banner564

Endenozya’da facia

113 kişi taşıyan Hercules C-130B tipi askeri nakliye uçağının bir otelin üstüne düşmesi sonucu toplam 142 kişi hayatını kaybetti

Endenozya’da facia
banner598
Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait 113 kişi taşıyan Hercules C-130B tipi askeri nakliye uçağının Medan kentinde bir otelin üstüne düşmesi sonrası yapılan arama kurtarma çalışmalarında, toplam 142 cesede ulaşıldığı açıklandı.
Endonezya'da Medan'daki bir hava kuvvetleri üssünden Natuna adalarına gitmekte olan Hercules C-130B tipi nakliye uçağı, kalkış yapmasından 2 dakika sonra düşmüştü. Görgü şahitlerinden Sumirah Br Sembiring adlı vatandaş olayı şöyle anlattı: "Gök gürültüsü gibi bir sesti. Yukarı baktım ve bir uçağın indiğini gördüm. Uçağın düşeceğini anladığım için koştum. Uçak bu binaya çarptı." 
Uçağın düşmesinden hemen sonra başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 12 mürettebat dahil Hava Kuvvetleri'nde çalışan askerlerin ailelerinin de bulunduğu toplam 122 kişiyi taşıyan uçakta sağ kurtulanın olmadığı açıklandı. Bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarında sona gelindiği ve enkazın hemen hemen kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca, enkaz alanında toplam 142 kişinin cesedine ulaşıldığı kaydedildi. Uçağın neredeyse tamamen tahrip olduğu kazada birçok bina ve araba ise kullanılamaz hale geldi. 
Ordudan yapılan açıklamada ise uçaktakiler de dahil olmak üzere toplam 135 kişinin öldüğü doğrulandı. Metro TV haber kanalı ise ölü sayısını uçağın çarptığı alandaki 20 kişi de dahil olmak üzere 142 olarak açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474