifade etti.
    Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, basına yaptığı açıklamada, "Durum çok ciddi. Aksi halde terör tehdidi seviyesini en yüksek olan 4'e çıkarmazdık" dedi

Metro kapatıldı 

   Kararla beraber Brüksel'de metrolar kapatıldı, bazı tramvay seferleri durduruldu, halktan kalabalık mekanlardan uzak durmaları istendi. Polis ve askerler sokaklarda devriye gezerken, askeri araçlar stratejik noktalarda konuşlandırıldı.
    Brüksel, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının yanı sıra NATO'ya evsahipliği yapıyor. Belçika'nın diğer bölgelerinde terör tehdidi seviyesi, ikinci en yüksek seviye olan 3'te kaldı. 

Belçika'daki gözaltılar

   Belçika'da, Paris'teki terör saldırılarının ardından yoğun baskınlar gerçekleştirilmiş, 10'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan Hamza Attou and Muhammed Amri, Paris saldırılarının planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'a yardım etmekle suçlanırken, ismi açıklanmayan bir kişi hariç diğerleri serbest bırakılmıştı.  
    Paris'teki saldırılara Belçikalı Salah Abdeslam ve kardeşi Brahim Abdeslam'ın da karıştığı tespit edilmişti. Brahim Abdeslam saldırılar sırasında üzerindeki bombayı patlatırken, Salah Abdeslam her yerde aranıyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473