banner564

Farklı bir önlem

ABD ordusu, Washington DC'nin güvenliğini sağlamak için 3 kilometre yüksekliğe sabit gözlem zeplini göndermeyi planlıyor

Farklı bir önlem
banner598
ABD ordusu, Washington DC bölgesini muhtemel hava saldırısı ve füzelere karşı daha iyi savunmak amacıyla yaklaşık 3 kilometre yüksekliğe, 2 sabit gözlem zeplini göndermeyi planlıyor. Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı'nın (NORAD) gelecek hafta göndermeyi planladığı zeplinlerde bulunacak radarlarla füzeler ve hava araçları 550 kilometreye kadar tespit edilebilecek. NORAD'dan yapılan açıklamada, JLENS ismi verilen sistemin Washington bölgesinde halen kullanılan Patriot Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne entegre edileceği belirtildi. Sistemin, gaz basıncıyla çalıştığı, geleneksel hava sistemlerine göre oldukça düşük maliyetli olduğu ve karada yer alan radarlara göre 2 kat daha uzun mesafeyi gözetleyebildiği kaydedildi.
Açıklamada, tehditleri çok daha erken tespit edebilecek sistemin zaman kazandıracağı ve daha etkili karar alınmasına da yardımcı olacağı ifade edildi.
Sadece algı sensörleri bulunacak JLENS sisteminde ateş kapasitesinin olmayacağı, tehditlere karada, gemide ve uçaklardaki füzelerle cevap verileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474